Reklama

Reklama

Moongirl

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2005, 8 min

Obsahy(1)

Poetická pohádka o tom, jak noční rybaření a dětské sny mohou člověka přivést až na měsíc, kde zjistí, že zdaleka nebyl první. A také o tom, že bez měsíce by nebylo snění. A bez světlušek, kočky, myši, jednoho chlapce a dívky by nebylo měsíce. (Herráček)

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Henry Selick bez Tima Burtona za moc nikdy nestál. A v tomhle případě jde zase hezky vidět, že Tim burton příliš neasistoval. Každopádně animák opravdu hezký, trošku připomíná Koralínu, ale ten konec zase tak zdvihustojící není. --- 70 % --- ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu se dá udělat jediný závěr. Každé dítě potřebuje zvíře jako společníka, aby mu nebylo smutno, kdyby se náhodou ocitlo na Měsíci. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Docela nuda ... Což je vlastně poněkud s podivem, protože krátký film, který má v sobě poletuchu, měsíční sno-stroj, obrovskou kočku s cynickým výrazem, placaté duchy a divnej kolotoč s figurama křížence kozorožce a mořské panny prostě zní docela zajímavě, jenže výsledek působí jako napodobenina zábavných věcí od zábavnějších studií (napsal bych jako napodobenina Mijazakyho a obzvlášť jeho kočkobusu z Totora, ale neudělám to, ha!). A navíc je animace poněkud tupá a uniformní, což je u člověka kterej se proslavil spoluprací s Timem Burtonem poněkud škoda. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Slabší podívaná, která nenadchne ani grafikou, ani příběhem. Náznak světla v tunelu, to přeci jen mělo a je jen na každém z nás, jak s ním naloží. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Po 7 minut infantilní až na půdu (včetně zvolené animace), ovšem s výbornou a kouzelnou závěrečnou pointou. 70 % ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Někdo se musí starat o měsíční světlo a bdít nad našimi sny. Všechny tyto tak důležité věci musí přeci být nějak zařízené a hlavně chráněné před zlými silami. Selick očividně stále neztratil svojí dětskou fantazii. // 70% ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Tak ve srovnání s tímhle působí i Coraline jako komerční průjem... Takové množství osobité romantické poetiky v osmi minutách s výbornou animací, úžasným nápadem a geniálními záporáky... Mimochodem, moje sbírka flašek od vína mi začíná připadat malá... ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Smutné, ale v příběhu o souhvězdích nemohu pro samou těžkopádnost, nenápaditost a umělost animace i celku dát hvězd víc, než jednu * ()

zElina 

všechny recenze uživatele

Pár momentů přesně jako ve snu, lehká cinkavá hudba jakoby lechtá až v břiše. Moc příjemná věc. A jen tak mimochodem kdo mohl tušit, že uvnitř měsíce je kolotoč...bude to velké zklamání pro NASA až zjistí, že tam nic nevytěží ani nezpeněží...sand někdy zábavní park. ()

Kiszoun 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale ani nenadchne... Chybí tomu ta nějaká osobitá atmosféra. Takhle to je hezky animovaný, lehce infantilní kraťas, který za chvíli člověk zapomene, což se například o Burtonovu Vincentovi říct nedá :-) ()

Reklama

Reklama