Reklama

Reklama

USA, 2011, 11 h 14 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Terence Winter

Předloha:

Nelson Johnson (kniha)

Hrají:

Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham, Aleksa Palladino, Stephen Graham, Paz de la Huerta, Michael Kenneth Williams (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se odehrává několik měsíců po skončení první, v roce 1921, poté co se Nuckymu a jeho věrným - včetně Jimmyho Darmodyho, veterána 1. světové války, kterému Nucky pomohl k vzestupu - podařilo upevnit si moc vítězstvím ve volbách, jenž Nucky korunoval získáním pozice starosty. Nicméně po krvavém útoku Ku Klux Klanu na ilegální skladiště Chalkyho Whitea je Nuckyho vláda nad Atlantic City otřesena. Jednak federálními agenty, kteří ho zatknou pro volební podvod a důkladně prohledají jeho kancelář. A pak také členy jeho nejbližšího okruhu a dokonce i jeho rodiny, kteří se spojí s Jimmyho otcem, starým kapitánem Louisem Kaestnerem v pokusu úplně Nuckyho vyšachovat. To vše se odehrává, zatímco mafiáni jako Arnold Rothstein, Lucky Luciano, Meyer Lansky a Al Capone čekají na vhodnou příležitost a těší se, jak si ukousnou pořádný kus Nuckyho koláče. (HBO Europe)

(více)

Recenze (15)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusný dojem seriálu ostal. Talentovaní žiaci chcú prekonať svojich učiteľov a vystúpiť z ich tieňa, no v podcenili ich moc. Pribudlo brutality, postavy sa tentokrát rozvíjajú stavaním do hraničných situácií, kde ukazujú svoje najlepšie aj najhoršie vlastnosti. Väčší priestor a vďaka tomu aj väčšiu obľubu získavajú Richard Harrow, Chalky White aj Eli Thompson. Výnimkou je van Alden, ktorý stráca zo svojej strohosti a namiesto nej sa poľudšťuje, čo je pre taký charakter skôr na škodu, navyše dostáva aspoň v častiach 1 – 5 málo priestoru. Z nových postáv poteší Owen Charlieho Coxa so správnou mierou írskej výbušnosti. Rozhodne aspoň o úroveň lepšia séria ako predošlá. Prvá si diváka navnadila, táto ho usadila hlboko do kresla a oči mu pripla na obrazovku. Dýchajúce plnokrvné postavy a atmosféra zaujmú a nepustia. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria nekompromisne prekvapuje svojou drsnosťou a dobrým vkusom. Seriál nabral nečakaný smer.  Z dobrákov sa stávajú zloduchovia. Niektorí sú ešte horší, ako boli a tých skutočne dobrých, čo zostali zrátame na prstoch jednej ruky.  Steve Buscemi si bez debaty ťahá všetku pozornosť na seba. Až éterická aura okolo jeho postavy dopomáha k vytvoreniu plnohodnotného charakteru, ktorého dialógy a monológy režú do živého. Do toho je tu viac akcie, intríg a nečakaných zvratov. Ak si aj tretia séria udrží takúto úroveň, dám tomu plný počet. 2.séria - 90% ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Boardwalk Empire ve druhé řadě moc pěkně využívá všeho, co bylo vytvořeno v první sérii. První série totiž hlavně budovala. Pomalu, rozvláčně, ale zevrubně uvedla diváka do seriálového světa, nastolila jasné vztahy mezi postavami, vysvětlila motivace a nastínila směr. Série druhá je o výbušnější, i když rozvážnost - neplést z rozvláčností - najdeme i tady. Vztahy, které byly v první sérii navázány jsou tu ve velkém porušovány, dochází k většímu množství konfliktů a k posouvání děje dochází skrze vyhrocenější situace. A to rozhodně seriálu sluší. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že druhá séria prekonala svojou kvalitou aj úvodnú. Zrejme ma ovplyvnil aj šokujúci záver, ktorý som rozhodne nečakal. Drvivá väčšina seriálov totiž stava na niekoľkých hlavných postavách, ktoré to zvyčajne vydržia viacmenej až na úroveň samotného záveru. Zatiaľ to tak bolo aj v prípade Boardwalk Empire. Potom prišlo finále druhej série, ktoré bolo o stoosemdesiat stupňov odlišné oproti tomu predchádzajúcemu, kde som vyčítal absenciu väčšieho wau momentu. Tu bol ten wau moment v závere natoľko silný, že mi prakticky zobral chuť pustiť sa hneď do ďalšej série, pretože som to ešte poriadne nerozdýchal a epizódu To the Lost si zrejme ešte predtým raz zopakujem. Nenechajte sa spliesť, je to skvelý seriál. Je to jeden z najlepších seriálov, aký možno vidieť. Osobne by som síce videl ako lepšiu voľbu 10 miesto 12 epizód, čím by sa mohlo minimalizovať množstvo menej významných scén na minimum a vygradovať tempo na šialené maximum, ale aj tak je to s prehľadom na plný počet. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

o trochu lepší než první řada.Tempo vyprávění se lehce zlepšilo,nicméně stále je hodně rozvláčné a nevyhne se hluchým místům.Naštěstí jich ale není mnoho a navíc už je celkem jasné,že tahle série nebude nabízet žádné přehnané akční hody.Karty,které rozdala první série se znova solidně zamíchají a není nouze ani o překvapení a nějaký ten zvrat.Dovedu si představit,že v téhle době to zhruba tak nějak mohlo fungovat,Hodně se mluvilo a když už se mělo něco stát,bylo to rychlé a poměrně brutální.Teď rychle na třetí sérii aby se mi nestalo,že jí uvidím s tak velkou prodlevou jakou jsem měl mezi první a druhou...80% ()

Galerie (225)

Reklama

Reklama