Reklama

Reklama

Jurská planeta

  • USA Voyage to the Prehistoric Planet (více)

Na povrchu planety Venuše bují život. Nepřátelský život... Rok 2020, Měsíc je kolonizován a před lidstvem leží další významná vesmírná meta. Je jí planeta Venuše, která svými životními podmínkami, podobnými těm na Zemi, dává naději k nalezení mimozemského života. Posádky tří vesmírných lodí: Vegy, Siria a Capelly se spolu s robotem Johnem vydávají na průzkum planetárního povrchu. Jaké je však jejich překvapení, když na Venuši naleznou životní formy ne nepodobné těm z dávné historie planety Země. A ne všechny jsou jim přátelsky nakloněné... (Řitka video)

(více)

Recenze (26)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako zde už někdo tvrdil, taková americká Cesta do pravěka, i když i ta naše Cesta do pravěka je daleko lepší jak právě Jurská planeta, a to to ještě k tomu točili Američani, Rekvizity jsou určitě supr, ale to je na tomhle filmu tak nějak všechno. Ale uznávám tvůrce, že se do něčeho takového vůbec pustili. ()

T2 

všechny recenze uživatele

trikovo snaživé, kulisy, robot, masky újdu, príbeh priamočiary ale našťastie nie moc dlhý aby mohol úplne otráviť /40%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To lepší, co je v tomto filmu k vidění, tedy stylová, béčkově roztomilá a zároveň jistě nákladná výprava, pochází ze sovětského originálu Planeta bouří staršího o tři roky. A ten originál také není bůhvíjak úžasný. Američané do něj nic převratného nepřidali, pouze se pokusili svézt na vlně poměrně zajímavého sci-fi braku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na stary scifi becko to tak spatny neni jasne ze ty triky jsou nic moc ale atmosfera a hudba spolu z nenarocnou delkou u tohoto dila bez problemu udrzi az do konce a mimochodem kdyz to clovek srovna z dnesnimy nejlacinejsimi zetky vychazi to zhruba nastejno a to neni nejpovzbudivejsi konstatovani ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Předělávka docela významné ruské sci-fi (kterou jsem neviděl a určitě ani neuvidím) představuje ten roztomile naivní pohled do budoucnosti z perspektivy chudé béčkové kinematografie. Cestuje se na Venuši, ale nejsou o ní předem zjištěny žádné informace ani pořízeny žádné fotografie terénu, a dvě skupinky postav se následně poflakují mezi kulisami, z nichž třikrát vykoukne dinosaurus a párkrát přepluje před kamerou obyčejná ryba. Pár triků je solidních a inteligentní robot je žánrovou povinností, jinak se jedná o šíleně nudný a zdlouhavý amatérský brak, jemuž byl kdovíproč pořízen dost slušný český dabing. 25% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle dílo lze opravdu těžko pojmout. Pokud jste si jej již koupili, jistě vás ošálil DVD cover stejně jako mně. Film sám je takový Interstellar z pětašedesátého... Fascinuje mně ta koprodukce. 4 roky po Zátoce Sviní a kucí ze Sajůzu a Států si točej sci-fi o Venuši :-). Já to o té koprodukci netušil, ale hned od první chvilky jsem poznal typicky ruské obličeje ruských herců. Navíc modely raket měly svá jména psaná azbukou... Do toho však origoš anglický dabing a na DVD coveru USA (1965)... no teď je to vyřešeno. Film sí¨ám lze brát jako takový studijní materiál jak se tenkrát dělaly triky, jaké byly možnosti atd... Zemana to opravdu lehce připomíná, hlavně podvodní scénou. Kupodivu jsem i přemýšlel nad způsobem pohybu lunárního vznášedla a to dokonce v jednu chvilku s pěti živými astronauty! To vznášedlo mi zase připomnělo ( a vlastně ne jen ono) knihy J. M. Trosky ... Filmový zážitek nečekejte, dns je to spíše takový dokument. Jestli šel tenkrát člověk z kina omámený blockbusterem při kterém se při tricích polil Colou a pokydal popcornem, toť otázka na americké a možná i sovětské seniory... Za mne je to jen za dva vzorky spektra. * * ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jurská planeta je americký sestřih sovětské sci-fi Planeta bouří uzpůsobený západnímu publiku a obohacený o přidané scény s Basilem Rathbonem a Faith Domergue. Přidaná hodnota tohoto snímku je tedy velmi diskutabilní, nicméně na rozdíl od následujícího sestřihu z produkce Rogera Cormana pod názvem Voyage to the Planet of Prehistoric Women se Jurská planeta aspoň poměrně věrně drží vyznění původního materiálu a nevyznívá filmařsky tak zoufale, jako její následovník, do jehož režie byl uvrtán začínající Peter Bogdanovich. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ed Wood nebyl sam. Chybelo malo ke splneni mokreho snu kazdeho "B-movie fan". Co? Treba si nenechavat ty nejlepsi mozne momenty pro sebe a ukazat vic nez dialogove sceny a celkem 10 vterin vesmiru. Dej je tim dost neprehledny, protoze kdo je kdo, kde je a co dela jsem si uvedomil az nekde v pulce. Ovsem robot, uchvatne exteriery a "Pathécolor" zahladi vetsinu nedostatku a sami z toho udelaji nadherny brak. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já mám tu výhodu, že originál neznám a doteď jsem o něm neměl ani páru. DVD k tomuto filmu jsem si koupil hlavně kvůli obalu a bláhově se snažil uvěřit oficiálnímu textu distributora na zadní straně. Ale ani se moc nedivím, že amíci kradli už i v šedesátých letech náměty k filmu, nebo si rovnou celé filmy upravili (sestříhali) podle sebe. To samé udělali i s jedním dílem staré Gojiry. To však nic nemění na tom, že i přes docela krátkou stopáž jsem se u toho nudil jak prase. Otřesný český dabing ještě více znehodnotil již tak slabé dialogy a nebýt těch několika útoků plyšových dinosaurů (pardon skákajících herců v převlecích) unudil byl se k smrti asi úplně. Mám teď vážně dilema, jestli si vůbec shánět originál…20% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Takřka totožné, jako ruská Planeta bouří. Jako že jsem na tyhle staré scifárny ulítlý, u tohodle jsem se místy k smrti nudil. Vlastně, když to tak vezmu, tak jsem tento film nadhodnotil, nudil jsem se dost, i když na druhou stranu jsem si užil spoustý skvělých "starých" efektů a masek, tak jak to mám rád. Chlápci v gumových kostýmech dinosaurů, hranatý robot s žárovkou místo hlavy, skafandry, vznášedlo zavěšené na lanech, prostě pecka! Z téhle doby mne baví i scifi komiksy, které mi normálně připadají jako obrázkové knížky pro děcka. Ale zpět k filmu. Částečně mne nejspíše ovlivnilo, že jsem viděl už před časem Planeta Bur, ale fakt mi to připadlo dost podobné co se týče děje. Ze začátku jsem se dokonce musel podívat na obal, jestli se Řitka nespletla a nevydala ten samý film pod jiným názvem. Film trpí především špatnými hereckými výkony, podanými značně nesympatickými herci, zvlášť ta ženská, ta byla prostě škaredá. Český dabing tyto špatné výkony ještě více umocňuje, nicméně doporučuji si to s ním pustit, poněvadž některé dialogy jsou až směšné, jak jsou blbé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že to bude trikově zajímavá podívaná, ale bohužel to se mi nepoštěstilo a snímek "Jurská planeta" je prostý nějakým pořádných triků, z kterých by vám na chvíli spadla čelist. Je prostý i všeho ostatního a jedná se o béčko, které prostě nemá moc důvodů k tomu, abyste si ho pamatovali. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Je to vlastne americká verzia sovietského filmu Planet Bur,ktorý mal v USA obrovský ohlas.Je to na 98% úplne to isté.Žiadne remake,ale to samé.Nechápem síce na čo to bolo dobré,keď už ráz ten film existoval,stačilo ho predabovať.K tomu už asi netreba nič dodať. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nechapem preco podla imdb je toto najlepsi film Curtisa Harringtona. A Games 1967 s genialnou Simone Signorett kde nechali ? Trikovo je to uplne slabe, nezazivne, tempo nudne ..... ledva som to dopozeral : 42 % ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Otřesné a nezajímají mě ani zdůvodnění vzniku filmu. Již v prvních minutách si ze mě snad tvůrci dělali legraci-prý, že skupina kosmonautů cestovala na Venuši, na které jsou podmínky podobné planetě Zemi (??) a putovali tam 320 milionů kilometrů (tak to si hoši trošku špatně spočítali cestu, nebo několikrát, zřejmě z nudy, obletěli slunce). Samotné provedení je oproti naší Cestě do pravěku na mizerné úrovni a připomíná obdobně "kvalitní" Planetu Bouří. ()

pavlikv 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu vítečný film. Efekty jsou naprosto dokonalé ale více nahoru jít nemůžu. Scénář celkem jednoduchý a pořád mě tam štvala ta ženská z tý lodi takže za 4* Ale kulisy byli brilantní. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jurská planeta je z 95% vystříhaná ze sovětského filmu PLANETA BOUŘÍ. Jen něco málo je poupravené, jinak se jedná o úplně tentýž film. Takže bych ji dál okomentoval úplně stejně jako Planetu bouří, která mi hodně připomínala americkou RAKETA NA MĚSÍC z roku 1958. Chybí tu snad jen ty modré mimozemšťanky. Legendární skalníky tu byli nahrazeni bizarní masožravou rostlinou s chapadly, která vypadají jak dlouhá hovna. Umělého loutkového monster pavouka tu zase supluje plyšová mořská chobotnice. Ano, v tomto filmu se kosmonauti dokonce i potápí v moři! Přitom se děj odehrává na vařící se Venuši a kosmonauti se tu prochází v obyčejných chudých kombinézách. Ona vůbec ta Venuše vypadá jako Země, akorát jako Země z dob dinosaurů. Létá tu pterodaktyl (ten se asi v celém filmu nejvíce povedl) a nad útesem se do dálky kouká brontosaurus, který si nechá jen tak z ocasu odebrat krev a změřit teplotu. Kosmonautům na cestě po Venuši pomáhá atrapa našeho robota Emila, který může lehce i připomínat robota z dalšího béčkového filmu ROBOT-MONSTRUM. Celkově je to dost bizarní podívaná. Obzvláště i ke své době, kdy byl film natočen. Tedy rok po prvním vzletu člověka do Vesmíru. Kromě těchto bizarních příhod a ještě bizarnějších monster je film i poplatný své době. Jeho socialistický scénář film bohužel ještě víc devalvuje. [147. hodnocení, 23. komentář, 35%] ()

Reklama

Reklama