Reklama

Reklama

Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Ve chvíli, kdy se spolu začnou intimně sbližovat, vstoupí do jejich života viagra. Jamie totiž není zrovna ve formě, a tak mu Maggie navrhne, že by mohl vyzkoušet „motor na erekci“, který jeho zaměstnavatel právě vyvinul. Jamie, bohatší o vlastní zkušenost, začne modrý prášek prodávat jako o život. Jenže bývalému flákači nepřináší kariérní růst to pravé uspokojení. Tím by byl jen užší vztah s Maggie. Tahle holka je ale těžký oříšek, který lze sice snadno rozlousknout, ale jen těžko se dá udržet. Jamie je ochoten udělat pro jejich společné štěstí cokoliv. Otázka zní, jestli to bude stačit. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 32,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 102,8 mil. (NIRO)
  • Právníci připravili pro Anne (Maggie) a Jakea (Jamie) smlouvy, ve kterých bylo přesně stanoveno, co všechno může být vidět. Režisér Edward Zwick k tomu jen dodal, že ve filmu nezůstalo nic, co by oběma hercům bylo nepříjemné. (movieband)
  • Natáčení probíhalo na podzim roku 2009, a to v Pittsburghu a okolí. (Taninaca)
  • Dvakrát na Oscara nominovaná herečka Jill Clayburgh, která ztvárnila Jamieho matku, podlehla leukémii pouhé dva týdny před premiérou filmu. Ten je věnován její památce. (Coldrex)
  • Režisér zvolil značně netradiční, leč ve výsledku evidentně funkční přístup při vymýšlení erotických scén. Hercům pustil několik slavných, sexuálně odvážných filmů, jako třeba Poslední tango v Paříži (1972), a vyptával se jich, co by je vzrušovalo dělat. (Coldrex)
  • Během natáčení jedné scény skočil režisér Edward Zwick k Jakeovi Gyllenhaalovi (Jamie Randall) a Anne Hathaway (Maggie Murdock) do postele a vytvořili společnou fotografii. Z té byl pak Zwick digitálně odstraněn a fotografie byla použita jako filmový plakát. (oje)
  • Príprava Jaka Gyllenhaala (Jamie Randall) zahŕňala veľa diskusií s autorom knižnej predlohy Jamiem Reidym, ktorý má skúsenosti z marketingových taktík farmaceutických spoločností. (drake31)
  • Anne Hathaway (Maggie Murdock) podľa jej slov veľa času venovala zisťovaniu všetkých dostupných informácií o Parkinsonovej chorobe a stretla sa s ľuďmi, ktorí ňou trpia. Dostávala rady aj od profesionálnej herečky s Parkinsonovou chorobou Lucy Roucis, ktorá sa vo filme v malej úlohe tiež objavuje. (ash99)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

14.06.2011

Od svých obvyklých historických a válečných eposů si odpočinul při romantické „dramedii“ Láska a jiné závislosti. Ta byla přijata rozpačitě, ale přinejmenším nadobro posunula Anne Hathaway k pozici… (více)

Reklama

Reklama