Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


A co tvoje zahrádka? (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie How Does Your Garden Grow? (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 50 min

Obsahy(1)

Na sovětské ambasádě v Londýně se konspirativně schází elegantní Ruska Katrina s úředníkem velvyslanectví. Tutéž ženu poznáváme jako společnici a pečovatelku v domě staré slečny Amélie Barrowbyové. Katrina doprovází slečnu i na velkolepou výstavu květin, kde se opět sejde s pracovníkem ambasády. Slečna Barrowbyová se zde naopak schází s Herculem Poirotem a při krátkém setkání mu předá sáček se semínky květin. Doma Poirot ke svému překvapení zjistí, že sáček je prázdný, a navíc najde v poště dopis, v němž jej slečna Barrowbyová naléhavě prosí o schůzku. Poirot se za ní vypraví hned druhý den, ale přesto přichází pozdě. Slečna Amélie podlehla předchozího večera náhlému záchvatu. Tentokrát se detektiv musí při pátrání obejít bez pomoci svého věrného společníka Hastingse, který zápolí s nečekanou, ale o to úpornější alergií. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drobný vtípek mezí slečnou Amelii Barrowby a H.Poirotem na výstavě květin : Také máte vlastní zahradu ? * Doufám, že se jednou uchýlím k pěstování dýní, zatím mám jen truhlík za oknem. * Francouzské poznámky H.Poirota mě baví, zde kromě obvyklého Eh bien ! přidá ještě Je vous en prie, madame a Monsieur le docteur * Rozhodčí soudce geniálně nenápadně vysvětlí za pomocí 3 koňů, jak je to se závětí slečny Barrowby ***** Šarmantní Slečna Lemonová (Pauline Moran) dostane v tomto díle větší prostor, což využije naprosto nárabně, působí zde jako Watson v sukních a sluší jí to moc (kostým, makeup, rty a oči) i její poznámky jsou skvělé Pomáhala jsem za války v nemocniční márnici nebo V práci nikdy parfém nepoužívám, pane Poirote … to by bylo nanejvýš nevhodné ! V tomto díle jen září ! ***** Poznámky o Marxových výrocích a bolševicích byly dobré ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S03E01 - Poirota na výstavě květin osloví stará dáma, která mu daruje sáček sazeniček, protože se na sebe snaží upoutat jeho pozornost. Bojí se totiž o vlastní život. Tomuto dílu se nedá upřít jeho vtipnost - Hastings je na cosi alergický, chudák slečna Lemonová a její kartotéka, ale jak se v Poirotovi objeví politikaření, tady to byli bolševici a ruská šlechta, tak mě to odpuzuje. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neustále se utvrzuju v tom, že David Suchet jako Hercule Poirot je naprosto dokonalý. Je radost ho v té roli sledovat. Velmi vtipný mi přišel fórek, kdy je po Poirotovi pojmenovaná růže. A někdo,myslím,že to byl vrchní inspektor Japp, řekne, že po něm mohli pojmenovat polyantku a ne hybridní čajovou růži. Ovšem, ono je tu více takových vtipných momentů, které beru jako skvělé okořenění příběhu. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Premiéra sculturi d'Stalin či rozhazovačný Hercule utratí celých pět guineí za kolínskou od Hermése (pro představu - tato suma postačí na roční služby u holiče). Ňouma Hastings všude pčíká ergo přijde o vyjížďku do Devonu (příště Xyzal či Zyrtec chlapče!). Slečna Citrónová tvrdě potírá šedou ekonomiku, což taxikář nese nelibě (koho by taky lákala návštěva berního úřadu?!). Hypotéza o strychninu v rybím koláči? Dvojnásobně nechutná představa! 66% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama