Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gunther Strobbe je třináctiletý chlapec, který vyrůstá se svým otcem Marcelem, třemi strýčky a babičkou. Strobbeovi nejsou jen tak obyčejná rodina - Marcel si přivydělává jako poštovní doručovatel. Protože se však na jeho trase vyskytuje hned několik barů, dokončit štaci je pro něj leckdy skutečnou výzvou. Jeho bratři jsou zase násoskové a povaleči tahající peníze ze své matky, která je příliš laskavá na to, aby jim odepřela svůj skromný důchod. Muži v jeho rodině se celé dny opíjejí pivem a ládují klobáskami, rozbíjejí věci, dělají si legraci z ostatních lidí a uhánějí ženy. O mnoho let později se dospělý Gunther, který se nyní živí psaním, ožení a čeká se svou manželkou syna. Vidina nových povinností jej však náhle začne děsit, a tak vyhledá Marcela a jeho bratry, aby mu udělili pár zaručených rad – přestože téma otcovství zdánlivě nepatří mezi jejich nejsilnější stránky. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem teda ani omylem nevnímal jako komedii ani jako tragikomedii, to bylo jako žrát kýbl pelyňku. Až budu chtít prostřednictvím filmu ukázat jaký typ chlapů se mně bytostně hnusí, tak si vzpomenu na tenhle biják, protože ve filmu jich je hned několik. Jediná postava u který mně plesalo srdce radostí byla ta babička a pak jsem samozřejmě moc držel palce synovi, aby ho ten lidskej humus kolem něj nepohltil. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Buď bych mohl hodnotit to, jak se lidé ve filmu (a tím pádem v podstatě i v běžném životě) k sobě chovají a odsuzovat to, nebo to přijmout jako stav společnosti a lidí v ní (ano, žije v takové podobné "realitě" po světě spoustu lidí a chovají se tak k sobě) a užít si hlavně zpracování, různé vychytávky a to, že je to součást i toho mého světa, i když ho žiji naprosto jinak. Užíváme si ho "plně" všichni, rozdíl je pouze ve vědomém či nevědomém přístupu k němu. Z mého pohledu parádní film, ke kterému jsem se dostal náhodou, jako k filmu, kde hraje jeden z představitelů hlavních rolí v Hasta La Vista! (" hraje" malou roličku v pijáckém závodě a osobně jsem ho nezaznamenal :-)) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nadherna tragikomicka sonda do zivota istej nefunkcnej rodiny (ak sa to tak da vobec nazvat) v dedine zvanej Horna Dolna, kde kazdy clovek moze pisat svoj vlastny smutny pribeh. Nasi rodicia nas neuveritelne ovplyvnuju do dalsieho zivota, ale je len na nas, akym smerom sa vyberieme a aku cestu si zvolime. A je blbost sa vyhovarat, ze to tak nie je... Kzdopadne film to bol naozaj bravurny, natoceny absolutne vulgarnym sposobom, ale vazeni, rozhliadnite sa po nasich stredoeuropskych a postkomunistickych statoch a uvidite, ze sa tak velmi od Belgicka nelisime. Alebo ze by sa Belgicko velmi nelisilo od nas? ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(CINEMA MUNDI 2010) NEŠŤASTNÍCI, nebýt tak chytře odvyprávěni, mohou být příkladem toho, že se sociální dramata přibližují divákovi prostřednictvím podbízivého a vulgárního humoru, zatímco komedie jsou uměle povyšovány špínou sociálních dramat. Jenže oni naštěstí chytře odvyprávěni jsou, protože se střídají dvě roviny vyprávění (minulost a tady a teď), které jsou propojeny osobou vypravěče, zároveň hlavního "hrdiny" filmu, jehož vstřícnost k divákovi je nesmírná, protože mu dává dopředu víc informací, než by jinak bylo v případě konvenčního snímku přijatelné, a tak si pohrává s náladou a neuspokuje diváka klasickým způsobem, protože ho nutí mít od dění odstup. Belgický snímek o (ne)schopnosti vymanit se z rodových "předpokladů" má tak svou žánrovou neukázněností a náladou blízko severským tragikomediím. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělé přechody mezi mimořádně humornými pasážemi a smutnými, nostalgickými, občas až krutými momenty, civilní herecké výkony, a především prakticky brilantní technická stránka filmu. To vše patří mezihlavní klady tohoto belgického snímku, kterému bohužel ukrtně škodí ztráta tempa v druhé polovině a monotónní tendende. Mohlo to být bezchybné, chybělo málo... 8/10 (45. MFF KV) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tvoj otec je cvok a celá tvoja rodina je odpad!..."Toto je dosť divoká jazda a exkurzia do fakt divnej, jemne povedané šibnutej rodiny, ktorá rozhadzuje peniaze len na chlast a tabak párty...Vyrastať v takomto prostredí alkoholikov, to ťa musí buď poznamenať na celý život alebo musíš urobiť nejaký zásadný krok, ktorý to všetko zmení. Film na tému alkohol zo sebou väčšinou prináša i nejaký ten humor a tu sa zopár scén celkom vydarilo, ale viac je takých pri ktorých vám smiech ani nenapadne a neviete či tú bandu alkoholikov ľutovať alebo nakopať do zadku. 80%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie každá sociálna dráma musí byť depresívna. A to bez toho, aby poľavila vo svojej naliehavosti. Smoliari sú vystavaní celkom zložitým puzzle systémom, ktorý však vôbec nemetie a je jedno, že občas skáčeme z prítomnosti do minulosti len tak z ničoho nič. V tomto mestečku by sa stratil možno aj Borat, on by sa tu akurát tak ešte naučil poriadne piť. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - FOCUS ON BELGIAN FILM - Zaostřeno na belgickou kinematografii (De helaasheid der dingen / THE MISFORTUNATES / Psanci osudu) - Sice těch nechutností bylo i na mě dosti, ale jednou za čas se to přežít dá, tedy pokud se u toho člověk dobře baví... 6. 7. 2010 - kino Thermal - Kongresový sál - Karlovy Vary - 85% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Podtitulok castingu musel znieť: "Čím nepríťažlivejší, tým lepší." Režisér je určite obdivovateľom českého hokeja, očividne sa nechal inšpirovať účesom Jardu Jágra z nedávnej doby. Cestou z Varov mi Verunka spievala: "Stal se zázrak, stal se zázrak, mám mokrou kun..(píp) a přitom venku neprší..." ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběhy debilů mě nijak neberou. 1) Ale 33letý Valentin Dhaenens (Gunther v dospělém věku) se mi líbil._____ 2) Typická veselá vlámská rodina? Distributor zřejmě nikdy nebyl v Belgii. Za tuhle zmínku by si autor této anotace zasloužil sledovat zmíněný film se sirkami v očích až do úplného vyčerpání._____ 3) Nějak jsem nepochytil, co na této depce lze označit jako komedii._____ 4) Výstižný koment: Enšpígl****, pytlik...**. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Dej filmu, konkrétne opilecké řádení prešpikované "gynekologickou terminológiou" mi bol vyslovene odporný. Napriek tomu mu dávam 4 hviezdy, lebo vtipná komédia, ktorá zároveň bez obalu ukazuje drsnú pravdu, odradí diváka od alkoholu účinnejšie, než patetické americké drámy, ktoré zaobchádzajú s divákom v rukavičkách. Veľmi dobre je tu ukázané, ako opilec poznamenáva svojich blízkych na celý život a aký ťažký, ak nie nemožný je pre všetkých "zúčastnených".návrat do normálneho života. Bolo prínosné, že film bol odľahčený vtipmi. Zamrzí však, že to bol humor vulgárny a prvoplánový, mohol byť inteligentnejší. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zatímco v Groeningenově celovečerním debutu Steve + Sky byla nesympatická především postava Steva, tady jsou (s čestnou výjimkou staré paní) odpudiví všichni. Takže, rozhodně lze mluvit o tvůrčím posunu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film dobre funguje ako tragicka sonda do nefunkcnej rodiny, ale dost chyba pribeh. Rezisera Felix van Groenigena nepoznam. 77 % ()

frings 

všechny recenze uživatele

Po první půlhodině jsem myslel, že to budou max. dvě hvězdy, ale čím víc se to blížilo k závěru, tím víc jsem přidával ()

Reklama

Reklama