Reklama

Reklama

Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Ve chvíli, kdy se spolu začnou intimně sbližovat, vstoupí do jejich života viagra. Jamie totiž není zrovna ve formě, a tak mu Maggie navrhne, že by mohl vyzkoušet „motor na erekci“, který jeho zaměstnavatel právě vyvinul. Jamie, bohatší o vlastní zkušenost, začne modrý prášek prodávat jako o život. Jenže bývalému flákači nepřináší kariérní růst to pravé uspokojení. Tím by byl jen užší vztah s Maggie. Tahle holka je ale těžký oříšek, který lze sice snadno rozlousknout, ale jen těžko se dá udržet. Jamie je ochoten udělat pro jejich společné štěstí cokoliv. Otázka zní, jestli to bude stačit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (655)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku by se nabízelo říci, že je to jeden z těch mnoha romantických komedií s očekávaným happyendem. To druhé sice pravda je, ale to první ne. Je to trochu jiná komedie, jejíž děj jako celek vlastně není až tolik úsměvný, v jednotlivých částech je však odlehčený vtipnými scénami a situacemi.. Nemůžu souhlasit s ostatními, kteří Love and Other Drugs srovnávají s No Strings Attached a Friends with Benefits, protože podle mě se prostě (hlavně dějově) jedná o trochu něco jiného, závaznějšího.. Anne a Jake alias Jamie a Maggie to podle mě zvládli srovnatelně s oběmi ostatními dvojicemi a to na výbornou.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Komédia to prílliš nie je. Preklad názvu tiež inklinje k nezáväznej zábave, a ono je to takmer seriózna dráma. Samozrejme nájde sa nejaký ten moment z klišé hollywoodskych slaďárien, ale inak patrí film k najlepším novodobým romantickým filmom (občas je zdrvujúci ako ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY). Téma liekov dodádva na originalite. Zabudnite na dojáky typu JESEŇ V NEW YORKU, takto má vyzerať romantická light dráma určená širšiemu publiku... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu hrubší komedie co se týče ostrého nože závažné nemoci, které se zařezává pod kůži po celý film. Láska hory přenáší - a nebo taky ne. Poutavý film, který se v jeden moment stočí dost monotematicky do sexu, aby se pak vymotal ve vítězný konec, jež mě povznáší. Cítím se dobře v půl třetí ráno po probuzení komárem, kdy z nechuti spát shlédnu tento snímek. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Velmi svižný mix odlehčeného dramatu, úchylného humoru, romantického klišé a přehlídky rajcovních slečinek. Ač je osud ústřední dvojice jasně znám už po několika minutách, je velká radost sledovat tu cestu k němu a to díky značné improvizaci skvělého režiséra a fantastické chemie mezi herci. Gyllenhaal s Hathaway jsou fenomenální. Příběh plyně odsejpá, sem tam zabrnká na citovou strunu a vyloudí několik úsměvů na tváři. Pro tuto skladbu žánrů zcela dostačující. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Divím se, že to ještě nikdo nepojmenoval... jako film erotický. Nefunguje tam vůbec nic, co tam má podle žánrového zasazení být, protože to není komedie, ani romantické drama (no dobře, v druhé půlce to takové nemastné neslané romantické fňukání je), ale čistá erotika. Což je velké překvapení, že se Anne rozhodla takhle (mnohonásobně) odhalit, a naprosto upřímně, vůbec mě nebavila storka o prospěrujícím obchoďákovi, ani ukňourané slzení s diagnostikou Parkinsona, a už vůbec ne hnusnej ufuněnej a upocenej brácha, kterýho bych bejt Jamiem vyhodil na minutu ze svýho bytu, ale bavilo mě šmírovat, kolik toho a kolikrát Anne Hathaway ukáže. Její první odhalení v ordinaci byl trochu šok, ale pak už to šlo jako na drátkách. Dějově slaboučké, ovšem nepamatuju si vhodnější film na rozjezd horké noci ve dvou. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Chemie mezi Maggie a Jamie funguje dokonale což mi u romantických filmů dost schází. Navíc námět je hodně zajimavý a osobně mě zajímal nejvíce. Jen si scénarista mohl odpustit blbou postavu v podání bratra Jamieho. Jeho vtípky mi přišli trapné a hlavně nehumorné. Celkově snímek příjemně plynul a hlavně bavil ! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Edward Zwick, který se proslavil patetickými velkofilmy (jelikož se jedná o filmy "Poslední samuraj" nebo "Krvavý diamant" neberte slovo patetický jako uražku) se tentokrát vydal do vod romantické komedie a přináší nám v mnoha překvapivě svěží snímek na téma "jak se dva pro*ukali k lásce" nebo kdo chce "jak se děvkař naučil milovat". Není podstatné, že se film odehrává v nedávné minulosti, protože o příběh tu opravdu moc nejde. Jedná se ve své podstatě o standardní komediálně-romantické-drama, které má z každého žánru něco. Dokáže dojmout i rozesmát a je zde i řada romantických vyznání ale když odečtu nadstandardní herce (s vyjímkou skvělé Hathaway) a opomenu na žánr překvapivě otevřené téma sexu (ať už si o něm někdo jen povídá nebo ho někdo provozuje) dostanu přeci jen typický ze žánru ničím vybočující standard, který neurazí ale bohužel ani nenadchne, ačkoliv k tomu měl zdárně nakročeno. