Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

28.10.2010 ~ Proboha. O komedii mám tedy rozhodně jiné představy. A taky jsem si do teď myslel, že na festivalech mají šanci alespoň trochu normální filmy. A tohle na nějakém festivalu dostalo dokonce cenu za svoji komediálnost. WTF? Boha jeho. ~ Máme tu příběh mladíka a jeho slečny. No, mladík už není takovým mladíkem, ale což. Mladík má vizi, chce mít restauraci a tak koupí rozpadlou barabiznu kdesi a začne tam provozovat svoji špeluňku. Přítelkyně odlétá za prací do Číny a z vězení se vrací mladíkův bratr. Do půlky filmu se vlastně furt něco děje, ale není to ani vtipné ani nijak zajímavé. Teprve poté se mladíkovi za pomoci jednoho excentrického profesionálního kuchaře podaří ze špeluňky rozjet prosperující podnik (což je ovšem díky dosavadnímu průběhu příběhu naprostá blbost). Mladík se ale rozhodne jet za svoji přítelkyní do Číny, vztah se jim na dálku rozpadá, a předává otěže svému nespolehlivému bratrovi. Asi nejvtipnější část filmu má být ta, kdy na rozlučkovou party připraví excentrický šéfkuchař pokrm s nějakým afrodiziakem a všichni si v průběhu večera a dne zašukají. Není to vtipné, spíš ubohé. ~ Přítelkyně si našla jiného, po návratu se zjišťuje, že bratr restauraci prodal a tak se začne boj o její znovuzískání. A mladík to dá dohromady s fyzioterapeutkou. ~ Nejpitomější nejnevtipnější nejlacinější komedie za hodně, hodně dlouhou dobu. Německá komedie, a to vypovídá o mnohém. Boha jeho. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chytrá Horákyně by zaplesala! Mít za úkol natočit komedii - nekomedii, drama - nedrama s přistěhovalci - nepřistěhovalci, vyplodila by zajisté něco takového a zcela určitě by srdce krále získala. Akorát by byl král proplešlý, stopadesátikilový, zpocený Turek bez základních hygienických návyků, s chlupy v uších, kterému by navíc smrdělo z huby a milá Horákyně by skončila na dně harémové hierarchie agresivních matron jako zpestření pro anální středy. Přesně takhle by dopadla epizoda Kobry 11, kdyby Zimír přestal rozjebávat bavoráky a otevřel si u dálnice putyku. Divím se, že když turecký režisér natočil unylou taškařici o Řecích, ze kterých v podstatě udělal asociální dementy a mukly, neměl druhý den v posteli ovčí hlavu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Němci čas od času umí vytvořit fakt perfektní komedii, ale tentokrát to myslim neni tenhle případ, né že by to bylo vyloženě špatný nebo nuda, ale osobně jsem na tom neviděl nic výjimečnýho, vtipnýho nebo snad pohodovýho, prostě takový drama hozený trochu do komedie, ale žádnej zázrak a Moritz Bleibtreau by si zasloužil víc prostoru, i když je to děsná německá držka ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Videné na Papučovej noci v kine, Aupark BA, v noci zo 4. na 5.decembra 2009. Najlepší z troch filmov vtedy premietaných...v sále č.3. Výborná komédia o majiteľovi reštaurácie, a kope bizardných postavičiek, ktoré žiju v jeho okolí.Po Waiting... (2005) najlepší film z prostredia reštaurácie, aký som videl. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co udělat s krachující restaurací, když máte navíc dluh u berňáku a hygiena vám hrozí zavřením restaurace? Zkuste najmout kuchaře, který má zkušenosti s vařením ve snobských restauracích, a který se s nikým a ničím nesere a pak už je jen otázka času, kdy začne restaurace vydělávat. Jenže co dnes vypadá růžově se zítra může rozplynout jen v krásnou vzpomínku. Tenhle film nabízí originální a neotřelý pohled na podnikání v gastronomii, a díky tomu je to film zajímavý. Já osobně jsem si to užíval a byl jsem hodně zvědavý, jak to celé dopadne, a musím říct, že závěr jsem si hodně užíval, jako ostatně celý film. Postavy byly dobře vymyšlené a ještě lépe zahrané, onen neortodoxní kuchař byl solidní cvok, s nímž byste si to asi nechtěli rozházet, pokud byste věděli, jak dobře a přesně dokáže vraht nože. Bratr hlavního hrdiny a jeho zlodějská partička byli zase docela neodolatelní, obzvláště krádež DJského pultu na diskotéce za plného provozu byla hodně vtipná a nesmírně okouzlující. Zkrátka tenhle film jsem si docela užil a dá se říci, že jsem se i místy docela solidně bavil, a proto uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama