Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

  • Francie Memory of Love (více)
Francie / Čína / Maďarsko, 2009, 92 min

Obsahy(1)

He Sizhu a její milenec Chen Mo měli autonehodu. Když se He Sizhu probudí v nemocnici, kde její manžel pracuje jako chirurg, nic si nepamatuje. Její milenec je pro ni najednou cizí člověk, ovšem on je odhodlaný získat jí zpět. A ani manžel nechce o svou ženu přijít.
He Sizhu a její milenec Chen Mo měli autonehodu. Když se He Sizhu probudí v nemocnici, kde její manžel Li Xun pracuje jako chirurg, nepamatuje si jedinou událost z posledních tří let. Její milenec je pro ni najednou cizí člověk. Li Xun, vědom si její zrady, se rozhodne nechat ji žít minulostí, ve které do sebe byli bláznivě zamilovaní. Jenže postupně se začne trhlina v čase a vnímání uzavírat, nevyhnutelnost osudu znovu ukáže svou sílu. Aby neztratil svou ženu, je Li Xun nucen překonat bolest z její zrady, najít v sobě lásku a sílu začít znovu. Ale He Sizhu chce také svou lásku zpět… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Aky 

všechny recenze uživatele

Vkusné a hlavně originální drama o lásce, které plyne, navzdory všem konfliktům, o nichž pojednává, jako když odléváte medu. Jediné, co mi trošku vadilo, bylo přece jen příliš pomalé tempo, i když samozřejmě pozvolnost vyprávění je nepochybně záměrem. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý nápad s milostným čtyřúhelníkem vyvedený typicky čínským způsobem s dlouhými pohledy kamery a minimem dialogů. Člověk měl alespoň čas přemýšlet, jak by se v takové situaci zachoval on - pro mě byli všichni 3 pánové stejně sympatičtí a lásku bych přál každému. Jen si myslím, že ten poslední (tanečník) by se asi v reálu jen tak lehce a elegantně nevzdal. Trochu mi film připomínal taky čínské Věříme v lásku, kde 2 manželské páry řešily taky takové originální dilema, ale tam byly emoce více vypjaté. Toto bylo trochu moc uhlazené, ale přesto jsem rád, že jsem film viděl. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Obvykle si nahrávam a sledujem filmy, ktoré majú 80 a viac percent. U tohto som spravil výnimku. Pravdepodobne preto, že jeho názov vo mne evokoval starší bonmot - Láska sa neprežíva, na lásku sa iba spomína. Som zvyknutý na pozvoľné tempo vo filmoch z Ázie a tak mi neprekážalo ani u tohto. Príbeh bol jednoduchý, ale vypointovaný a zaujímavý. Herečka v hlavnej úlohe bola presvedčivá a scény o postupnom návrate jej pamäte patria k najlepším. Zato jej manžel s bezvýrazným ksichtom mi chvíľami pripomínal pacienta psychiatrie. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama