Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Recenze (549)

verbal 

všechny recenze uživatele

Poctivá porce anglické středověké řezničiny, plná osekávání údů (včetně končetin) hnusně vypadajícími sekyrami, filetování smradlavých žoldáků a odpaňování zpocených Templářů. Prostě romantický středověk, jak má být. I za pár šupů se dá s pár mastňáky zmáknout, byť trochu naivní, kulantní historický spektákl, ve kterém neváhala zaúčinkovat snad každá aspoň trochu profláklá anglická držka, včetně Dereka Jacobiho a jiných sýrů. Navíc Pavlík Džamáti ty bezskrupulózní zmrdy prostě umí a jeho král Honzík je téměř dokonalý. Třešničkou na dortu je charismatické, dvoumetrové vikingské hovado Vládi Kulicha, kterému jsem odpustil i to, že si jako jediný myl před natáčením hlavu a jeho blonďatá řepa bez lupů se tak za úsvitu Albionu trochu moc leskne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Středověkých (případně starověkých) drsných mlátiček bylo v posledních pár letech víc a ani o jedné z nich nemůžu říct, že by mě vyloženě bavila. Špinaví kašpárci máchající kolem sebe mečíky jdou holt tak nějak všeobecně mimo mne. Na Ironcladu oceňuju nekompromisní brutalitu, zpruzeného Paula Giamattiho a nápad zasadit většinu filmu do prostředí dobývaného hradu. Vlastně moc nevím, jestli chci dát palec nahoru (3*) nebo dolu (2*), je mi to tak nějak úplně jedno. Pokud ale máte středověké bitky v lásce, jděte do toho. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je úplne márny, hoci je poskladaný zo schematických situácií a vzťahov a s prepracovávaním postáv sa veľa nenatrápil. Napriek tomu príbeh funguje a dialógy sú napísané solídne, čo je asi dôvod, prečo sa nechalo ukecať toľko známych (a dobrých) hercov. Tí film zachraňujú - hlavne Giamatti pochopil, že hrá v béčku a ide vypľuť zlodušskú dušu, tak oduševnene prehráva. Purefoyovi som toho templárskeho panica veľmi neveril, ale keď sa chopí obojručáku a začne rúbať ľudí napoly, je to fajn. Bitkám pomáha extrémna krvavosť, ale lepší strih s plynulejšou nadväznosťou záberov by teda nebol na škodu. Výprava, kostýmy, rekvizity pomerne v poriadku, ale fakt, že dánski žoldnieri hulákajú po maďarsky, ma teda rušil. Takisto sa z ich vodcu, echtovného Vikinga, nemusel na konci stať namodro počmáraný keltský furiózo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Špinavej středověk ve své nejlepší podobě. To je přesně Ironclad, který v příběhu možná nemá kdovíjakou myšlenku, ale mě osobně moc bavil. Zajímalo by mě, kolik film stál, protože u akce bylo vidět, že není taková, jaká by měla být. Každopádně byla zajímavá a i tak se na ní hodně dobře koukalo. Herci taky skvělí a nejzajímavější podle mě byl Vladimír Kulich v roli solidního záporáka. Vladimír má totiž české kořeny a je radost někoho takového v takovém filmu vidět. Na druhou stranu je pravda, že chvíli trvalo, než jsem se odvážil na tenhle film podívat. Ze začátku totiž chvíli trvá, než jsem se do filmu pořádně dostal...no a pak už to bylo jednoduché a byla tam jedna akce za druhou, což mě bavilo. Kéž by bylo víc takových filmů ze středověku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $5,141,000▐ Na moje prekvapenie dosť dobre zvládnuté, dobrá výprava, kostýmy, zaujímavé obsadenie, dobré a hlavne v celku prehľadné súboje, dá sa povedať že minima vyťažené maximum, spokojnosť. /70%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové středověké béčko, kterému paradoxně chyběly ne peníze, ale smysluplný tvůrčí záměr a pořádný scénář, té nerafinovanosti a prvoplánovitosti bylo na jeden film až příliš... O nějaké historické věrnosti raději nemluvit. Podobné filmy: Vikingové ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tam kde Scottův Robin Hood otevřeně končí, tam Ironclad začíná. Dokonce i ve stejném duchu, takže dojem "přímého pokračování" v nízkorozpočtovém hávu je takřka úplný. Nečekejte historickou věrnost, ale zdlouhavou krvavou rubačku v nepřehledném střihu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak rozdílně se v dnešní době v popkultuře vykreslují templáři. Někde jako čiré zlo, např. Assassin`s Creed, jinde zase jako stateční ochránci dobra. Ironclad je ten druhý případ. Templáři jsou zde dobráci, co pomáhají baronům svrhnout maniaka Paula Giamattiho aka krále Jana Bezzemka. Ten film je nekompromisní řezničina s drsnym Jamesem Purefoyem. Sekaj se tam ruce, nohy, hlavy, Purefoy přesekne chlápka téměř vejpůl, houmles z pranýře tam zase umlátí nepřítele useknutou rukou. Prostě chuťovka. Moc peněz to asi nestálo, ale bitky jsou fajn a je jich tam dost. Navíc je to velice dobře obsazené. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KŘÍŽ NA TVÉ TUNICE JE SYMBOLEM TVÉ VÍRY VE VŮLI BOŽÍ“........ /// Lehký zasvěcení do politický situace (kdo je zlo, kdo dobro) a jde se na věc. POVĚSIT! To můžu, zvlášť když kameraman po chvilce musí očistit kameru (od krve, masa atd..) Situace vyžaduje středověkých sedm statečných, co se umí mečem, lukem, noži a sekerou ohánět. V týhle naivní družině funguje J.Purefoy nejen jako templář, stratég, válečník, chirurg, ale když odloží meč i romantik a milovník. Nemůžu si pomoct - ,,jeho“ Solomon Kane mě oslovil víc. Síla tohodle filmu je totiž v krvavý středověký podívaný, v boji, ve čtvrcení lidí a jednom hradu, kterej vládne všem. ,,BŮH TĚ ZATRAŤ TY VRAŽDÍCÍ KURVO!“ ... ,,TAKOVÝHLE JSEM KRÁL!“... Řekl bych, že lidi trpěj víc než holky v Nanjingu, ale když je klid, tak to občas nudí. Hlavně ,,tokání“ nadržený paničky, která svádí k hříchu. S přivřenou bulvou bych klidně mohl dát 4*, ale dám 3*, který budou 100% zasloužený a ti se sklony k sadismu, si klidně něco přidaj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se farářovi ,,šmiknout“ jazyk. 2.) Podepsal jsem Magna charta libertatum. 3.) Milují dobývání hradu. 4.) Dialogy typu: ,,Má prdel zasmradí tvůj hrad“ obohacují náš rodinnej život. 5.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Na 25milónový rozpočet je to slušná Historicko akčná rezba obsadená kvalitnými hercami. Keď že som milovník Historicky - vojnových filmov tak nemám filmu Ironclad čo vytknúť, akurát stopáž filmu by mohla byť cca o 20min kratšia. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nádherně vykreslená atmosféra středověkých bitev, kdo někdy hrával hru Stronghold, tak se bude cítit jako ve hře. Spousta krve, slušná akce, skvělé postavy, pokulhává jen střih, ale to se dá překousnout. Nenudil jsem se. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ironclad ma jeden zasadni problem, stopaz. Krome nejakejch uvodnich 20ti minut to je totiz film o dobyvani a obrane jednoho strategicky dulezityho hradu a tady neni moc prostor na nejaky hluboky komplikovany scenare, samozrejme se utoci a brani ruznejma metodama, je zde nacrtla romanticka a znacne zbytecna linie, ale vetsinu casu to je proste o tom, jak parta drsnaku brani hrad pred tisici nasobnou presilou. A kdyz to trva dve hodiny, tak to proste zakonite ma hluchy mista a sem tam pomalejsi tempo. Jinak to je ale skvela historicka drsna rubacka s Rkovou pristupnosti, kde krev a koncetiny litaj na vsechny strany, hlavni borci maj oblibeny zbrane typu palice, sekery nebo mece a herecky obsazeni je znacne libovy. Giamatti je radnej parchant a Purefoy naprosto ultimatni nemluvnej zabijak, tomu tyhle role fakt sednou. Navic se film snazi bejt jakoze historicky vernej, takze tu dojde na uplavici, Magnu Chartu a podobne. Celkove nebejt stopaze, tak du asi na maximum, takle jen solidni 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Anglie 13. století, templář Purefoy vs. král Giamatti (oba dobří), dobývání hradu při jednom podlém tažení. OK. Ale co ne-e, tak to sice, že je děj takový příliš stojatý a na jedno brdo - po táhlém úvodu přijde obléhání, které je místy krvavé (snad nepamatuju hezčí středověké akční masakry, kde zamrzí snad jen ta zbytečně zmatečná kamera), ale jako výhradní náplň filmu ne zcela naplňující. Dvě hodiny příliš, ale budiž, proč na to nepodívat... "Only the weak believe that what they do in battle is who they are as men." ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě špatný film, který se prvních dvacet minut jeví jako nadějná nízkorozpočtová záležitost, ale postupem času jde logika, scénář i výkony herců rapidně dolů. Dvouhodinová stopáž je prostě moc, když se 90% děje plácá za hradbami jednoho hradu, kde dojde na tři nelogické "bitvy" a jedno milostné drama z červené knihovny. I s počty si tvůrci nedělali starosti, neboť z tisíců žoldáků se během vteřiny stanou osamělí bojovníci, kteří si to rozdávají muž proti muži se 13 oponenty a když už mají téměř vyhráno, raději se stáhnou, asi aby mohli pokračovat druhý den. Když už dochází kladné postavy, meč tasí i hradní dáma a přesně v této chvíli jsem začal usínat. Pamatuji si jen myšlenku, že někdo chtěl pomocí prasat podpálit základy hradu a když už i ty prasata byla dovezena, usnul jsem. Ani z těch šermovaček nic neuvidíte, když jedno napřažení meče vydá na tři střihy. Nezkušená režie, dějová prázdnota, zatraceně dlouhá stopáž, póza áčkového historického blockbusteru s dvaceti komparzisty. 40% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Dáni rozprávajúci po maďarsky??? Ďakujem, to ma nesmierne pobavilo :-D Možno vo filme hrajú zaujímaví herci a možno je aj príjemne brutálny, ale je to celé také stupídne, že som to ledva vedel dopozerať. Veď čo iné sa dalo čakať od režiséra takého skvostu ako je Minotauros. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Aneb kterak lidu anglickému Veliké listiny svobod dostati se mohlo. Britové se v poslední době rozhodli rozjet historické filmy pořádně od podlahy a když nemůžou zámoří konkurovat výpravou, nahrazují to syrovostí. Ne vždy se však zadaří jak by mohlo a toto je jeden z těch případů. Film překvapivě v některých věcech zůstává věrný historické skutečnosti, dokonce i ta záležitost s prasaty se stala (tedy, hrad Rochester se ve skutečnosti po měsící a půl vzdal a nechápu, co tam dělali ti chudáci Dánové a Francouzi dorazili až napřesrok, leč nemrvilo to dějiny až tak, jak by se mohlo zdát a jak je obvyklé). Se samotnou filmovou stránkou už je to horší, protože kromě značně krvavých bitek je to celé vlastně docela nuda, charaktery sedmi statečných (koukám, že salahadina napadlo to samé) jsou sebraný ze všech možných scénářů co jich kde leželo, milostná zápletka s neuspokojenou hradní paní je jak okovaná pěst na oko a děj samotný je na dvě hodiny řídký jak stolice po kilu švestek zapitých sudem piva. Zahustit nebo zkrátit. Veškeré mlácení pak je natočené poměrně nepřehledně a krom velké naturalističnosti nijak zajímavě. Ve výsledku to není úplně marná záležitost, který ale bohužel chybí propracovanější děj, lepší postavy a přehlednější střih. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Středověký masokombinát Ironclad nabízí: dánskou sekanou, porcované baronovy nožičky, anglickou krkovičku, škvařené vepřové sádlo, špikovaný Kulich a jako specialitu dne ovar Jana Bezzemka! Za relativně málo peněz se vám dostane syrovosti, krve a humánních středověkých kratochvílí. Trochu zkrátit o zbytečnou linii s nadrženou hradní paní, co se chce dostat do drátěných templářských spodků plus schopnější osobu na režisérském trůnu a byl by filmový hrad Rochester ubráněn se ctí. Co se týká výše zmiňované nabídky masných výrobků - prodej oblíbeného úplavicového prejtu ze zadele anglického vladaře byl zakázán Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Nevýrazný historický film, ktorý pôsobí veľmi priemerne. Výber hercov (asi len s výnimkou Paul Giamattiho, ktorý je výborne nepríjemný) nebol správnym krokom. Film sa ťahá a divák stráca záujem. Nevýrazne charaktery (či už kvôli zle napísaným postavám alebo herectvom, ktoré neosloví) pôsobia nezaujímavo a tak som si k ním nevytvoril vôbec žiadne puto. Medzi kladné stránky tohoto filmu, vďaka ktorým som bol ochotný film pozerať až do samého konca patria autentickosť bojových scéna, reálnosť a upršané anglické prostredie, ktoré dodáva filmu správny charakter. Celkovo tento film však neohúri, jedine ak z historického hľadiska. Ako som už spomínal - nevýrazný PRIEMER. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Podobný film mi tu nějakou chvíli chyběl. Středověká řezničina, která se s celkem brutálním násilím moc nepáře a zároveň dokáže zaujmout i ostatním děním. Opominu pár historických kiksů, jako třeba dánové, mumlající maďarsky a navíc několik století poté, co celé Dánsko bylo pod nadvládou křesťanství, nebo fakt, že filmaři prakticky vymazali celé město Rochester a ponechali jen samotný hrad. Nižší rozpočet byl většinou taktně zamaskován a jediné, co mi vizuálně vadilo, byl střih. Herci do svých rolí sedli perfektně (včetně schválně přehrávajícího Giamattiho) a i tomu Purefoyovi jsem jeho templáře věřil. I přes pár nedodělků (hlavně po historické stránce) jsem se bavil a tří a půl hvězdičkové hodnocení zaokrouhluji nahoru. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ušlo to. Není to žádný zázrak, dialogy mě občas tahaly za uši silně a zápletka s věčně nadrženou Kate byla naprosto zbytečná a otravná, když tedy odhlédnu od faktu, že vidět Kate je samozřejmě vždy potěcha pro oko a navíc zde v středověkém vohozu. Ale popravdě film by bez ní jako zhmotnění Williamovy snahy o vykoupení (Purefoy má tyhle role rád) určitě fungovala taky, docela mám těch násilně tlačených romancí plné zuby. Naroubování na podepsání magny charty je ovšem docela zábavné, Giamatti si roli viditelně užívá, souboje jsou správně špinavé a krvavé a používá se i half-swording - to u mě začíná být čím dál víc jako nezanedbatelné plus, nejen proto, že to vypadá cool. Ale na cool věci si potrpím, ne že ne. Parta gerojů bránících hrad - nu, asi tak bych to popsal. Nic víc, nic míň. Možná trošku zbytečně dlouhé. Aspoň tak mi to přišlo při koukání, a ty intermezza mezi akcí byly někdy bolestivá. ()

Reklama

Reklama