Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark (Til Schweiger) je vášnivý cyklista, vynikajúci rozprávač historiek a charizmatický dobrodruh, ktorý po ťažkej nehode príde o nohu. Ako sa vyrovná s neľahkým údelom osudu tak ambiciózny chlap, akým Mark je?
Príbeh jeho osudu je nasiaknutý emóciami, silnou väzbou priateľstva, lásky ku kopcom, ženám a dcére. (sochoking)

Recenze (37)

iamek 

všechny recenze uživatele

Uživatel Toto asi nepochopil, že hlavní hrdina miloval cyklistiku a bez nohy mu hrozilo, že si prostě už nezajezdí a nesplní si svůj sen. Tyhle malé dramata mám čím dál tím víc rád a nedivím se, že kvalitní herci tyhle snímky produkují. Til Schweiger to může dotáhnout hodně daleko a Phantom Pain může na různých festivalech posbírat hromadu cen. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Co dělá noha? Nevím, ještě jsem nenašel dost odvahy podívat se pod deku..... Je fajn, že německá kinematografie už dávno není jen Kobra 11. Já si však ani dlouho po skončení tohoto filmu nejsem jistý, jestli to je – byl film pro mě. Každopádně T.Schweigel má mé sympatie. Tady jako vášnivý cyklista, milovník žen a vypravěč veselých historek, jenž dokáže předvést poetiku jízdy na kole, jízdy přírodou, když je nádherné být sám a užívat si a nasávat tu krásu, která je všude je kolem nás. Po amputaci se rozehrává příběh, který prožilo hodně lidí. Zjišťuje, že kromě toho, že potřebuje jen jednu botu, potřebuje přátele, kteří mu pomohou vyrovnat se s tímto faktem. Pomalé až nudné tempo občas prosvítí maličká dojemná perlička, kterých ke konci přibývá. Film o vyrovnání se se ztrátou nohy, o hledání nového smyslu života asi musí být smutný. Musí být vidět ta odhodlanost být připravený zbavit se démonů, kteří do vás vstoupí a DOKÁZAT TO. A třeba začít cestovat s někým, kdo bude oponovat jeho historkám, protože život ztrátou nohy nekončí. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * Víte že? Fantomovou bolestí se rozumí krátké vystřelující bolesti v oblasti části končetiny, která již neexistuje? ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Výborný film , jediné co mi tam skřípalo, je Til Schweiger, který se s kolem prostě nějak nesrostl a působí na něm asi jako náš obézní soused v cyklodresu odnaproti. Další věcí, která mi nejde úplně do hlavy (když to bylo dle skutečnosti), že někdo, kdo projevuje takovou pevnou vůli (trénovat za každého počasí), že je v běžném životě takový nespolehlivý outsider... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jistě, že to není nějak extra dokonalé. Dabing je skoro až tragický, na druhou stranu, bylo by hodně nefér, trestat tenhle film, za něco, za co ani dost dobře nemůže. Vše ostatní se mně ale kupodivu dost líbilo. Přes výborný soundtrack, až hlavně k výkonu Tila, o nemž se rozhodně nedá říct, že by to byl herec mého srdce. Spíš naopak, ale tohle byl přesně ten film, kde mi jeho pronikavý pohled vůbec nevadil a celkem jsem mu věřil i tuhle tragédii, jakých se už stala spousta. Takový nenápadný, moc neviděný film, který čistě za sebe můžu jen a jen doporučit. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Člověk podstupuje rozhodnutí neustále, v běžném životě mnohokrát denně a ani si to neuvědomujeme. Tedy pokud se nejedná o taková, která vám zachrání život nebo jej případně zásadním způsobem ovlivní. A přávě o to jde v životním příběhu cyklisty, který bude muset se svým osudem bojovat... Til Schweiger luxus! 72% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Trošku sklamanie, čakala som viac, ale muzika parádna. Pozor, nepozerajte to dabované, lebo ten čo daboval Tila, tak ten sa nedal počúvať. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tile, Tile, občas byla dlouhá chvíle... Nu, nějak se ne a ne ponořit do vzpomínek na otce, s kterými se užíráš, horská cyklistika mě nebere a nemám pochopení ani pro střídání partnerek, tak snad jen ty historky a poznatek, že je někdy dobré, když se stane něco zlého... NEJLEPŠÍ SCÉNA: Maškarní alkoholová psychóza, mám však obavu, že hodně připomíná španělské "Otevři oči" :-( ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to jen před pár dny, ale už se mi to skoro vykouřilo z hlavy. Nejspíš proto, že snímek je zoufale nudný, s nevýrazným dějem, takže se stopáž musela natáhnout mnohými podkresovými bezeslovnými scénami, které jsou zbytečné a otravují. Hlavní hrdina je nesympatický sobec, který kašle na všechny okolo a vlastně ani neví, co chce. Stejně jako tenhle film. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pěkný německý film s Tilem Schweigerem, jenž točí filmy jako o závod, ale evidentně sází na kvalitu. Nejdojemnější aspekt filmu pro mě představuje ryzí přátelství mezi Markem a Alexandrem. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Možno preto, že pokladám nemecké filmy v súčasnosti za najlepšie v  Európe, mi Bolesť bez príčiny prišla iba priemerná - príliš americká. Ani Til Schweiger tu nepodal práve najlepší výkon. Z toho námetu šlo vytrieskať viac. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Matthias Emcke ako reziser mi vela nehovori, a nemecku kinematografiu sledujem len obcas, ale tentokrat sa podarilo. Til Schweiger /Klepani na naebeskou Branu/ v roli cyklistu film perfektne tahal, dialogy boli na urovni, exteriery tiez. 85 % ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1074. hodnocený film: Konečně další skvělý film s Tilem Schweigerem, který se mi dostal do ruky. Skvělý příběh o muži, který zápolí se závislostí na alkoholu, neschopnosti dostát svým slibům a následně i se svým osudem. Svou vinou totiž přijde při nehodě o nohu a tak pro ně j končí možnost se vyžívat při jízdách na kole, které je pro něj vším. Svůj žal a zmar utápí v alkoholu, ale i v mnoha ženách, které mu zahojí bolístky vždy jen na krátkou chvíli. Tenhle film má ode mě 5* a hrozně jsem rád, že jsem jej mohl vidět. 5* ()