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No už je to dlouhá doba, co sem naposledy uronil slzu u romantickýho filmu. Tady se tomu prostě nedalo vyhnout. Moc pěkný filmeček, který táhne kvalitativně nahoru především přirozenost ústřední dvojice. Moc jim to spolu sluší. :-))) ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nenápadná perla? Ani zdaleka! Notné zklamání a vystřízlivění, Zwick romantiku nedá. Film je značně roztahaný, půjčuje si od všeho něco, ale zdaleka to nedokáže dát dohromady v jeden fungující celek. Osnova je jasná - poznáme hlavní postavu, poté musíme poznat partnerku, dáme se dohromady, zažijeme problémy, od sebe a zase k sobě. V pořádku, ale proč je to tak strašně předvídatelné? Proč ty přechody od fáze 3 do fáze 4 musí být tak viditelné a nesourodé? Romantika je tu jen jako chtíč 2 egoistů, nahlédnutí do farmaceutického byznysu je mělké, plytké a nevěrohodné, Celou dobu je nám předhazována její nemoc, která tak nějak má hrát na naše city a být těmi horami, co se musí překonávat..jenže ouha, kolize opět nefunguje, hlavní postavy přehání jak o závod, aby to dodělaly ryze hollywoodským finišem. Co dodat. Jake je super, ale Anne mě trochu irituje, stejně tak scénář i režie. Viděl jsem lepší, protrpěl i horší, průměr s odřenými půlkami. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nijako nevyniká medzi žánrovkami "Láska a choroba" či "Láska a smrť". Snáď len výkonom Gyllenhaala. Čo však po rokoch vo filme spozorujeme je v podstate nekonečnú reklamu na firmu Pfizer, ktorej meno sa dnes médiami nesie na dennom poriadku. Nikdy som to neskúmal a tak som sa až vďaka tomuto filmu dozvedel, že Pfizer je autorom známej viagry. A dnes už je to gigant s očkovacou látkou, vďaka ktorej sa na plandémii nabalí. A tak na nete dnes chodia zaujímavé hlášky typu: "Ja Pfizeru verím. Verím, že firma, ktorá vymyslela liek, čo postaví aj mŕvteho, dokáže zachrániť aj živého." ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Láska a jiné závislosti je typická americká dramaticko-romantická komedie, která vlastně nijak výrazně nevyčnívá z dlouhé řady obdobných předchůdců. Titulní dvojice (Hathaway a Gyllenhaal) se už oťukala ve Zkrocené hoře a opravdu jim to zde slušelo. I přes prvoplánovou stereotypnost byl děj obohacen nevyzpytatelnou chorobou. Oddychovka pro zpříjemnění nálady, čemuž dopomáhá zejména sympatická hlavní dvojice a příjemný soundtrack. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 ...Ed Zwick je pre mňa režisérom, ktorý balansuje na hrane výborného režiséra a tendenčno-patetického režiséra, ktorý hrá na efekt. Love and Other Drugs spĺňa jedno aj druhé, pripomínalo mi to jazdu na horskej dráhe, sínusoidu - výborné scény s horšími, emocionálna katarzia s klišoidnými patetickými scénkami. Prevažujú plusy - výborné ústredné duo (tá chémia bola priam hmatateľná), pár drobných zaujímavých scén, zaujímavo vykreslené postavy, otvorenosť a romantika. Mínusy - občasné prílišné tlačenie na pílu (aj keď Zwick našťastie "neujel" tak ako pri posledných 20 minútach Posledného Samuraja), iritujúca postava Jamieho brata a okatý "product placement". Ale vo všeobecnosti spokojnosť :) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dramatická i komediálna rovina funguje dokonale a veľkou mierou sa o to pričinili obaja hlavní predstavitelia. Ak niekto zatúži po plnom priehrští emócií, určite by si mal vybrať tento film. Dokonca mi nevadil ani hollywoodsky záver, lebo najdôležitejšia je myšlienka - a tá zafungovala. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru rom-kom by to patřilo k těm lepším, kdyby to bylo trochu víc kom než rom. Je to trochu taky food for thoughts, jak se k takové situaci postavit, protože dřív nebo později to už taková snadná situace nebude. Ale jo, jinak vlastně fajn film. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Studie na téma převzetí zodpovědnosti k sobě, k někomu nejbližšímu, ke společnosti. Očekávaný děj i konec zpestřuje asi oprávněná kritika farmaceutických firem. Zcela netypicky jsou některé scény této romantické komedie opravdu vtipné, k zasmání, i když cynickým způsobem. Synchronizovaný pláč ústřední dvojice ke konci snímku už trochu tlačil na pilu, ale jinak se scénář vcelku zdařile vyhýbá sentimentu a patosu. Dokonce bych ráda dala čtyři hvězdičky, protože pro tenhle typ filmů mám slabost, ale ukáznila jsem se rozumem a dávám tři. /27. 4, 11/ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Fešák Jake a Femme fatale Anne jsou již sami o sobě zárukou příjemného pokoukání, ať už oblečení nebo bez něj. Pěkně jim to šlapalo v posteli nebo jiných sexy polohách i v dialozích, o nudu jsem nezakopla. Z pohledu na Anne oči přecházely a Jake ukázal i prdelku, co víc chtít?! Brácha vtipně přiložil polínko k povedeně humornému pojetí (sebe)reflexe a lásky s nadhledem: "You are my Big Brother!" Závěr trošku zaskřípal, ale poslední věty stojí za to: "Já nevím. Potkáte tisíce lidí... a žádný z nich ve vás nic nezanechá. Potom potkáte jednoho člověka... a váš život se změní. Jednou provždy." ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem další průměrnou romantickou komedii, akorát s lepší ústřední dvojicí. Během sledování jsem chtěl dát 3 hvězdičky, pak 4, ale nakonec dávám plný počet. Asi jsem nějak vyměkl. Páru Anne Hathaway a Jake Gyllenhaal jsem všechno uvěřil, jakoby k sobě fakt patřili (což se mi u většiny romanťáků nestává). PS: Nikdy bych jí neopustil!! :) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Anna mě tady prostě nebrala a byla mi nesympatická a bohužel sám Jake to celé nezachrání takže škoda romantického filmu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

K tomu, abych druhé dnešní repríze po letech přiklepl alespoň lehký nadprůměr, by tvůrci museli z děje vystříhat Joshe v podání Joshe Gada, protože tato postava svou bezbřehou trapností odkazovala až na Prcičky a jim podobné skvosty. On byl vlastně celý film takovým kočkopsem; na komedii byl málo vtipný, na drama málo temný; měl od každého trochu, ale ani od jednoho dost. A nezachránila to ani Anne Hathaway, která se tu obětavě mocně vyprsila. No, ale na druhou stranu je pravdou, že jsem se dokázal vžít do některých pocitů hlavní hrdinky (i když to zní i mně dost divně), ale vázat k sobě někoho, když se nenacházíte ve stavu použitelném pro život, je nedobré. Pro oba. Ale přestože jsem se v tomto ohledu dokázal na film naladit, nemohlo to zakrýt fakt, že jinak byl snímek vcelku o ničem. / Poučení: I pro vážnou chorobu je možné najít využití v praktickém životě. ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

14.06.2011

Od svých obvyklých historických a válečných eposů si odpočinul při romantické „dramedii“ Láska a jiné závislosti. Ta byla přijata rozpačitě, ale přinejmenším nadobro posunula Anne Hathaway k pozici… (více)

Reklama

Reklama