Reklama

Reklama

Poslední mise

(festivalový název)
  • USA Last Flag Flying (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Traja veteráni vojny z Vietnamu, Larry (Steve Carell), Mueller (Laurence Fishburne) a Sal (Bryan Cranston), sa po 30 rokov spoločne stretnú za pochmúrnych okolností - pochovať Larryho syna, mladého mariňáka z vojny v Iraku. (Real Tom Hardy)

Recenze (27)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"STAND AT EASE, WILL YOU? YOU'RE GIVING ME A FUCKIN' STIFF NECK." ------------ Kvalitná komédia s hŕstkou pochmúrnych momentov. Herecká trojka si svoje odohrala poctivo. Najviac vytŕčal rozhodne Cranston, so šiškami bol úplne geniálny. Humor, dialógy a hlášky boli prirodzené, akoby sa skutočne stretla po rokoch parta troch priateľov s rôznymi osobnosťami a spoločnou minulosťou. Film mohol byť pokojne kratší, vynechanie pasáží ohľadne viny z ich služobnej histórie by mi osobne viac padlo. Celkovo je však Last Flag Flying skvelou oddychovkou a ten typický americký vojenský pátos bol tak minimálny a dobre zvládnutý, že sa o ňom ani nevedelo. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Další Linklater. Někdo tu psal "zdlouhavé, ale skvěle zahrané, typický Linklater". Nedá se úplně nesouhasit. Stopáž je poněkud přepálená. Zápletka je v pohodě, jen jsou tu do krajnosti tlačeny rozdíly v povahách postav. Co mě zaujalo, nebo mi to tak aspon připadlo - Carrell tu má nejméně prostoru a mnohem víc mluví Cranston s Fishburnem. Střídání komických momentů s melodramatickou rovinou filmu taky nemusí sednout každému. A jestli je film zdlouhavý? Pro mě až tak ne, ale je to holt Linklaterova road-movie s tím, co k tomu patří. (Ale třeba hudba byla v Chlapectví zajímavější.) 70 % ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ak vám počas sledovania filmov nevadí pomalšie tempo a v konverzačných drámach plných dialógov, ste jednoducho doma, Last Flag Flying bude pre vás tou pravou voľbou. Nedočkáte sa žiadnych veľkých dobrodružstiev ani stupňujúceho sa napätia, ale môžem vám zaručiť, že ak vás osudy týchto troch vojenských veteránov chytia už zo začiatku za srdce, až do samotného záveru vás budú mať pevne v hrsti. Snímka takmer výhradne ťaží zo svojich pútavých dialógov a silného hereckého obsadenia a pokiaľ vám tieto dva výrazné klady budú stačiť na to, aby ste sa bavili až do samého konca, máte vyhraté. Ak nie, nemožno vylúčiť, že sa už v polovici snímky budete cítiť ako v rutinnom a zdĺhavom začarovanom kruhu. 7/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak neviem... Film sa rozbehne pomerne so slušnými hláškami, ktoré chrlí postava Bryana Cranstona (najviac ma rozsekával s mladým Washingtonom) , ale niekde v polovici, ked už partia cestuje spoločne vlakom medzi bedňami, sa to celé nejak zmenilo na nezáživné spomínanie na veselé chvílky z vojny vo Vietname. To už ma nejak nebralo. Dobrý bol ešte Steve Carell, ktorý na začiatku celý čas mlčí a ked otvorí hubu, tak z nej vyletí jedna hláška za druhou pričom to vlastne asi ani hlášky nemali byť : - "Umrela mi žena na rakovinu prsníka. - Prepáč, poznáš ma, ja som to tak nemyslel. - A kam to ideme? - Do Arlingtonu. Zabili mi syna v Bhagdade a chcem, aby ste šli so mnou ho vyzdvihnúť." To som myslel, že podľa miestneho hodnotenia to bude paráda, ale ako hovorím, od vlaku to potom bola pre mňa jedna veľká nuda. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Last Flag Flying" je podľa mňa dobrý, no trošku moc natiahnutý film, ktorý nakoniec sám seba svojim tempom pochová. Má zaujímavé postavy, má pár skutočne dobrých dialógov a má dobré momentky, ktoré si človek zapamätá, no musí sa cez film miestami trošku pretĺcť. Komédia celkom funguje, no dramatické momenty sú rovnako skvelé a sú tu scénky, ktoré sú vyslovene postavné na dobrých dialógoch. Ako napríklad debata vo vlaku, alebo keď si naši hrdinovia kupujú mobil. Alebo moja najobľúbenejšia momentka je, keď rozoberajú smrť Kusaja a Udaja, a ako by prežíval pán George Bush junior, keby prišiel o svoje deti. A film obdivujem za tieto scénky. No súčasne mám pocit, že to mohlo byť viac zostrihané a mohlo sa zlepšiť tempo. Lebo občas mám pocit, že scénok je tu trošku moc a nie úplne fungujú. Herecky super, dialógy sú dobré, no ako som povedal, to tempo by bolo treba zdvihnú a zvýšiť miestami náš záujem. Hodnotenie: B- ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Možno by ma to tak nezasiahlo, ak by som nemal aj ja pred nedávnom úmrtie v rodine. Film je plný akéhosi skrytého smútku so snahou vyrovnať sa s niečím, čo je do určitého momentu strašne ťažké. Silné trio hereckých výkonov a sympatická Linklaterova réžia z toho robia veľmi duchovnú očistu. Jediné čo mi tam vadilo, bol ten nutný Americký patriotizmus, kedy samotná otázka toho, prečo umierame a za koho dostáva, takú tú pachuť s ktorou sa mi ťažko stotožňuje. Scéna naštevy u starej černošky je emocionálne tak silná, že mi vyhŕkli slzy.. neviem. Mám pocit, že to má omnoho väčšiu hĺbku než by sa mohlo na prvé zhliadnutie zdať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater je podle mě filmový vizionář, který dokáže přijít s takovým způsobem natáčení filmu, který je prostě zajímavý. Asi proto od něj očekávám víc, než mi dal snímek "Last Flag Flying". Herecky výborné, ale dějově je to prostě nudné. Kritika je zde velmi slabá, což mě docela mrzelo. Čekal jsem víc. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Překvapivě fádní Linklater s obstojným hereckým ansámblem (obzvlášť Cranston baví), ale jinak nic, na co bych pozítří vzpomínal. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Linklatera znám hlavně jako režiséra snímků, ve kterých není tolik důležitý příběh, ale spíše proměna hrdinů v čase (to platí jak pro trilogii "Před úsvitem", tak pro oscarovku "Chlapectví"). Jeho nový film mě proto svým poselstvím mile překvapil. Tři veteráni (neplést s Werichovou pohádkou) se sice také sejdou po letech, ale řeší spolu závažnější problémy než postavy předchozích Linklaterových snímků - tragické úmrtí v rodině a kritiku americké armády. Herecké výkony byly skvělé, oblíbila jsem si hlavně sprosťáka Sala (Bryan Cranston ze seriálu "Breaking Bad"). Rozhodně by bylo záhodno trochu krátit, ale ve výsledku jsem vlastně spokojená. Nečekala jsem od téhle návštěvy Febiofestu na poslední chvíli nic a dočkala jsem se sympatické podívané, ve které nechybí zábavné ani dojemné okamžiky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No konecne podstane lepsi Linklater nez Boyhood 2014. Morpheus, pardon, Lorenc HoriacaRyba zvladal ulohu dobre, obycajne dialogy vyslovene prevladaju. Tak to mam rad, ne jak Segos - pocuvat ty jeho prazdne tlachanice v jeho "klenotoch" je fakt pykanie za hriechy   :   64 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

slušně zahraná,ale jinak nevýrazná a lehce unylá podívaná,která nenabídne nic objevného ani nijak extra nechytne u srdce.Linklater umí lépe a já doufám,že někdy se dočkám kousku podobnému Boyhood,nebo Before trilogii...40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ta neujasněnost koncepce mi v tom dost vadila, jelikož dějovou linku ten film sice má jasnou, ale každou chvíli se to věnuje něčemu jinému a co chvíli se to tváří jinak. Taky závěr měl být silnější a celkově ten film nepřijde s ničím, co by vyloženě odrovnalo, ale jinak jsem kupodivu spokojený. Nakolik jsem se bál, že současný Linklater už za moc nestojí, tak tady jsem se po 2 zklamáních (Chlapectví, Před půlnocí) dočkal něčeho povedeného. Celý ten film o vyrovnání se ztrátou někoho hodně blízkého a o přátelství plyne příjemně pomalým tempem, sice nahodile, ale po většinu času povedeně střídá vážné situace s komickými, ústřední trojka je sympatická a navíc dobře představená, to road movie v tom funguje taktéž dost dobře a i ten scénář vůbec není špatně napsaný. Není to dokonalé, Linklater umí i líp, ale i tak se mi Poslední mise celkem líbila, pár silných scén i přes tu podivnou roztříštěnost různých podtémat v sobě taky má a něco to ve mě zanechalo. Takže si myslím, že slabé čtyři si to ode mě zaslouží určitě. Něco do sebe ten film prostě má, navíc je skvěle zahraný a není to jen obyčejné rutinní americké drama. Btw, válečný ten film není ani náhodou. Slabé 4* ()