tormento 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh človeka ktorý miloval cyklistiku a slobodu ktorou ho napĺňala...V dopravnej nehode príde o ľavú nohu a jeho život sa rapídne zmení... Nebojuje iba s fantomovými bolesťami, ale hlavne sám so sebou. Páči sa mi celková atmosféra- kamera, hudba, herecké výkony. Zaujímavé je tiež rozprávanie Marka o svojom otcovi, ktoré nenásilne dotvára atmosféru deja. A Schweiger ako vlasáč- bonus. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Zajímavý životní úděl, který je předlohou filmu ještě nezaručuje dobrý film. Tady se však ve scénáři výtečně podařilo skloubit tragický osud cyklisty, jeho lásku ke sportu, rodinné zázemí, pracovní vztahy a milostný život. Je to možná malinko přislazené, ale zase ne natolik, aby snímek sklouzl do patosu či vtíravé romantiky. Celé to perfektně doplňuje hudba. Navíc sen hlavního hrdiny je mi velmi blízký. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Působivé drama, které stojí především na příběhu a scénáři, celý film je velmi realistický (nejspíš protože je natočen podle skutečné události) a má přesně tak ponurou atmosféru, jakou potřebuje. Naprosto bezchybný je výkon Tila Schweigera a filmu nechybý ani kvalitní režie. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Keby mi chceli amputovať prirodzenie, to by som rozmýšľal či sa mi bude chcieť žiť ďalej. Ale nohu?! Tak to troška tvorcovia predramatizovali. Inak, ako fanúšik cyklistiky som sa bavil. Zvlášť, keď to bolo podľa skutočnej udalosti. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Mark mohl být klidně plavec, horolezec, hokejista a nebo prostě jen obyčejný člověk, kterýmu jeden osudný okamžik převrátil celý jeho dosavadní život naruby. I vzpomínky na dětství mohou občas fungovat jako lék nebo hnací motor proti různým démonům a držkopádům. Mark měl obrovskou kliku na lidi kolem sebe a hlavně na rodinu, která mu byla pořád na blízku. Němci opět mile potěšili a já hned z několika důvodů dávám plné hodnocení. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to klasický příběh o tom, jak se člověk po ztrátě končetiny rve se svým osudem a snaží se žít stejně jako předtím. Není na to ani dostatečná stopáž. Nevidíme zde, jak Mark např. dlouze a namáhavě rehabilituje, vše je tak nějak narychlo. Což nás ale příjemným způsobem ochuzuje o srdceryvné a podbízivé emocionální scény. Zde, možná i kvůli ne vysokému rozpočtu, jde vše ráz naráz. Faktem je, že tvůrci zřejmě předpokládali, že divák se umí do Markovy kůže vžít i bez různých pomocných kliček. Navíc Til Schweiger hraje zase výborně, takže s ním člověk opravdu cítí. A i přesto, že film není nabitý emocionálními výlely, není zde o ně nouze. Mně osobně dost dostávaly scény s dcerou. PS: Já nevím, jaké skutečné postavě byl film věnován nebo respektive o jaké skutečné postavě byl film natočen. Nechci se tudíž nikoho dotknout. Ale myslím si, že kdyby neměl Mark přítele, který byl schopen mu hodně věcí (především inteligentní protézu) zafinancovat, pravděpodobně by skončil jako bezdomovec. Takže si neochvějně myslím, že tento film byl zaměřen i do sféry sociální, čímž myslím mezilidské vztahy. Ty jsou nejen v Markově životě velice důležité. Závěrem bych tedy shrnul, že tento film se nikomu nepodbízí a přitom umí vyloudit pověstný knedlík v krku. Možná i proto, že se jedná o životní příběh de facto anonymního člověka. Vynikající T. Schweiger a velmi dobře zvolená hudba. ()

Reklama

Reklama