Reklama

Reklama

USA, 2013, 11 h 22 min (Minutáž: 53–59 min)

Tvůrci:

Terence Winter

Předloha:

Nelson Johnson (kniha)

Kamera:

David Franco

Hrají:

Steve Buscemi, Shea Whigham, Michael Stuhlbarg, Stephen Graham, Vincent Piazza, Michael Kenneth Williams, Anthony Laciura, Paul Sparks, Jack Huston (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada navazuje osm měsíců po skončení předchozí řady, v únoru 1924 - v roce, kdy se "zrodil" jazz a tančí se všudypřítomný charleston. Ve třetí řadě seriálu Nucky Thompson sotva přežil svržení Gypem Rossettim a se začátkem nové řady se drží v ústraní. Časem se však střetne se starostou Baderem, svede boj s bratrem Eliem o osud jeho, na vysokou školu mířícího syna Willieho a zaměří se na lukrativní kšefty s drogami a nemovitostmi na Floridě. Většina dramat ve dvanácti dílech této řady se odehrává v Atlantic City, hudební produkce uvádí Onyx Club (ztvárněný podle slavného Cotton Clubu), jemuž vládne Chalky White a mnohé akce probíhají rovněž na Floridě a v Chicagu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najslabšia séria. Plný počet som fúkol okrem záverečnej už len jednej ďalšej epizóde. Po prvýkrát v prípade Boardwalk Empire som cítil pri sledovaní niektorých postáv a dejových línií akúsi únavu materiálu, čo ma prinútilo koketovať s myšlienkou, že 10 epizód by bolo zrejme lepšou voľbou ako 12. Stále som sa bavil, ale občasne aj nudil, čo sa predtým rozhodne nestávalo. Celkový dojem ostáva stále dobrý, aj keď veľkoleposť prvých dvoch sérií sa zrejme nenávratne vytratila... 7/10 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dej sa posúva, postavy starnú, vyvíjajú sa a divák s nimi. Najroztomilejší je vzťah Nucky-Eddie, kde si pri Eddieho Parkinsonovi (hrdé nalievanie kávy Nuckymu) spomeniete na odvrátenie atentátu v prvej sérii. Okolo Nuckyho vanie výnimočná aura hrdinu badass, Eli zapadol presne na svoje miesto a Chalky sa úspešne derie do prvej ligy, energický Al Capone sa pokúša dostať z tieňa Johnnyho Torria a mieša sa aj do volieb. Eliho syn Will sa zasa sanží priučiť biznisu a stavia rodinu do problémov. George Mueller je vohnaný medzi mlynské kamene a snaží sa vybrať si správnu stranu. Postavy ohrozuje psychopatický prohibičný agent, ktorý spoľahlivo láme ich vzťahy, a nechýba ani tradičné miešanie kariet v podobe nových bossov, pri ktorých sa kladie dôraz najmä na intelektuála Dr. Narcisse a postavenie černochov. Richard Harrow nachádza zmysel života a Nucky zasa novú energiu s príchuťou horúcej Floridy v podobe horkokrvnej Patricie Arguette. Najviac krvi a zúrivosti si užijeme s Purnsleym, Al Caponem a Elim. Štvrtá séria Boardwalk Empire je stávka na istotu rovnakej kvality ako série predošlé. A možno ešte lepšia. Top a nič viac. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedinou krátkou schůzí se urovnaly, resp. anulovaly, víceméně veškeré mocenské i osobní spory z minulých sérií a významní mocipáni tak mohli svá mafiánská impéria rozjet nanovo či nadále provozovat, tentokrát každý převážně na svém písečku. Nové figury (zejména "na straně" spravedlnosti - FBI objevující možnost organizovaného zločinu), obchody nebo třenice na sebe samozřejmě nenechaly dlouho čekat, nicméně nikam zvlášť nevygradovaly, možná proto, že jich dohromady bylo tolik a povětšinou se točily kolem rodiny (Eliho nejstarší, dospívající a do problémů zabřednuvší synátor) a milostných citů (Chalkyho románek s mladou zpěvačkou). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá řada seriálu mi přišla zatím nejpovedenější. K tomu, co bylo dobré v předchozích sezónách, přidala mnohem více akce a na výsledek se mi dívalo velice dobře. Jako bonus jsem dostal extrémně zábavné Muellerovy, kteří mě dokázali pokaždé rozesmát. Pobavil mě i přerod ušlápnutého pana Muellera v drsného a nekompromisního pana Van Aldena, z toho se zřejmě zaradovala i paní Muellerová. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

výborná série.Sice jsem tomu po třetí sérii nevěřil,že by se z Boardwalk Empire stala srdcovka,tak díky čtvrté řadě k tomu má najednou slušně našlápnuto.Je to pořád Boardwalk Empire,takže tempo je pomalejší,ale jinak mě čtvrtá řada chytla zatím nejvíc a finále sem si užíval.Teď rychle na poslední sérii...90% ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama