Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O tom, jak zlá čarodějnice zaklela Jakoba v trpaslíka a naučila ho skvěle vařit. Dvanáctiletý sebevědomý Jakob pomáhá své mamince s prodejem zeleniny na trhu a často nosí nákupy zákaznicím domů. Jednoho dne zlomyslná čarodějnice vláká chlapce do svého domu a tam ho promění v ošklivého trpaslíka s dlouhým nosem. Udělá si z něj svého sluhu, také ho naučí skvěle vařit. Teprve po sedmi letech se Jakob může vrátit k rodičům, ti ho ale nepoznají a vyženou ho. Jakob si najde práci jako kuchař na zámku vévody Aloise, který je jeho kuchařskými výtvory naprosto nadšen. Najde tam spřízněnou duši - je to husa Mimi, která se stane jeho nerozlučnou kamarádkou. Vévoda Alois chystá svatbu s hraběnkou Wilhelminou. Jako svatební jídlo si urozený pár objednal Jacobovu zvláštní paštiku. Čarodějnice ho naučila dávat do paštiky zvláštní bylinku, kterou nikdo nezná. Jakob ji najde s pomocí husy Mimi. Bylinka je ale kouzelná a Jakob se s její pomocí změní z nosatého trpaslíka v krásného jinocha. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

vlcekmirek

všechny recenze uživatele

U nás tuhle pohádku natočila Československá televize už v roce 1984 pod názvem O nosaté čarodějnici s Laďkou Kozderkovou v hlavní roli a po pravdě, ač studiovka jak poleno, ve srovnání s tímto veledílem je to opravdu vtipná a zábavná pohádka. Tohle není ani vtipné a ani zábavné. O nosaté čarodějnici (TV film) (1984) ()

RonaMidu odpad!

všechny recenze uživatele

hodně odpudivá "pohádka",kterou jsem jedním okem sledovala od práce a kromě všeobecné nelibosti jsem občas podle zvuků nevěděla,jestli mi tv kanál nepřeskočil na nějaké porno - nepřeskočil,byly to jen zvuky od stolu s jídlem.....dovedu si představit orgastické hody,ale že bych to přála dětem v pohádkách,to tedy ne ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Budu rebel, protože mně se tahle pohádka hodně líbila. Zvolil jsem ji jako výplň času v brzkých ranních hodinách a nakonec u ní zkysl do samotného konce. Netuším, co na ní lidem zde přijde odporné, nebo tragické. Jde o typickou pohádku z dílny našich sousedů, jichž jsou jinak tucty a s tímto jsem k ní přistupoval. Prvky, které cílily na vyloženě dospělé publikum, beru za vtipně provokativní, až bizarní, rozhodně ne škodné. Ústřední nosatý trpajzlík velký sympaťák, stejně jako i potrhlé osazenstvo okolo. Děj točící se okolo osobnostní nápravy a nějakých těch menších čar a kouzel taky fajn. Prostředí a minimalistická výprava také udělaly víc práce, než kdejaká opěvovaná laciná inscenace z našich končin. Na černá čísla to rozhodně nevidím. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama