Reklama

Reklama

Mambo už dospěl. S životní partnerkou Glorií mu to bezchybně klape, a dokonce se z něho stal starostlivý otec. Malý Erik je co do vzhledu celý táta, jen ty nožky ho ne a ne poslouchat. Eric si nevěří, neraduje se s ostatními v hejnu a drží se dál od jejich tanců a zpěvů na arktických zasněžených pláních. Zahledí se do létajícího tučňáka Svena. Takovému borci je těžké v očích dospívajícího tučňáka konkurovat, jenže jsou tu i další starosti. Ledovce v důsledku globálního oteplování tají a mění se tak podmínky pro život. Je na Mambovi, aby sjednotil všechna místní zvířata a podnikl záchrannou expedici. (TV Nova)

(více)

Recenze (142)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $64,006,466Tržby Celosvetovo $157,956,466Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,071,760 //počet predaných kusov 216,542Tržby za predaj DVD v USA $19,754,189 //počet predaných kusov 1,191,070║ Priznávam že som čakal rapidný úpadok po prvom diely(videl 3x v kine), ktorý som zbaštil ako malinu a v mojej rodine sme si s ním svojho času(niekoľko stoviek DVD projekcii) užili svoje. A nakoniec sa toto pokračovanie nesie v únosnej norme, kde príbeh zbytočne neprekombinovali a je priamočiarejší a až na pár praštených vecí(rozoberanie orientácie homárov, ....) a troška rozťahanejších etáp znesiteľný. Čo sa týka muzikálnosti tak sme svedkami žánrovej rôznorodosti, dokonca aj na operný výkon prišlo, piesne sú prevažne fajn, príde aj na akciu, napätie, ekologický motív a dobrú odľahčenú zábavu, animačne samozrejme opäť skvelá práca, slušná roztomilá oddychovka. Prvý diel sa stal slušným hitom, pokračovanie pri danom rozpočte zažilo komerčné fiasko. /videl v kine: 60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POKUĎ NĚCO CHCEŠ, MUSÍŠ V TO VĚŘIT..... /// Tučňáci jsou stále součástí rytmu.... škoda, že ty jejich popěvky občas připomínaj odrhovačky z kostelů (těch americkejch). Rodinná – spíš dětská podívaná s jednoduchým příběhem se sázkou na pevný rodinný pouta a okamžiky, který třeba sardinkám budou nahánět husí kůži. Fandy Scrata možná potěší kreveťáci a technický nadšence 3D. Tučňácká opera pro fandy ,,Hlasu Čech, Moravy i Slezka“ či všemožnejch talentů a která není určená bezdětnejm manželskejm párům po čtyřicítce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rybář milující diskotékový vodrhovačky. 2.) Jsem tučňák. 3.) Thx za titule ,,Haroska“ a ,,Hanulka94“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Miller a zasa tučniaci? Ten chlap už úplne stratil súdnosť a gule? Je síce pravda, že za nejakých podivuhodných okolností dostal prvý Happy Feet Oscara a zožal úspech v kinách, ale aby vzniklo aj pokračovanie? Animáciu to má veľmi podarenú, ale to je za tie peniaze povinnosť. Pre najmenšie deti vhodné, pre dospelých značné spevavé utrpenie. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či je horšie toto alebo jednotka. Ani Pittov dabing to nevylepšil. Všimol som si, že si tu aspoň dali tvorcovia veľa záležať na detailoch, napr. vločky snehu alebo postavičky - s nimi si tvorcovia vyložene pohrali. Príbeh už ma zas tak nebral. Na druhej strane je tam nejaké to poučenie, nejaká tá láska, nejaké to tajomstvo, nejaká tá katastrofa, trocha zúfalstva a veľa priateľskosti. Ale zaraďujem to medzi tie animáky pre deti. Pretože nie všetky animáky sú určené len pre deti (viď Shrek). Ale úplne tento animák určite nezatracujem. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Je to až zvrácené, když jste ochotni poslouchat zparchantělou árii z Toscy, kterou zpívá malý chlupatý tučňák hlasem šmouly. Ještě zvrácenější, když se vám to líbí. Jenže i když jsem ochotná uznat jednu písničku a zasmát se pár vtipům dvou krevet (výborní Genzer a Suchánek), nemůžu přejít fakt, že tady se akorát rejžovaly peníze. Navíc by si měli tvůrci uvědomit, že už nikdo neví, co to je Dragostea Din Tei. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jak se mi první díl líbil, tak ten druhý je jeho přesný opak. Tučňáci jsou udělaní fešně, ale tahle černobílá animace brzo omrzí a zbyde jenom doufat, že se z té šlamastiky, do které se né vlastní vinou dostali, vymaní. No a samozřejmě se jim to podaří, jak jinak, když je celý příběh jasně nalajnován a nepřináší žádné překvapení. Jako zpívánky pro piškoty ale dobré. 40% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

S prvním filmem to snese srovnání asi ve stejné rovině jako tučňáci z Madagaskaru ve filmech a posléze v seriálu. Chudší, ubožejší, hloupější, povrchnější a často o ničem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

I s maličkosti jde udělat obrovskou krásu a dokonalost prostě 2 nad vše výtečně od tance po hudbu po cely úžasný příběh, ať je hodnoceni jaké je pač to je jen hrstka těm nejmenším to stejně dělá tu největší radost a dospěly se rozhodně nenudí. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro zkrácení času stráveného v autobuse pohoda, ale kdybych si to zapnul sám od sebe, tak je to trochu ztracený čas. Místy je to ale příjemné a krevetky mě opravdu dost bavily, jen to na mě pusobí jako hrozně pro děti. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Horší než první díl. Tady se opravdu vůbec nic neděje. - Pár písní (těch písní je spíše po celou dobu až moc). Tučnáků mraky a výsledek byl takový, že jsem usnul 20 minut před koncem. Animace je celkem pěkná, ale už jsem opravdu čekal, že pozvou i velryby, aby jim pomohly vytáhnout tu velkou mrkev, tedy ehm ledovec. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jako když v jedničce tučňáci tancovali, to jsem ještě zkousnul. Ale že teď už i zpívaj a lítaj, tak to už je moc. Kdyby ty songy nechali v originálním znění, myslim, že by to bylo lepší. Jedna hvězda za kreveťáky Suchoše s Geňou a druhá za Dragostea Din Tei... ()

pools 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce méně Greenpeace propagandy, což je jedině dobře... Jinak z animáků průměrnější až podprůměrnější záležitost, pro desetileté děcka ucházející. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ano opět těmto roztomilým tučňákům šupnu víc hvězdiček než většina. Na 5* jako jednička už to není, ale 4* si stále zaslouží. Mě se to prostě líbí, zima, sníh, tučňáci, tentokrát obohacení o krevety v podání Genzera a Suchánka - ty byly perfektní, a skvělé písničky (nejvíce mě dojalo Dragostea din tei, ten song jsem od doby, kdy byl hitem neslyšela ani jednou, takže mě to dost pobavilo, a vzpomněla jsem si, jak jsem kdysi O-zony žrala:D) a taneční čísla, co víc si od hezkého animáku pro děti přát? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

George Miller se podle všeho na stará kolena dal na ekologii a rozhodl se, že bude upozorňovat na to, co se děje s naší planetou. Už jeho série o "Šíleném Maxovi" měla něco ekologického v sobě. Kam se naše planeta může dostat? Je ropa a benzín to nejdůležitější? Podle všeho si ještě zásadnější otázky položil, když se rozhodl, že natočí animák "Happy Feet", protože je přece nutné upozornit na to, že ani tučňáci nemají příliš jednoduchý život. Druhý díl se zabývá ještě závažnějším tématem, kterým je globální oteplování, jež je dokonce prezentováno jako děsivé monstrum. Budiž, co se dá dělit. Děti to nepochopí, dospělí nad tím zívnou, ale jedno procento diváků to přece jen možná zasáhne. Na druhou stranu se film skvěle hodí jako materiál, který se může dětem promítat na konferencích o životním prostředí, kde jejich rodiče budou řečnit o tom, jak je důležité nemít televize, apod. Pozitivum filmu "Happy Feet 2" je skutečnost, že jsou zde příjemné písničky, trocha tance jako v minulosti, a docela dobrá animace, která je u tučňáků naprosto vyžadována. Hraje se tu hodně na roztomilost, kterou dodává malým tučňákům jejich první peří. Na děti to asi zafunguje, ale nebýt Pink, člověk by si asi ani ty písničky pořádně neužil. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/happy-feet-2-bobr-cislo-4-musketyri.html ()

Související novinky

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama