Reklama

Reklama

Mambo už dospěl. S životní partnerkou Glorií mu to bezchybně klape, a dokonce se z něho stal starostlivý otec. Malý Erik je co do vzhledu celý táta, jen ty nožky ho ne a ne poslouchat. Eric si nevěří, neraduje se s ostatními v hejnu a drží se dál od jejich tanců a zpěvů na arktických zasněžených pláních. Zahledí se do létajícího tučňáka Svena. Takovému borci je těžké v očích dospívajícího tučňáka konkurovat, jenže jsou tu i další starosti. Ledovce v důsledku globálního oteplování tají a mění se tak podmínky pro život. Je na Mambovi, aby sjednotil všechna místní zvířata a podnikl záchrannou expedici. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (142)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi docela líbila, dvojka byla spíše povinností už jen z důvodu, že jsem viděl jedničku. Vskutku, víc jsem se nudil a o pobavení nelze vůbec diskutovat. Písničky se mi ale zdály dobré, lehce zbytečný vedlejší příběh točící se okolo sympatických kreveťáků taky nebyl nejhorší, takže pokud to vezmu jako jednorázovku, dá se. Ale je to přesná hranice hodnocení, co nyní uděluji. 55% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kouzlo jedničky se neopakuje. Částečně pro mor zvaný přezpívávání písniček, protože v českém dabingu zprzněné songy byly často k nevydržení. A částečně proto, že tu není žádný příběh. Tučňáci na začátku zpívají a tančí, pak uvíznou v údolí a snaží se odsud dostat, přičemž výplní jsou jednak vtipné vedlejší postavičky (především geniální krevety) a jednak ultrahrůzné mentorování typu "musíš věřit a vše se ti splní". Animace je pěkná, ke konci je to napínavé a krevety nebo létající tučňák to táhnou nahoru, ale stejně jde spíše o řídkou nastavovanou kaši. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

George Miller se podle všeho na stará kolena dal na ekologii a rozhodl se, že bude upozorňovat na to, co se děje s naší planetou. Už jeho série o "Šíleném Maxovi" měla něco ekologického v sobě. Kam se naše planeta může dostat? Je ropa a benzín to nejdůležitější? Podle všeho si ještě zásadnější otázky položil, když se rozhodl, že natočí animák "Happy Feet", protože je přece nutné upozornit na to, že ani tučňáci nemají příliš jednoduchý život. Druhý díl se zabývá ještě závažnějším tématem, kterým je globální oteplování, jež je dokonce prezentováno jako děsivé monstrum. Budiž, co se dá dělit. Děti to nepochopí, dospělí nad tím zívnou, ale jedno procento diváků to přece jen možná zasáhne. Na druhou stranu se film skvěle hodí jako materiál, který se může dětem promítat na konferencích o životním prostředí, kde jejich rodiče budou řečnit o tom, jak je důležité nemít televize, apod. Pozitivum filmu "Happy Feet 2" je skutečnost, že jsou zde příjemné písničky, trocha tance jako v minulosti, a docela dobrá animace, která je u tučňáků naprosto vyžadována. Hraje se tu hodně na roztomilost, kterou dodává malým tučňákům jejich první peří. Na děti to asi zafunguje, ale nebýt Pink, člověk by si asi ani ty písničky pořádně neužil. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/happy-feet-2-bobr-cislo-4-musketyri.html ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Velmi mě překvapuje tak nízké hodnocení. Z mého pohledu se dvojka povedlo o chlup víc než jednička. Jediné, co mě fakt vytáčelo, byl příšerný český dabing. Hlavně hlas a rádoby šmoulí zpěv malého hrdiny Erika. Ale aspoň vím, že příště jedině v původním znění! Zasmála jsem se a na chvíli vypnula a to je podle mě účel animovaných pohádek. Příjemným překvapením byl rebelující plankton, který házel jednu hlášku za druhou (v tomto jediném případě musím pochválit již zmiňovaný český dabing, Suchánek a Genzer tomu hodně přilepšili). ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Horší než první díl. Tady se opravdu vůbec nic neděje. - Pár písní (těch písní je spíše po celou dobu až moc). Tučnáků mraky a výsledek byl takový, že jsem usnul 20 minut před koncem. Animace je celkem pěkná, ale už jsem opravdu čekal, že pozvou i velryby, aby jim pomohly vytáhnout tu velkou mrkev, tedy ehm ledovec. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Filmári a animátori na filme pracovali v štúdiách Fox v austrálskom meste Sydney. (MikaelSVK)
  • Ústřední píseň „Mosty světla“, která ve filmu zní z úst Glorie (Pink) a Erika (Ava Acres), v české verzi nazpívaly Tereza Černochová a Jana Zenáhlíková. (funhouse)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Cold Package. (MikaelSVK)

Související novinky

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama