Reklama

Reklama

Scooby-Doo: Začátek

(TV film)
  • USA The Scooby-Doo! Mystery Begins (více)

Obsahy(1)

Co pojí nejlepší kamarády? V případě Daphne, Velmy, Freda, Shaggyho a Shaggyho odvážného štěněte Scooby-Dooa jsou to záhady! Celovečerní hraný Scooby-Doo: Začátek nás zavádí do doby, kdy se čtyři dospívající slídilové (plus jeden psí detektiv) setkali poprvé. Byli tehdy neprávem obviněni z nastrojení duchařského žertíku a vyloučeni z Coolsvilleské střední. Spojili se, aby očistili své jméno a vyřešili tu nadpřirozenou záhadu... a vydali se tak rovnou vstříc neutuchající legraci a dobrodružství. Speciální zábava, speciální přátelé a extra-speciální efekty dělají z tohoto příběhu na téma “jak to všechno začalo” (počínaje setkáním chlapce a psa až po první výpravu v karavanu Mystery Machine) zatraceně báječnou podívanou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Lze snadno poznat, že původní herci po nezdařeném sequelu se asi styděli vstoupit do té hnusné kalné řeky znovu - nebo už na ně nikdo nechtěl dát ani cent. Skutečnost je taková, že někdo zeslonil, co se dalo a ještě to přizabil debilními histrióniky v hlavních rolích. Bída, děs a utrpení - nikoliv jako ústřední motiv filmu o hledačích záhad, ale jako definice filmu samotného. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Jako by si američtí béčkoví filmaři řekli: Dejme dětem, co chtějí...když nám za to jejich rodiče dají své peníze! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

