Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Okara 

všechny recenze uživatele

Na tento smímeček jsem se těšil, neboť pro válečné filmy z období středověku mám slabost. Ale byl jsem dost zklamanej, děj váznul a místy jsem se nudil. Ale líbilo se mi zfilmování dle skutečné události (bitva o Rochester skutečně proběhla) a velmi realistické souboje. Lepší průměr, ale znova film zhlédnout ne-e. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná trochu plytké a chudé ale na druhou stranu povedené a zábavné vyprávění o statečných templářích, bránících hrad před zlým králem. I přes viditelně nižší rozpočet se podařilo velice dobře vystihnout "špinavou" středověkou atmosféru, kterou ještě podtrhávají podařené a řádně krvavé souboje, které překonávají vše co jsem v žánru za poslední dobu viděl (i ve své době násilím propagovaný Centurion je oproti této řežbě, pohádkou). Dobré herecké obsazení (jen Giamatti mi příliš neseděl) už je pouhým bonusem navíc. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Je to trochu na hraně, protože The Eagle, který se nese v duchu podobného ražení, je o nějaký ten stupínek lepší. I tak ale Ironclad zaslouží pochvalu. Především v naturálnosti si vede nadmíru reálně a pokud jste majiteli slabších žaludků, raději někdy zavřete oči. Zmínit se musím i o hudbě, která doprovází každičký krůček oné malé skupinky rytířů, kteří se zuby nehty drží na hradě Rochester. Poměrně zajímavé jsou i tváře již zmíněných "holderů", ale stačilo by je vidět o půlhodinky méně. I tak je ale pro mě Ironclad milým překvapením. 70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jonathan English je ako režisér babrák a za jeho výkon by som mu najradšej nadelil ešte slabšie hodnotenie. Na druhej strane obsadenie je slušné a za 25mil rozpočet natočil slušnú rúbanicu s až prehnaným gore, ktoré by slušilo viac hororu ako historickému akčňáku. Našťastie sa stále niečo deje, akcia je dobrá, miestami zmätená, romantické vložky sú trápne no nie je ich našťastie veľa a sklamal ma Tiberius Vladimíra Kulicha, čakal som nejaký podobný nástup ako predviedol v The 13th Warrior ale k tomu bohužiaľ nedostal priestor. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro mne značné zklamání - jediné co v tomto snímku stojí zato - brutální a silně naturalisticky pojatá řežba - nevyváží tu horu historických nesmyslů které je škoda vyjmenovávat, záplavu klišé, jalových a jinde už stokrát omletých dialogů (nebo spíš blábolů) a kupodivu hlavně nudu, která se při sledování "Ironclad" nakonec stala nejvýraznějším dojmem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Film ukazuje hrad Rochester v odlehlé krajině s mostem přes řeku hned vedle něj. Ve skutečnosti byl (a stále je) hrad umístěn na okraji města Rochester, které je přibližně již 1 000 let staré a v době obléhání roku 1213 přímo vedle něj stála (a stále stojí) rozlehlá katedrála z 11. století a na straně druhé přiléhající městská část Strood. (Conspi)
  • Skupina dánskych žoldnierov vo filme nehovori dánsky, ale maďarsky. (ČSFD)

Reklama

Reklama