Reklama

Reklama

Japonsko, (2009–2010), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Epizody(52)

Obsahy(1)

Rinko a její zajíček Ruby hledají na Zemi své přátele, kouzelná zvířátka. Společně se musejí postavit silám temné magie, které chtějí ovládnout celý svět... Země drahokamů je svět, v němž žijí takzvaná zvířátka z drahokamu – mláďata pozemských zvířat, zejména domácích mazlíčků, která mají kouzelné schopnosti a představují jednotlivé drahokamy (např: Ruby = rubín, Garnet = granát atd.). Své kouzelné schopnosti musejí studovat ve škole kouzel, kde vyučují profesoři a profesorky kouzelníci, jejichž magie se odvíjí od základních lidských emocí, jako jsou láska, zlost, smutek a radost...
Jednoho dne se však shodou okolností dostanou ony čarovné drahokamy do světa lidí v oblasti dnešního Japonska, přímo do moderního hlavního města Tokia. Do samotného příběhu se tak zapojí studentky a studenti střední tokijské školy, jejich rodinní příslušníci, hlavní představitel Japonska, zejména však jeho tajemník Keiko Tatewaki, kteří jako jediní o světě zvířátek z drahokamu vědí...
Avšak nejde jen o to, aby se všechny poztrácené drahokamy našly; postupem času získávají hlavní hrdinové, zejména studentka Rinko Kogioku a její dvě kamarádky Aoji Arisugawa a Minami Asaoko, magické schopnosti. Objevuje se ale i záporná stránka zvířátek z drahokamu, která s postupujícím dějem nabývá na síle a stává se tak hlavním nebezpečím pro oba světy. Proto musejí všichni ukázat, že společně mají dost síly na to, aby jednou provždy zbavili svět zla a vzájemnou spoluprací obyčejných lidí se zvířátky z drahokamu s kouzelnou mocí zachránili budoucnost obou světů... (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Prostředí jako dortíček, (mahou) holky jako z marcipánu, chundelatí plyšáčci jak z cukrové vaty, lesknoucí se bonbónky - noční můra všech diabetiků a lidí s vkusem. Nehodnotím, 2 díly z 52 je přeci jen málo na zodpovědný verdikt, ale dojem se velmi blíží odpadu. ()

Terezinka198 odpad!

všechny recenze uživatele

Mé nejhorší obavy se naplnily.. myslím si, že nic horšího, než je tohle, mě rozhodně už nepřekvapí. Ale nikdy neříkej "nikdy"! ()

Ydrosten odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné co je na tom hodnotitelné, je opět vizuální stránka věci. Japonské anime je prostě nádherné právě v takové kreslené podobě. Při hlídání bratrových dvojčat ( pětiletých ) jsem viděl asi 7 dílů. Z mrákot mně probrala až sprcha studenou vodu, kterou jsem dobrovolně podstoupil, vědom si toho že to bude menší utrpení než tyhle slátaniny pro opravdu ale opravdu nemyslící děti, bez špetky rozumových buněk, které ještě nemněly příležitost začít se nějak projevovat. Srovnal bych to z Teletubies ( nebo jak se ti vypatlanci jmenujou ) ()

Manarit 

všechny recenze uživatele

Anime spíš pro menší děti, i když to asi nebyl záměr. I jako fanoušek žánru jsem prve nevěřila tomu, co vidím :D Velice přeslazené anime plné roztomilých malých zvířátek s kouzelnou mocí :D V zásadě je většina dílů o tom samém, ale pokud ráno nemáte co dělat, díky klasické anime grafice je to odpočinek ke snídani :D Děj se sice posouvá, ale velmi naivně. Zkrátka anime, kde i zlo je hodné, nikdo není zlý a nikde není nepořádek :D ()

Reklama

Reklama