Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie žije dvojí život - přes den je chiropraktik a v noci zápasník v ringu. Jeho otec je lékárník s velmi svérázným postojem k životu. Po studiích se Eddie rozhodne opustit domov a odjíždí z města. Zatímco je pryč, típek známý jako ŘIDIČ se rozhodne se svým parťákem vyloupit Eddieho lékárnu a doplnit si tak pomalu vysychající zdroj farmatik. Jeho otec se ale opevní v obchodě a odmítne jim cokoli prodat a tak parťák Sticks všechny chladnokrevně zastřelí. Když se Eddie vrací domu, je už příliš pozdě cokoliv změnit a tak se vrací zpět do zápasnického ringu. Obleče se opět do kostýmu "muže bez kůže" a vydává se pomstít smrt své rodiny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Gormie 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina, wrestlingový zápasník A chiropraktik se snaží pomstít svoje rodiče, kteří zahynuli v konkurenčním boji mezi dorgériemi. Brzy zjišťujě, že šéf konkurenčního řetězce, tlustý Elvisův dvojník je jenom nastrčená figurka a že jeho drogérie jsou jen kamufláž pro obchod s drogami ... Geniální a originální komedie plná absurdního humoru. Závěrečný souboj mě naprosto odrovnal. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Eddie na jedné straně lidi láme (wrestler) a na druhé straně lidi opravuje (chiropraktik). Obojí činí podobným způsobem (trhání hlavou, nohama apod.), který laika nechává na pochybách, jestli v tu chvíli zabíjí nebo léčí. Tento velmi inteligentní a milující člověk je záhy postaven před realitu násilné smrti svých rodičů. Oblékne na sebe svůj wrestlingový kostým "muže bez kůže" a zcela nepříčetný na cestě za pomstou zlikviduje nejedno místo. Kromě skvělého Rapaportova výkonu zaujme i sarkastický a mírně nevábný detektiv Koski neustále nacházející podivným způsobem zasukovaná těla lidí, které Eddie potkal. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Název zní komiksově, zpočátku to vypadalo jako romantika, po incidentu v lékárně zase jako drama, po souboji ze všemi v ringu to dostalo příchuť masakru. CITÁT - Proto jsem se rozhodl jít mezi vás, aby na Zemi zavládla dobrá vůle, abychom se zbavili prášků. A měli neporušenou páteř.......... No, ale po příchodu detektiva Alvina Koshiho to zase mělo nádech komedie. A tak dále. Líbí se mi ty neustálé změny žánru, divák pak neví co má očekávat a drží ho to v pozornosti. CITÁT - Vem si žužu.......... Nakonec jsou tu i prvky hororu a psycha. Je to pěkný snímek se spoustou změn. I ten jeho oblek " bez kůže " stojí za potlesk. Kamera povedená a chválím i to, že vraždy nejsou vidět, kamera totiž švenkne stranou nebo se střihem dostaneme do jiného prostředí. Záleží na divákovi, co si pak sám představuje. ()

pedrosek 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě tenhle film vyloženě pobavil, zhlédnul jsem ho poprvé čistě náhodou kdysi v Čt. Přiznám se, že takovéhle filmy nezkoumám, ale o to víc si je dokážu užít. Ten film se vážně nebere a já pokud někdo váhá, zda má smysl ho vidět můžu jen odpovědět: Smysl to nemá, ale rozhodně se na něj podívejte. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dlhoročná spolupráca J. Todda Andersona s bratmi Coenovcami, viedla k ponuke sfilmovať jeden z nerealizovaných Coenových scenárov a výsledok je logicky ťažký underground. Naked Mana som videl niekedy okolo roku 2005, v rámci (pre mňa) asi najdôležitejšieho projektu českej televízie: Amerického nezávislého leta. Spolu s hromadou ďalších, bol odvysielaný aj tento malý absurdný film, a môj názor naňho spred všetkých tých rokov, zhruba odpovedá môjmu názor z včerajšej projekcie: Je to fraška a to jediné mi na ňom trochu vadí. Anderson natočil drastickú čiernočiernu komédiu, ktorá by v rukách Coenovcov vyzerala úplne inak. Furt je načo sa pozerať a ten dej (!) stojí zato, mať ale pár korún navyše a ochotu brať sa vážne, mohol vzniknúť ďalší kult a nielen jeden z mnoha nezávislákov, ktoré už dávno upadli do zabudnutia. 75% ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Minnesota ve městech Jordan, Minneapolis a St. Paul. (Terva)

Reklama

Reklama