Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie žije dvojí život - přes den je chiropraktik a v noci zápasník v ringu. Jeho otec je lékárník s velmi svérázným postojem k životu. Po studiích se Eddie rozhodne opustit domov a odjíždí z města. Zatímco je pryč, típek známý jako ŘIDIČ se rozhodne se svým parťákem vyloupit Eddieho lékárnu a doplnit si tak pomalu vysychající zdroj farmatik. Jeho otec se ale opevní v obchodě a odmítne jim cokoli prodat a tak parťák Sticks všechny chladnokrevně zastřelí. Když se Eddie vrací domu, je už příliš pozdě cokoliv změnit a tak se vrací zpět do zápasnického ringu. Obleče se opět do kostýmu "muže bez kůže" a vydává se pomstít smrt své rodiny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie, kde se chce člověku chvílemi smát a chvílemi brečet. Detektiv Koski, vykydlená motorkářská knajpa s obrysy zmasakrovaných těl či scénky na letišti vzbuzují pocit, jako byste se dívali na jeden z dílů Bláznivé střely. Eddie jakoby patřil do jiného světa....jeho milý úsměv, něžné objetí a křupající páteř. Slizouna si s gustem střihl Michael Jeter, jehož lezení do postele připomene eskapády inspektora Clouseaua. Chvílemi se film táhl, ale jen malinkými chvílemi, takže nakonec uběhl rychle. A došlo i na střeva a další vnitřnosti ven..., tudíž se z 3,5* přikloním ke 4*. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

V žádném případě si Muže bez kůže nenechte ujít. V opačném případě by jste se totiž připravili o 90 minut výborné zábavy a taky o pěknou scénku se střevy a letadlovou vrtulí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Eddie na jedné straně lidi láme (wrestler) a na druhé straně lidi opravuje (chiropraktik). Obojí činí podobným způsobem (trhání hlavou, nohama apod.), který laika nechává na pochybách, jestli v tu chvíli zabíjí nebo léčí. Tento velmi inteligentní a milující člověk je záhy postaven před realitu násilné smrti svých rodičů. Oblékne na sebe svůj wrestlingový kostým "muže bez kůže" a zcela nepříčetný na cestě za pomstou zlikviduje nejedno místo. Kromě skvělého Rapaportova výkonu zaujme i sarkastický a mírně nevábný detektiv Koski neustále nacházející podivným způsobem zasukovaná těla lidí, které Eddie potkal. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dlhoročná spolupráca J. Todda Andersona s bratmi Coenovcami, viedla k ponuke sfilmovať jeden z nerealizovaných Coenových scenárov a výsledok je logicky ťažký underground. Naked Mana som videl niekedy okolo roku 2005, v rámci (pre mňa) asi najdôležitejšieho projektu českej televízie: Amerického nezávislého leta. Spolu s hromadou ďalších, bol odvysielaný aj tento malý absurdný film, a môj názor naňho spred všetkých tých rokov, zhruba odpovedá môjmu názor z včerajšej projekcie: Je to fraška a to jediné mi na ňom trochu vadí. Anderson natočil drastickú čiernočiernu komédiu, ktorá by v rukách Coenovcov vyzerala úplne inak. Furt je načo sa pozerať a ten dej (!) stojí zato, mať ale pár korún navyše a ochotu brať sa vážne, mohol vzniknúť ďalší kult a nielen jeden z mnoha nezávislákov, ktoré už dávno upadli do zabudnutia. 75% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Slibný začátek utne dost drastická změna, po které mi jak řádění pomateného chiropraktika, tak pátrání houmlesáckého detektiva přišly celkem nudné. O logice scénáře a happy-endu ani nemluvím. Nejlíp se tak koukalo na sexy motorkářku Rachael Leigh Cook. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu sem si zapamatoval jen pár okamžiků, hlavně konec je dokonalej. Přesto režisér není další Coen. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Přes den lidi napravuje, večer je láme, aby je druhý den zase napravoval... takhle se dělá byznys:-) Muž bez kůže je zatraceně Coenovský (taky aby ne když se na scénáři podílel Ethan), má přesně ten správný absurdní nádech, občasnou snovost, ale prostě tomu chybí ten režijní švih a lehkost dvouhlavého monstra bratrů Coenů. A nebýt výborného a sympatického Michaela Rapaporta a zajímavé dvojky záporáků, tak by to ve výsledku mohlo být ještě horší. Přesto musím říct, že se Muž bez kůže může zařadit do skupiny kuriozit, které mě na první pohled tolik nezaujaly, ale jejich podivná atmosféra mě přinutila ke druhému zhlédnutí, po kterém jsem si je zamiloval. Tohle je film, kterému se musí hodně napřed. Uvidíme časem. P.S. Scénu s namotáváním špaget (jen si místo vidličky představte vrtuli a místo špaget střeva) si budu hodně dlouho pamatovat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

rapaportova životní role,v tomhle dramatu s opravdu malými doušky komedie předvádí,že jako herec je naprosto schopen zahrát cokoliv,škoda že svůj talent a kariéru projel ve vedlejších rolích,v né moc dobrých filmech.škoda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divne štylizovaná tragikomedia so skvelym vykonom Michaela Rapaporta. Bohuzial od chvile, ked mu drbne v hlave a nastupi na cestu pomsty, tak ma film stratil a uz som sa vôbec nebavil, pretoze to bolo na môj vkus az prilis divne. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Název zní komiksově, zpočátku to vypadalo jako romantika, po incidentu v lékárně zase jako drama, po souboji ze všemi v ringu to dostalo příchuť masakru. CITÁT - Proto jsem se rozhodl jít mezi vás, aby na Zemi zavládla dobrá vůle, abychom se zbavili prášků. A měli neporušenou páteř.......... No, ale po příchodu detektiva Alvina Koshiho to zase mělo nádech komedie. A tak dále. Líbí se mi ty neustálé změny žánru, divák pak neví co má očekávat a drží ho to v pozornosti. CITÁT - Vem si žužu.......... Nakonec jsou tu i prvky hororu a psycha. Je to pěkný snímek se spoustou změn. I ten jeho oblek " bez kůže " stojí za potlesk. Kamera povedená a chválím i to, že vraždy nejsou vidět, kamera totiž švenkne stranou nebo se střihem dostaneme do jiného prostředí. Záleží na divákovi, co si pak sám představuje. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Zábava pro všechny, kteří mají rádi vzácný druh filmů, u kterých se nedá odhadnout deset minut dopředu, kam děj uhne a jak to vlastně všechno dopadne... Narazíte-li v "bedně" čirou náhodou, mezi všemi těmi Nemocnicemi a Vyšetřovacími službami na takovýhle zlatý valounek, je třeba křičet HURÁ! ()

pstros 

všechny recenze uživatele

Zábavný a originální snímek dlouholetého spolupracovníka Coenů. Ostatně scénař psal Anderson společně s Ethanem Coenem. A ten vliv je na celku hodně znatelný. Joel by to asi ukočíroval o hvězdičku, dvě lépe. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ethan Coen byl při psaní scénáře na houbičkách. Jinak si nedovedu představit, že vyplodil takový shit. Absolutně dementní a nevtipné, nezábavné. Jen v několika momentech to vtipné je, to přiznám, proto jedna *. Jinak demence na entou. ()

greenlord 

všechny recenze uživatele

celkem ujete komediodrama, ve kterem jsou nejlepsi postavy detektiv koski a jeho ranni kafe a take elvis na praskach a jeho zaverecne zuctovani ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Takové hodně zmatené a o ničem. Jsou tam některé světlé chvilky, ale kdyby mi tento film unikl taky by se nic nestalo. ()

Reklama

Reklama