Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě narůstá počet sebevražd. Vesměs jde o bohaté muže, kteří si libují v hazardních hrách. Všechny sebevraždy mají stejný průběh. Oběti jdou spát, aby v noci bez jakéhokoli důvodu spáchaly sebevraždu. Přitom k žádnému násilnému vniknutí do pokoje nedojde. Watson (Nigel Bruce) přemlouvá Holmese (Basil Rathbone), aby se případu ujal, ale ten nejeví zájem. Naneštěstí, sám Holmes přichází nešťastnou náhodou o život. Zločinnost nebezpečně stoupá a není nikoho, kdo by ji zastavil. (ilclassico)

(více)

Recenze (7)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Řada mysteriózních sebevražd upoutá pozornost slavného detektiva (Basil Rathbone). Brzy příjde Sherlock na to, že všechny oběti byly vášnivými hráči... Již pátá sherlockovka Universal-Studios - a jedna z nejlepších. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Průměrná nedoyleovská holmesovka, která je zajímavá jen zpočátku, když se objevují tajemná úmrtí a jednou z obětí má být při rybaření i Sherlock Holmes. Jenže od té chvíle úroveň i zábava klesala a klesala a po pravdě se už nezastavila. Snad jediný zajímavý moment byl v úplném závěru, kdy byl Holmes přivázaný na pouťové střelnici za plechové terče v podobě nacistických pohlavárů. Pokud to tak za války opravdu vypadalo, že se na poutích střílelo na srdce Hitlera a Himmlera, možná bych překonal svou nechuť k podobným kratochvílím a šel si zastřílet taky. Největší zklamání však pochází z titulní Spider Woman - dalo se tušit, že to nebude zmutovaná pavoučí žena, ale přece jen... když už na její označení lákají... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

I přes krátkou stopáž jsem se místy trochu nudil, ale zase to nebylo tak zlé. Nebyla to tradiční Sherlockovka. Vrahy jsme znali téměř od začátku. Šlo jen o to zjistit, jakým způsobem své činy prováděli a usvědčit je. Gale Sondergaardová coby Pavoučí žena (se Spidermanem to nemělo nic společného :-)) byla jednoduše skvělá. Rafinovaná, chladnokrevná a přitom krásná mrcha. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Svizna, zabavna jednohubka, kterou z prozatim videnych dilu Rathbonovske serie radim nejvys. Za zminku stoji predevsim kreativni zpusoby, jakymi se kriminalnici snazi Sherlocka zabit a jeho schopnost smrti o vlasek uniknout. Z dnesniho pohledu ponekud problematicke pouziti "brownface" (detektiv v prevleku za Inda) a sexisticka Holmesova dedukce, ze vrahem musi byt zena, protoze jen ta by mohla byt tak chladnokrevna. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch lepších dílů. Mix mnoha a mnoha prvků z mnoha Doylových povídek a další mimořádně zajímavý příběh se skvostnou femme fatale v roli hlavní záporačky, Holmes předstírá smrt (nutno říct, že poněkud komicky), používá hromadu převleků, skvostné dedukce a Basil Rathbone prostě v roli opět absolutně exceluje. Finále na pouti je také mimořádně zajímavé, nechybí ani typická humorná odlehčení, která jsou skvělá a super atmosféra... Jeden z nejlepších dílů téhle série a další parádní film, který je i po více než sedmdesáti letech stále mimořádně kvalitní. 85%. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Deja vu několika jiných dílů Sherlocka Holmese... Watsonova milá faux pas a chcem snad od Sherlocka něco víc? Kromě toho aby tam jen proboha nehrál Matt Frewer! ()

Reklama

Reklama