Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je úplne márny, hoci je poskladaný zo schematických situácií a vzťahov a s prepracovávaním postáv sa veľa nenatrápil. Napriek tomu príbeh funguje a dialógy sú napísané solídne, čo je asi dôvod, prečo sa nechalo ukecať toľko známych (a dobrých) hercov. Tí film zachraňujú - hlavne Giamatti pochopil, že hrá v béčku a ide vypľuť zlodušskú dušu, tak oduševnene prehráva. Purefoyovi som toho templárskeho panica veľmi neveril, ale keď sa chopí obojručáku a začne rúbať ľudí napoly, je to fajn. Bitkám pomáha extrémna krvavosť, ale lepší strih s plynulejšou nadväznosťou záberov by teda nebol na škodu. Výprava, kostýmy, rekvizity pomerne v poriadku, ale fakt, že dánski žoldnieri hulákajú po maďarsky, ma teda rušil. Takisto sa z ich vodcu, echtovného Vikinga, nemusel na konci stať namodro počmáraný keltský furiózo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento historický film je čiastočne dobrodružný a nesie sa na vlne filmov plných veľkých bitiek, hodiaci sa na veľké filmové plátna. Je plný brutality - odborne by sme napísali, je plný naturalistických scén. Nie je vhodný pre slabšie povahy. Dnes nás televízia vycepovala tak, že slabšie povahy tak ako tak vymizli. Náreky nad zbytočnou brutalitou nie sú moc na mieste. Ona tá história je väčšinou písaná krvou. Akčné krvavé kúpele, ktoré vás dokážu zasunúť do sedačiek a v napätí čakať ako to všetko dopadne. Veľmi dobre natočený historický film o dobývanie hradu. Oceňujem, že sme tu ušetrení takému tomu tupému americkému hollywoodskemu klišé. Námetom filmu sa stali udalosti, ktoré sú základom k vzniku európskeho práva. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Středověký masokombinát Ironclad nabízí: dánskou sekanou, porcované baronovy nožičky, anglickou krkovičku, škvařené vepřové sádlo, špikovaný Kulich a jako specialitu dne ovar Jana Bezzemka! Za relativně málo peněz se vám dostane syrovosti, krve a humánních středověkých kratochvílí. Trochu zkrátit o zbytečnou linii s nadrženou hradní paní, co se chce dostat do drátěných templářských spodků plus schopnější osobu na režisérském trůnu a byl by filmový hrad Rochester ubráněn se ctí. Co se týká výše zmiňované nabídky masných výrobků - prodej oblíbeného úplavicového prejtu ze zadele anglického vladaře byl zakázán Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Co se týče historických řežeb z poslední doby patří Ironclad spíše k tém průměrnějším kouskům. Herci jsou sice všichni výborní (jenom ta Kate Mara mi trochu lezla na nervy) a bitvy jsou vzhledem k rozpočtu výborné. Scénáristicky je to ale dost odfláknuté, hlavně co se týče postav, které mě vlastně vůbec nezajímaly a neměl jsem nějak důvod jim fandit. Celé to navíc je až příliš dlouhé a navíc i dost roztříštěné. Škoda, šlo z toho udělat mnohem lepší a výživnější řežbu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Gorefest je to brutální, to ano, bohužel mu za asistence překvapivě známých herců sekunduje značně prvoplánový a samoúčelný scénář, který by se dal akceptovat na 90 minutách, no na dvou hodinách nikolivěk. Ale jako kdo máte rádi středověký dobývání hradů utopený v hektolitrech krve, směle do toho. Já bohužel nějaký příběh, nejlépe historicky věrný, vyžaduju. 65% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Žoldáci krále Johna zde vystupují jako pohani z Dánska, paradoxně několik let poté, co bylo celé Dánsko konvertováno křesťanskou církví. (Conspi)
  • Paulu Giamattimu zabralo natáčení jeho role pouhých 7 dní. (Conspi)
  • Skupina dánskych žoldnierov vo filme nehovori dánsky, ale maďarsky. (ČSFD)

Reklama

Reklama