K mému velkému údivu a vzhledem k mým minimálním očekáváním musím s překvapením konstatovat, že tenhle film vůbec nebyl špatný. Jistě, v tomto případě souhlasím s tím, že už jde zřejmě jen o to vyrazit peníze z fanoušků seriálu a filmů Scooby-Doo, a herci z původních dvou filmů asi věděli, proč do tohohle projektu nejdou (ovšem ona je otázka, jestli jim to bylo nabídnuto). Ale pokud budu objektivní, tak musím říci, že tenhle příběh o tom, jak se vlastně parta kolem roztomilé mluvící dogy dala dohromady, je docela příjemný a velice zajímavý. Samozřejmě to není žádné veledílo, velkolepých triků se zde divák také v nějaké větší míře nedočká, ale jako příběh to funguje a dává to docela smysl. Diváci, kteří budou film chtít zkritizovat si jistě najdou mnoho důvodů a zřejmě i oprávněných, ale ti, kterým se to stejně jako mně docela líbilo, se v tom nebudou šťourat a film označí jako zajímavé vysvětlení zrodu jedné z nejznámějších televizních part. Scooby je pořád stejně roztomilý, hlavní představitelé hrají docela dobře a nic nepokazili, takže v tomhle směru spokojenost. Akorát byl docela nezvyk, že Fred není blonďatý, ale černovlasý, to bylo ale asi taky to jediné, co mi na tom nějak vadilo. Celkově film hodnotím jako docela zdařilý, vidím to někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale v tomhle případě převládá má slabost pro zfilmované příběhy Scoobyho, takže dávám čtyři hvězdy. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Negativum? Ne zrovna strhující příběh jednoho neobyčejného dobrodružství. Pozitivum? Animovaný zvířecí hrdina v hraném filmu, což je mi rozhodně sympatičtější varianta, než ta s čoklem živým. Zajímavost? ´Tédvojka´ se nám dala i na tržby za prodej DVD. Kdyby přihodila údaj, kolik lidí na základě tohoto filmu svého chlupatého mazlíčka pojmenovalo Scooby, snad i ten bodík bych už konečně uronil! :-D ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak s tímhle kouskem bych se nikde moc nechlubila, ale na druhou stranu musím přiznat, že mě tahle taškařice o vzniku známé party bavila. Skoro bych řekla, že i víc jak oba hvězdně obsazené filmy (rozhodně víc jak dvojka). Je mi líto dávat za dvě, protože tak zlé to opravdu nebylo, takže alespoň slabší tři hvězdy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 8/10/// +hlavně že je to krátké a nenáročné -opět řeknu, že to nemá na kreslenou verzi/// Když jsem před lety hodnotil druhý hraný díl s podtitulem Nespoutané příšery, slíbil jsem, že dám příště přednost animáku. To jsem ještě netušil, že o pět let později vznikne další hraná verze, tentokrát určeno rovnou do televize, bez jakékoliv hvězdné tváře jako tomu bylo tenkrát. A světe div se, ono to není tak špatný. O hodně to překonává první hraný film a o něco i ten druhý. Animace je sice o fousek slabší než u zmíněných kino filmů (přestože ten první vznikl v roce 2002), ale i tak na televizní film je obstojný. Některé efekty (duchové) jsem dokonce i hodně vydařené. Z herců potěší Gary Chalk (ten ruský generál z Hvězdné brány) a vlastně i ty nové herecké tváře jsou celkem sympatické a vizuální převtělení do postav se povedlo. I když ono to vlastně není nic těžkého, stačí dobrý casting a šikovného vizážistu. Samotný děj je někdy opravdu hodně jednoduchý a stupidní, gagy nefungují úplně vždy a často jsou hodně laciné. Přesto je to snesitelné a já jsem minimálně spokojen, že jsem to přežil bez újmy./// Celkem 51%/// ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezajímavé, zbytečné pokračování umírající série, snažící se vydojit poslední love ze zbylých diváků. Brian Levant je na tom asi opravdu moc špatně, když musí brát už i televizní srágory, ale co naplat, složenky jsou neúprosné. Nebudu se rozepisovat o hovadinách, aspoň k velmi podivnému obsazení, nerespektující podoby z kreslené předlohy, největším přehmatem je obsazení Kate Meltonové do role Daphne, které ve filmu nemá být ani šestnáct, ale vypadá přinejmenším na pětatřicet. Budu milosrdný, ve dvě v noci už tak nevnímám, tak za dvě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dneska v televizi a i při stopáží 79 minut sem se občas přistihnul jak se pokouším udusit ve vlastním podpaží. Těžko říct pro koho se tyhle filmy točí,nebo proč se vůbec točí, mám pocit že v dnešní době musí tohle vyfáknout i šestiletej smrad co má za sebou první cigáro a na mrd se chystá na svoje 7mý narozeniny.Jedna z milosti, že jsem sjetej práškama na bolest. Ideální film pro Verbala, složitost filmu musí jeho králičí mozek ve velrybím těle zcela zvládnout. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší článek z celé série hraných Scooby-Doo. První dva filmy rovněž neoplývaly kvalitou, nicméně se ještě daly snést. Naprosto zbytečný prequel s bídnými vizuálními efekty (chudák Scooby-Doo) a otřesnými hereckými výkony. Na film jsem se podíval zejména proto, že mám rád filmy plné tajemna a záhad. Teď je záhadou, jestli někdy vznikne nějaké další pokračování. Doufám, že ne! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Animované Scooby-Doo seriálové verze se mi v mládí docela líbily, nicméně ty hrané jsou děsné. Je sice pravda že první dva díly jsem ještě dokázal celkem překousnout i kvůli hercům (Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr. a Matthew Lillard…), byť jejich kvalita bylo dost rozporuplná, ale tenhle začátek byl ještě horší. Nejen co se výběru obsazení týče, ale i samotnému zpracování. Jasně, našel bych tu asi dvě – tři scénky, u kterých jsem se dokázal i zasmát, ale jinak to byla vážně slabota – ten vizuál škoda slov… ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Už to nie je tak zlé, ale stále mám taký pocit, že skutočných duchov a nejaké mystické protoplazmy a podobné veci by sa do týchto filmov nemali pliesť, lebo v podstate vždy odhaľovali len ľudí a stroje prezlečené za strašidlá a duchov. Mimochodom nemal byť Fred náhodou blondiak? Podľa mňa áno, ale som rád, že sa konečne pustili do dielu, kde ukázali, ako táto partička vznikla. Páčilo sa mi veľa miniscénok, ktoré boli aj v seriáloch o tejto partičke. A celkovo to stretnutie nebolo zlé, ale veľa naivných vecí mi nedá to hodnotiť inak. A keď utekali komparzisti, pri detailnejšom pohľade som mal pocit, že niektorí vo chvíľach, keď sa mali báť, sa skôr smiali, či boli zachmúrení alebo mali normálne pohľady. dejovo a celkovo nič moc, ale od dvoch hviezdičiek, to tentokrát u mňa nemalo ďaleko. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Takový až céčkový film... Špatní herci, digitální Scooby, naivní zápletka... Raději jsem se měla kouknout na nějaký animovaný díl... ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tak otrasné a usvišťané scénky sú absolútnou devalváciou tejto relatívne kultovej značky. A o plastickom, vyumelkovanom, počítačovo zostrojenom psovi v limitoch televíznej produkcie netreba ani rozprávať... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Neviděla bych to až tak černě. Ovšem, nejsem v žádném případě objektviní, protože Scooby patří mezi moje nejoblíbenější animované postavičky. Jak už sám název napovídá, tak se dozvíme, jak se celá parta řešící nejrůznější záhady dala vlastně dohromady a na to vše stojí. Duchové, kteří tu poletují vypadají více než dobře. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jednička to měla do detailu vymyšlené a dvojka to aspoň udělala podle dřívějšího seriálu. A co je tohle ? ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Je to asi individuální názor, ale mám mnohem radši ty díly, kde jsou jiní herci. Příběh až tak špatný nebyl, dobrá klasika, a Shaggy lepší než v ostatních dílech..I tak jen 3* ()

Reklama

Reklama