Reklama

Reklama

Recenze (6)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Svižné, vtipné, stručné, výstižné a Basil Rathbone je Sherlock k sežrání. Můj třetí zhlédnutý film z téhle čtrnáctidílné série určitě nebude poslední. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po několika "modernizovaných" dílech se tvůrci opět víc zaměřili na "klasičtější" motivy, i když z Doyleovy povídky Musgraveský rituál, kterou se inspirovali, nezůstalo skoro nic. Spíše rutinní díl. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pokud příběh o Sherlocku Holmesovi není nějakým způsobem adaptací A. C. Doyla, obvykle s ním mám problém. Tento film si z povídky (mimochodem jedné z těch mála slabších) Musgraveský rituál vypůjčil pouze několik maličko motivů a zbytek obalil nesmyslnou kaší. S odhlédnutím od sira Arthura je film samotný celkem dobrý, lze se na něj podívat bez pocitu trapnosti, s nímž jsem se v pozdějších holmesiádách setkal docela často, navíc Basil Rathbone je tradičně skvělý, přesto mi tam chybí ta doyleovská poetika, ta viktoriánská decentnost a maličko škrobenost, ten brilantní nápad, kterým Doyle svého detektiva ozdobil. Ale další šanci Rathbonovým nedoyleovým holmesovkám ještě určitě dám. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další z povedených snímků, které Universal natočil o Sherlocku Holmesovi. Sídlo Musgravů evokuje svou tajemnou atmosférou horory z 30. let. V závěrečných cca 15 minutách se nestačíte kouskům Sherlocka Holmese divit. Jak jen ten to dělá? :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď štúdio Universal začalo filmovať príbehy o legendárnom Sherlockovi Holmesovi a doktorovi Watsonovi vsadili na jednoduchú štruktúru a komerciu. Filmy mali rýchle tempo, dokonalý vizuál a veľmi striedmu minutáž. Natočené podľa poviedky Arthura Conana Doyleho "The Adventure of the Musgrave Ritual" (1893) ako štvrtý film v poradí. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama