Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gunther Strobbe je třináctiletý chlapec, který vyrůstá se svým otcem Marcelem, třemi strýčky a babičkou. Strobbeovi nejsou jen tak obyčejná rodina - Marcel si přivydělává jako poštovní doručovatel. Protože se však na jeho trase vyskytuje hned několik barů, dokončit štaci je pro něj leckdy skutečnou výzvou. Jeho bratři jsou zase násoskové a povaleči tahající peníze ze své matky, která je příliš laskavá na to, aby jim odepřela svůj skromný důchod. Muži v jeho rodině se celé dny opíjejí pivem a ládují klobáskami, rozbíjejí věci, dělají si legraci z ostatních lidí a uhánějí ženy. O mnoho let později se dospělý Gunther, který se nyní živí psaním, ožení a čeká se svou manželkou syna. Vidina nových povinností jej však náhle začne děsit, a tak vyhledá Marcela a jeho bratry, aby mu udělili pár zaručených rad – přestože téma otcovství zdánlivě nepatří mezi jejich nejsilnější stránky. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tvoj otec je cvok a celá tvoja rodina je odpad!..."Toto je dosť divoká jazda a exkurzia do fakt divnej, jemne povedané šibnutej rodiny, ktorá rozhadzuje peniaze len na chlast a tabak párty...Vyrastať v takomto prostredí alkoholikov, to ťa musí buď poznamenať na celý život alebo musíš urobiť nejaký zásadný krok, ktorý to všetko zmení. Film na tému alkohol zo sebou väčšinou prináša i nejaký ten humor a tu sa zopár scén celkom vydarilo, ale viac je takých pri ktorých vám smiech ani nenapadne a neviete či tú bandu alkoholikov ľutovať alebo nakopať do zadku. 80%. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie v tom nejčistším smyslu slova. Naprosto za břicho popadající scény střídají ty úplně deprimující a to v poměru tak akorát. A navíc se spoustou černého humoru. "Existovala malá naděje, že se dítě narodí černé nebo mrtvé. V obou případech bych těžko skrýval radost." Díky perfektní kameře (zcela nenásilně používající černobílý filtr, detaily takřka mimo záběr) se podíváme do jedné alkoholu holdující rodině, která, ve spojení s půl litrem piva, prožívá spoustu neuvěřitelných situací, jako je nudistická jízda nebo alkoTour de France. Nevšední sonda do života lidí, co bydlí u železniční trati. Kdo by to od těch Belgičanů čekal :) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělé přechody mezi mimořádně humornými pasážemi a smutnými, nostalgickými, občas až krutými momenty, civilní herecké výkony, a především prakticky brilantní technická stránka filmu. To vše patří mezihlavní klady tohoto belgického snímku, kterému bohužel ukrtně škodí ztráta tempa v druhé polovině a monotónní tendende. Mohlo to být bezchybné, chybělo málo... 8/10 (45. MFF KV) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(CINEMA MUNDI 2010) NEŠŤASTNÍCI, nebýt tak chytře odvyprávěni, mohou být příkladem toho, že se sociální dramata přibližují divákovi prostřednictvím podbízivého a vulgárního humoru, zatímco komedie jsou uměle povyšovány špínou sociálních dramat. Jenže oni naštěstí chytře odvyprávěni jsou, protože se střídají dvě roviny vyprávění (minulost a tady a teď), které jsou propojeny osobou vypravěče, zároveň hlavního "hrdiny" filmu, jehož vstřícnost k divákovi je nesmírná, protože mu dává dopředu víc informací, než by jinak bylo v případě konvenčního snímku přijatelné, a tak si pohrává s náladou a neuspokuje diváka klasickým způsobem, protože ho nutí mít od dění odstup. Belgický snímek o (ne)schopnosti vymanit se z rodových "předpokladů" má tak svou žánrovou neukázněností a náladou blízko severským tragikomediím. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Divoké dospievanie mladého spisovateľa v rodine plnej alkoholikov a stratených existencii... Humorných situácii je tu dosť takže nuda rozhodne nehrozí. Striedanie dvoch časových línii celkom dobre do seba zapadá a život mladého aj staršieho Strobeera je celkom zaujímavý. Mimochodom taký prechlastaný film som nevidel už dávno takže ak si myslíte že Polívkovo Dedictví je alkoholový úlet tak na Smoliarov sa nechytá ani zďaleka :) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama