Reklama

Reklama

Dáma v zeleném

  • USA The Woman in Green (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Scotland Yard prosí Sherlocka Holmese (Basil Rathbone) a jeho přítele a asistenta doktora Watsona (Nigel Bruce) o pomoc při objasnění série vražd mladých žen, jímž je po smrti uřezáván pravý ukazováček. Slavný detektiv ihned tuší, že se za vším skrývá opět jeho věčný nepřítel - bezcitný profesor Moriarty (Henry Daniell)... Zpracováno Bertramem Millhauserem - volně podle stejnojmenného románu Sira Arthura Conana Doyla. Devátá sherlockovka z produkce Universal. (Pohrobek)

(více)

Recenze (18)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Rathbone, který opět táhne celou epizodu, už potřetí potkává Moriartyho, kterého už předtím dvakrát zabil. Jak originální ... navíc opět jiný herec a tentokrát i poměrně slabý. Zápletka je docela zajímavá, má prvky z Prázdného domu, ale jinak není původní (o nějakém románu nemůže být ani řeč). Ačkoli je tu pár vtipných momentů, Watsonova tupost je už spíše k pláči. 55% ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Tieto staré filmy so Sherlockom Holmesom vôbec nepoznám, takže som bol celkom zvedavý. Hlavne, keď to CSFD zaradilo medzi mysteriózne krimi horory :o). Ja by som to teda do takejto kategórie ani zďaleka nezaraďoval, ale to neznamená, že to bol zlý film. Práve naopak, zaujímavý príbeh a perfektná výtvarná stránka filmu z neho robia nadpriemerné dielo. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpovedenějších sherlockovek z proslulé série se zřejmě nejlepším Holmesem Basilem Rathbonem, který je tu ještě důvtipnější a nápaditější než obvykle. Nezaostává pochopitelně ani mírná natvrdlost doktora Watsona a Henry Daniell v roli profesora Moriartyho i celá jeho zločinecká banda také odvádí své. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být klidně i delší (o kolika filmech se to dnes dá říct?): Basil Rathbone je naprosto dokonalý Sherlock Holmes - suše analytický, zároveň pobaveně ironický a v jeden okamžik i dojemně legrační (to když vyhrožuje Moriartymu, jak si ho podá, jestli zkřiví byť jen vlásek na hlavě jeho přítele Watsona). Škoda je, že arcipadouch Moriarty nepůsobí víc démonicky a jeho odchod ze scény snad ani není hodný jeho pověsti. Nicméně jde o moc příjemnou hoďku, takže se určitě popídím i po dalších filmech z téhle série. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zajímavý děj a celková zápletka, ale myslím si, že se s tím dalo trochu víc pracovat a s odhalením vraha trochu posečkat. Basil Rathbone je frajer a jeho pojetí Sherlocka je nejlepší. Závěrečná scéna s chůzí po okraji střechy a následní hláška o krásném výhledu na Londýn mě dostaly. Trošku mi tam akorát neseděla ta atmosféra 40. let. Alespoň auta mohla být nahrazena drožkami. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama