Reklama

Reklama

Higuraši no naku koro ni: Rei

  • Japonsko ひぐらしのなく頃に礼 (více)

Obsahy(1)

Nekonečný kolobeh vrážd bol prerušený a Rika je konečne schopná sa usadiť a začať normálny život so svojimi priateľmi. Nanešťastie sa však Rika stane účastníčkou dopravnej nehody a zobúdza sa vo svete, kde je všetko iné. Je to svet, v ktorom nikto nespáchal hriechy, ktoré ju aj ostatných zmenili na osoby, akými sú dnes. Jedine Rika má možnosť vypátrať pravdu, ktorý sa za týmto svetom skrýva. (Carol Pifková)

(více)

Recenze (8)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Higurashi no naku koro ni rei je nastavovaná kaše se všemi negativy, které k tomu patří. Otevírat uzavřené je zhůvěřilost a hovadina, jenže penízky zřejmě lákají a tak se do toho tvůrci dají. Nejdříve předhodí fanservisový díl z plovárny, protože holky v plavkách prostě táhnou. Pak doplní mytologii světa novým příběhem, o kterém si ke své smůle uvědomují, že nezapadá a tak veškeré jeho reálné dopady vymažou. Nakonec vyplodí tupě komediální díl. Zbytečnost. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastánce ani obdivovatel anime, či jak se tomu říká. Občas se mi dostane do ruky kvalita jako Ichi animated. Abych to hned poté naprosto zkazil třeba touhle příšerností. Nad příběhem a rozvojem jsem nijak neuvažoval a bylo mi šumák co se kde děje. K žádný postavě jsem nic necítil a každá mi byla protivná. Seriál jsem zkoukl na jeden zátah a to byla síla. Téměř 3 hodiny dlouhá blbost. Navíc kreslený obří kozy mě nechávaj chladným. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

První a poslední díl jsou pouhé odpadní fillery, které doporučuji rovnou přeskočit. Druhý až čtvrtý díl má překvapivě rozumnější děj, ale ve výsledku je to stejně jen zbytečný dovětek k druhé řadě aka nastavovaná kaše. Animace je ještě roztomilejší než předtím, pěkný opening a ending. 4/10 ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

1. díl byl strašně hloupej, ale dokázal někdy pobavit. 2., 3. a 4. díl mě bavily strašně moc. Nový svět mě strašně napínal.. A 5. díl byl už zase divnej:D ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

První a pátý díl rovnou přeskočte... a získáte aspoň trochu zajímavý děj, který sice nepotřebujete, protože seriál věci sám dobře uzavře... ale proč si nepohrát s myšlenkou "coby kdyby" existoval perfektní svět, kterého se stejně vzdáte, protože ony "chyby/hříchy" všech okolo vás ho vlastně dělají tolik zajímavým? Na druhou stranu, můžete toto krátké dílo s klidem přeskočit celé a očividně vám to moc z požitku neubere. To uvidím až při další sérii. 5/10 ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Pri prvom a poslednom diely som sa dobre zabavil no a ten prostriedok, ono je pravda, že by to chcelo ukázať Rikino riešenie aby sa to nieslo v duchu predošlých dielov, ale už posledný akt bol "ľahší", takže odpustené, predsa len je to OVA. Dajme tých 80%, že som si cikády obľúbil. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

No co čekat od OVA. Jak je tu psané většinou, tak první a pátý díl úplný odpad, který k tomu vůbec nesedí a kazí celkový dojem. Naopak díly 2 - 4 jsou opravdu výživné, ale ani ne v původním hledisku, jako spíše z filosofické debaty. Každopádně za tu filosofie jedna hvězda a druhá za určitou mystérioznost o tom, jak to ve skutečnosti bylo - zda sen, pravda nebo přechod mezi životem a smrtí. Každopádně se tu člověk alespoň dozví něco historii Riky a hlavně pozadí Hanyuu. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Trošku nastavovaná kaše bez napětí, první díl byl divný a poslední naprosto geniální, tak jsem se nenasmála dlouho. Opening a ending opět kvalitní, ale ten příběh ... už to prostě není ono, něco tomu chybí. ()

Reklama

Reklama