campix 

všechny recenze uživatele

Po čistém vizionářství, které Linklater prokázal v Chlapectví a byl za něj náležitě oslavován, přichází poměrně nemastná neslaná sonda do americké společnosti. Sledujeme nepravděpodobné setkání trojice bývalých mariňáků z Vietnamské války, kteří se dají dohromady za účelem převzetí a pohřbení syna jednoho z nich. Kritika americké armády a společnosti, která zaujme tak maximálně výbornými hereckými výkony ústředního tria - Carell, Cranston, Fishburne. Forma i obsah docela v pořádku, jenom mě to absolutně nebavilo. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vybrat tři lidi, s kterýma budu chodit v pátek večer na pivo Steve Carell, Bryan Cranston a Laurence Fishburne ve svých rolích v Last Flag Flying by byli jasná volba. Richard Linklater tyhle citově procítěné dramedie prostě umí a dokáže dokonale spojit smutek a komedii bez toho, aby film působil v jednom nebo druhém směru přehnaně. Vytváří příjemné lidské prostředí, které s se s každou přibývající minout víc a víc dokáže divákovi zalíbit, bez toho aniž by si toho pořádně všiml, dostavuje se klasické splynutí, které umí Linklater navodit jako nikdo. Last Flag Flying je přesně tím filmem, který když skončí zahřeje u srdce a vy víte, že to nebylo nic epického, ale zároveň víte, že si tenhle film můžete pustit kdykoliv znovu a budete se zase královsky bavit a to je někdy mnohem víc, než umělecký dojem. Je to prostě ten tip filmu, který můžete pustit kdykoliv a komukoliv a vždycky se bude líbit. Trojice válečných veteránů Carell, Cranston, Fishburne je naprosto skvělá a Linklater to moc dobře ví. Nechává je proto zářit na plno a vytváří až neuvěřitelně povedené prostředí, kdy si připadáte jako by jste s nimi opravdu tuhle štaci prožívali. Je tady hned několik scén, jako příklad bych uvedl tu ve vlaku v nákladovém prostoru, kdy film dokáže naprosto přirozeně vyvolat smích a je to přesně tahle scéna, kdy si člověk uvědomí o čem tenhle film je. Last Flag Flying je film od srdce a komentuje nejen vojenskou službu daleko lépe než nějací American Snipeři a podobné filmy a to nás ani nemusí vzít do válečné vřavy. 82% ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Pomalejší tempo nebo míchání komediálních prvků s dramatem a vážným tématem nemusí vyhovovat každému nebo může vyžadovat správné rozpoložení diváka, aby si film patřičně užil. Pro mě to v tomto případě fungovalo. Především oceňuji, že film podává jiný úhel pohledu na americký patriotizmus a poukazuje na slepé následování vůdců a propagandou pokroucené vnímání světa. Konečně film, který neopěvuje nebohé americké vojáky, kteří hrdinsky pokládají životy za svou vlast v nesmyslných válkách. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Film ze sorty "tři stárnoucí hvězdy jedou na výlet". Ani by mi tak nevadila prvoplánovost témat, kterou se LFF snaží prodat jako hluboké rozjímání, protože ty tři stárnoucí hvězdy na výletě to táhnou neuvěřitelným způsobem (především překvapivě minimalistický Carell). Vadí mi, že dělá z diváka debila. Vadí mi, že když jeden voják řekne druhému vojákovi: "Semper fi," druhý voják nutně musí reagovat tím, že řekne, co to znamená. Natočené je o moc hezky, nikam to nespěchá, nechává to postavy naplnit svoje příběhové archy (sice jednoduché archy, ale stejně) a umí to být upřímně vtipné i smutné. Jenom kdyby to nebylo z většiny utopené v tak prostoduchém, doslovném scénáři. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Kombinace geronto-buddy movie a road movie, kdy se po 30 letech potkají tři mariňáci, kteří spolu sloužili ve Vietnamu, aby přes státy převezli mrtvýho syna jednoho z nich, taky mariňáka, kterej zahynul v Iráku. Novej film od Linklatera je taková ta oskarová člověčinka, která se sice celou dobu tváří, jakože je to nějaká kritika americké válečné mašinérie atd. Ale svým způsobem je to celkem krotký, a ve svém "rýpání" do problému plný jalových obvious prostých prostopravd. Celý to ale do nadprůměru posílají herecký výkony a chemie, která je mezi třemi hlavními postavami - pastor Laurence Fishburne, největší psychopat ze "Zprávaře" a hlavně ožralej Heisenberg... ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Cranstonových rolí od Breaking Bad. Závěr lehce zavání americkým patriotismem, což ale patří k tématu. ()

Reklama

Reklama