Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark (Til Schweiger) je vášnivý cyklista, vynikajúci rozprávač historiek a charizmatický dobrodruh, ktorý po ťažkej nehode príde o nohu. Ako sa vyrovná s neľahkým údelom osudu tak ambiciózny chlap, akým Mark je?
Príbeh jeho osudu je nasiaknutý emóciami, silnou väzbou priateľstva, lásky ku kopcom, ženám a dcére. (sochoking)

Recenze (37)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to klasický příběh o tom, jak se člověk po ztrátě končetiny rve se svým osudem a snaží se žít stejně jako předtím. Není na to ani dostatečná stopáž. Nevidíme zde, jak Mark např. dlouze a namáhavě rehabilituje, vše je tak nějak narychlo. Což nás ale příjemným způsobem ochuzuje o srdceryvné a podbízivé emocionální scény. Zde, možná i kvůli ne vysokému rozpočtu, jde vše ráz naráz. Faktem je, že tvůrci zřejmě předpokládali, že divák se umí do Markovy kůže vžít i bez různých pomocných kliček. Navíc Til Schweiger hraje zase výborně, takže s ním člověk opravdu cítí. A i přesto, že film není nabitý emocionálními výlely, není zde o ně nouze. Mně osobně dost dostávaly scény s dcerou. PS: Já nevím, jaké skutečné postavě byl film věnován nebo respektive o jaké skutečné postavě byl film natočen. Nechci se tudíž nikoho dotknout. Ale myslím si, že kdyby neměl Mark přítele, který byl schopen mu hodně věcí (především inteligentní protézu) zafinancovat, pravděpodobně by skončil jako bezdomovec. Takže si neochvějně myslím, že tento film byl zaměřen i do sféry sociální, čímž myslím mezilidské vztahy. Ty jsou nejen v Markově životě velice důležité. Závěrem bych tedy shrnul, že tento film se nikomu nepodbízí a přitom umí vyloudit pověstný knedlík v krku. Možná i proto, že se jedná o životní příběh de facto anonymního člověka. Vynikající T. Schweiger a velmi dobře zvolená hudba. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Zajímavý životní úděl, který je předlohou filmu ještě nezaručuje dobrý film. Tady se však ve scénáři výtečně podařilo skloubit tragický osud cyklisty, jeho lásku ke sportu, rodinné zázemí, pracovní vztahy a milostný život. Je to možná malinko přislazené, ale zase ne natolik, aby snímek sklouzl do patosu či vtíravé romantiky. Celé to perfektně doplňuje hudba. Navíc sen hlavního hrdiny je mi velmi blízký. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tile, Tile, občas byla dlouhá chvíle... Nu, nějak se ne a ne ponořit do vzpomínek na otce, s kterými se užíráš, horská cyklistika mě nebere a nemám pochopení ani pro střídání partnerek, tak snad jen ty historky a poznatek, že je někdy dobré, když se stane něco zlého... NEJLEPŠÍ SCÉNA: Maškarní alkoholová psychóza, mám však obavu, že hodně připomíná španělské "Otevři oči" :-( ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Uživatel Toto asi nepochopil, že hlavní hrdina miloval cyklistiku a bez nohy mu hrozilo, že si prostě už nezajezdí a nesplní si svůj sen. Tyhle malé dramata mám čím dál tím víc rád a nedivím se, že kvalitní herci tyhle snímky produkují. Til Schweiger to může dotáhnout hodně daleko a Phantom Pain může na různých festivalech posbírat hromadu cen. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to jen před pár dny, ale už se mi to skoro vykouřilo z hlavy. Nejspíš proto, že snímek je zoufale nudný, s nevýrazným dějem, takže se stopáž musela natáhnout mnohými podkresovými bezeslovnými scénami, které jsou zbytečné a otravují. Hlavní hrdina je nesympatický sobec, který kašle na všechny okolo a vlastně ani neví, co chce. Stejně jako tenhle film. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Inspirováno příběhem Stephena Sumnera. (ancak)

Reklama

Reklama