Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

To, kdo je zavřenej na půdě, bylo jasný hned, ale postupem času je to stejně jedno, protože se dějou další zajímavý věci, i když občas zbytečně moc směšný. Atmosféra dobrá a s povedenější zvukovou stopou by to v první polovině byla už slušná síla, hlavně pro osamocený majitele baráků s citlivým měchýřem a hajzlem ve druhým patře, ha-ha-ha. Škoda patetický pointy s "tím uvnitř", jinak by to ty 4* možná i byly, originální je to dostatečně. (3,5*) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina excelentní, druhá bohužel velký pokles a napětí, které trvalo na začátku vymizelo. Atmosféra je solidní a napětí také nechybí. Mrzelo mě, že jsem prokoukl závěr a jak jsem si myslel, tak to skončilo. Možná, kdybych tolik nepřemýšlel a nechal se unášet, tak závěr neprokouknu a hodnocení bych zvedl. U takového filmu je základ skvělý závěr, který mě překvapí a já budu koukat jak "puk". To mi bohužel chybělo nejvíce, a proto hodnocení nemohu zvednout.. 6/10 = 60% ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím tak úplně co napsat, protože pro mě osobně tenhle film byl velké překvapení a to tak, že ani dobré překvapení, ani špatné překvapení, ale prostě překvapivé překvapení, protože El Habitante Incierto není ani trochu čím se zdá být :). Má to napětí a zábavu a tak, má to i nějakou pro mě trochu křečovitou pointu, ale hlavně to prostě má úplně nečekaný děj, takže se mi to nechce blíž popisovat, protože i sebemenší spoiler by to pokazil. Já jsem teda nevěřila na co to teda vlastně koukám, když se to začlo vybarvovat :). Každopádně to ale mělo zajímavé nápady a napínavé scény a takový zvláštní podtón ve vyprávění a celkovém ději. Co mě ale moc netěšilo bylo úplně nesmyslné chování postav, i když později jsem to filmu odpustila, když se mi teda ukázalo, že to není takový film, jako bych čekala :). ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Je to jako kdyby se Roman Polanski a David Lynch společně sešli nad kávou a rozhodli se, že dohromady natočí svůj nejlepší film. Čekal jsem všechno, ale toto opravdu ne. El habitante incierto je definitivně jedním z nejpříjemnějších filmových překvapení a nejkvalitnějších evropských filmů poslední doby. Když už se zdá, že film dosáhl svého vrcholu, ukáže se že to celé bylo jen načrtnutí základů a hlavní chod se teprve chystá. A to za pomoci hned několika naprosto nezapomenutelných scén. 100% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení,které jsem kdy měl tu čest vidět.Film začíná jako ponuré komorní drama o nepovedeném vztahu,aby se změnil v mysteriózní thriller,pokračoval k atmosférickému hororu a ve finále se změnil v ujetou komedii,načež v posledních minutách tohle všechno zkombinoval dohromady a vygradoval geniální pointou.Šílený film,který vás plných 108 minut nutí šrotovat mozek jako nikdy.Stejně jako hlavní hrdina začnete tápat,začnete se bát,začnete z toho šílet,budete se stejně jako on smát a pak dost možná...budete plakat.Režisérské překvapení a tak dobrý scénář,že před jeho originalitou a vypointovaností ja uznale smekám a přiznávám,že tohle bych nikdy napsat nedokázal,ač by to bylo mým snem.Andoni Gracia v hlavní roli naprosto exceluje.Natočit se tohle v Americe,ohání se to minimálně pěti nominacemi cen akademie,bohužel ze Španělska je daleko,přitom trapáci jako Fincher,Lynch nebo Torro by se měli od Moralese hodně co naučit.Jak řikám,totální námrd a vřele DOPORUČUJI! 95%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama