Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $59,713,955Tržby Celosvetovo $60,251,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,315,114Tržby za predaj DVD v USA $45,292,759║ Podobných filmov o dostihových koňoch je veľa, schématicky sa aj dosť podobajú, čím nastáva problém že už ani nemajú nejak čím zaujať. V tomto prípade je v celku malou výhodou obsadenie, kde zaujme svojim výstupom rázna Diane Lane a podivín John Malkovich. Závody sú prevažne dynamické a dobre nasnímané, Randall Wallace potvrdil že je zručný režisér. /70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Megacukrkandl o tom jak kůň prohraje, vyhraje, prohraje, protože má abces, pak vyhraje, vyhraje a vyhraje. Doporučuji promítat v domově důchodců hned po odpolední svačině. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SECRETARIAT - kůň, který se nesmrtelně zapsal do historie dostihů a doposud je považován za největšího závodního koně, který kdy žil.... Sportovní rodinný film, který díky studiu W.Disneyho má punc pohádky. Alespoň tak to vidí syn. Oni zřejmě všechny děti ocení spíš krásného koně s velkýma očima, než třeba klacky (hole) v Golfovém snu. A že se jede podle ohraného schématu? Vždyť kolik podobných filmů za rok vznikne....!? Navíc tenhle jako bonus přidává lásku ke koním. S přihlédnutím na syna a slzu v oku dám 4*. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět jak rodí kůň. Vlastně klisna. 2.) Zjistím, jestli mohl hrát J.Malkovich v Golfovém snu. Golfistu. 3.) Jsem emancipovaná, paličatá a odhodlaná žena v domácnosti, která hledá námět pro seberealizaci. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Krásna ,silná a dramatická dejová línia je tak dobre zrežírovaná, že dĺžka filmu my ani omylom neprekážala. Rok 2010 Disneymu naozaj vyšiel, či už v animovanom žánri (Tangled), sci-fi žánri (Tron: Legacy) alebo aj Športovo-Dramatickom žánri Secretariat,ktorý urobil na mňa najväčší dojem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Ešte nejaké otázky?“ – "Koľko stál ten klobúk?“ Je to dlhé, ale mám pocit, že (neviem prečo a ani mi to nijako mimoriadne neprekáža) ku konským filmom minimálne dvojhodinová minutáž automaticky patrí. A čo je zlé na tom, ak si režisér dá prácu s rozvinutím postáv, vzťahov a dialógov? Čo je zlé na tom, ak niekto na poctivý príbeh nechce 89 minút, ale 116? Nič. Že to občas nudí? Neberiem to ako nudu; jednoducho sú tu scény, ktoré sú strhujúce (naturalisticky nasnímané závody, dialógy) a scény, ktoré nie sú strhujúce, ale stále sú výborne zahrané (maniakálny John Malkovich ako „expert cez módu“) a krásne nakrútené (kamera, výprava, kostýmy). Režisér Randall Wallace (scenárista STATOČNÉHO SRDCA, režisér ÚDOLIA TIEŇOV) to nakrútil pôsobivo a hoci to miestami na laika môže pôsobiť prehnane, sú to v skutočnosti fakty (žriebä je naozaj schopné po narodení postaviť sa na nohy v podstate hneď). Povinnosť pre koniarov (neviem, či som niekedy v nejakom konskom filme videl ožrebenie v priamom zázname). „Ostatným“ odporúčam v prípade, že nemajú nič proti kvalitnému americkému filmu, inšpirovanému skutočnými udalosťami (Secretariat je údajne dodnes pokladaný za najlepšieho dostihového koňa a spokojne dožil na farme v Kentucky, kde splodil 600 žriebät). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle ten kůň nepředběhne ani tlusťocha zalitého v betonu, který za sebou táhne nákladní vlak." Nepatřím mezi odborníky, kteří na dostizích prohrají sázením několik tisíc dolarů týdně, ale jsem si takřka jistý tím, že legendární kůň, jakým Secretariat bezesporu byl, by si zasloužil větší poctu, než jakou nabídla tato rodinná pohádka z Disneyho produkce. Hromada nabídnutého klišé je totiž ze vzduchu neustále podporována trpícími zástupy symfonicky vlezlých smyčců se snahou vyloudit slzu v mém oku, na což jsem alergický, ale celé to alespoň částečně zachraňuje stylově sprintující ryzák a zejména pestrobarevné módní kreace jeho trenéra. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak jako byl to fajn příběh, tu a tam i trochu dojemnej, ale ty 2 hodiny stopáže jsou celkem vražedný a až zase tolik zajímavý to není, v podstatě scény, který opravdu stojí za to vidět jsou jen závody a pak John Malkovich v olbečcích hodících se tak maximálně do gay cirkusu. Osobně stavim výš Black Beauty. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Pekný film založený na silnom skutočnom životnom príbehu so slušnými hereckými výkonmi, ale s neprimerane dlhou stopážou. Pre normálneho (do témy moc nezainteresovaného ) diváka môže pôsobiť táto téma pri aktuálnej dĺžke trošku nezáživne. Celkový dojem však napráva samotný koniec, ktorý sa síce nesie v duchu celého filmu, ale je o čosi viac intenzívnejší a zanecháva veľmi príjemné "disneyovské" pocity. [3 a pol *] ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé. Ale nechal jsem se jí unést. Disney občas moc dobře ví, jak na diváka, to se musí nechat. Z počátku jen další sportovní film o outsiderovi (tentokrát v roli outsidera Diane Lane v životní roli), ze kterého se postupem času vyklube zážitek, který doporučím komukoli a kdykoli. Ke konci mě děj vůbec nikam nepustil a se zatajeným dechem jsem hlavnímu hrdinovi držel pěsti i přesto, že jsem už dávno věděl, jak všechno dopadne. Randall Wallace je bezpochyby rutinér, kterému se však pokaždé (Muž se železnou maskou, Údolí stínů) podařilo mě přikovat do křesla. Jsem rád, že se mu to povedlo i tentokrát. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Malkovich zbytek osazenstva převálcoval minimálně o těch 31 délek (zajimavé, že přede mnou tu je 31 komentářů :)) a jeho velmi podivný styl oblékání je mimo závodění nejlepší aspekt filmu. Herectví samozřejmě také, ale tam prostě hraje jak umí. To, že umí hrát skvěle, charismaticky a tak klidně a přitom stále působí nevyrovnaně a výbušně je dáno asi od přírody. Stejně jako proměnlivý talent Wallace - ten ale alespon mne neurazil ještě ani jedním filmem a musí se uznat, že dokáže diváka zaujmout velmi poetickými záběry i dobře zvolenou hudbou. A stejně jako talent Secretariata, nejrychlejšího a nejchytřejšího koně, jaký kdy brázdil americké pláně.. Alespoň tak ho Disney prezentuje a myslím si, že mi nic nebrání v tom věřit tomu. Scény závodu jsou jedna vedle druhé naprosto úžasné a dechberoucí, se zatajeným dechem jsem sledoval ty vznešené oře bojující o prvenství a měl sem chut při každém vítězství Secretariata skákat spolu s ostatními. Samozřejmě, že sem to neudělal, ale Disney prostě ví, jak udělat zábavný (ted ne v smyslu vtipný) a napínavý film, který se žene kupředu jako stádo mustangů v prérii. Sice nemůžu říct, že vše bylo naprosto v pořádku, hlavně scény mimo adrenalinové pasáže byly často trochu protahované a méně zajimavé, ale vždy při závodu jsem na to hned zase zapomněl. Zajimavý úkaz. Rozhodně nejlepší pasáže filmu byl úplný úvod, kůn v bouřce a závěrečné úžasně relaxační zklidnění před finišem.. Film pro celou rodinu jako stvořený, pro ty, co mají rádi koně, povinnost. Black Beauty dostal dobrého nástupce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Niekedy mám pocit, že Disney by sa mal zameriavať už len na tento typ filmov. Veľmi silný príbeh, o to silnejšie pôsobí, keď si divák uvedomí, že sa skutočne stal. Herecky výborne zahrané, John Malkovich predvádza naozaj brilantný výkon, vyšperkovaný ozajstným zanietením do charakteru postavy, ostatní herci nezaostávali a práca so zvieratami na vysokej úrovni. Aj keď popravde až tak veľký dôraz na zvieracie postavy tu nebol, pretože dej sa sústredil najmä okolo vzťahov medzi postavami, historické udalosti boli len akýmsi doplnkom a odrazovým mostíkom celého príbehu. 80%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mají ten dar, že vám v závěru vženou slzy do očí. Secretariat takový vypjatý konec nemá, on je totiž dojímavý od počátku do konce. A taky nesmírně pozitivní; vždy, když se kamera detailně zaměřila na hlavního zvířecího hrdinu nebo když jsem Malkoviche viděla v jednom z těch jeho úžasných klobouků (není myšleno ironicky ani nadneseně) poskakovat a tančit kolem koně, měla jsem obrovskou chuť vlastnit svou vlastní stáj. Secretariat zkrátka asi nebude jedním z těch filmů, na který budou proudit davy, ale to nic nemění na tom, že je to jeden z těch nejpříjemnějších, nejupřímnějších a nejlepších filmů, které jsem v poslední době v kině viděla. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nie som priaznivcom dostihov, ale uznávam, že kôň je krásne zviera. Kedysi v sedemdesiatych rokoch mi plagát vo formáte A4 z časopisu Pionýrská stezka visel na záchode spolu s Ole Olsenom, Jody Scheckterom a inými osobnosťami. Takže viem, že vyhral Trojkorunu .... Pekný príbeh o tom, že nikdy sa netreba vzdať svojich snov 3*** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film z prostředí ranče s koňmi. Dědictví a snaha zachránit ranč a uvést ho do původního stavu. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto bijáku jsem se skvěle bavil a taky hodně fandil Secretariatovi. A mohu vás ujistit, že jsem se ani jednou nepodíval na hodinky, kdy už bude konec. Příběh je totiž příjemně natočen a není to žádná vyfabulovaná pohádka, tak co bych si více mohl přát pro zábavu podzimního večera? Mimo jiné v tom hrají sympatičtí herci Diane Lane, John Malkovich. Ono očekávat od filmu o koni nějaké veledílo určitě nelze. Čímž nechci říci, že by se mi to nelíbilo, právě naopak. Pro ty, kdo mají rádi koně a němé tváře, prostě pohoda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Budeš mať plnú papuľu blata!..." I takáto debata prebieha medzi súťaživými jazdcami. Rivalita medzi koňmi Sekretariat a Klan, ale aj ich majiteľmi je obrovská a niekde v začiatku tohto sporu sa na to divák nalepí a užíva si nielen samotné preteky, ale i tlačovky pred nimi a gestá po závodoch. Slovenský preklad filmu na Silná žena má tiež čosi do seba, pretože D. Lane hrá naozaj silnú ženu, ktorá sa chopí príležitosti a postaví krachujúcu farmu opäť na nohy. Navyše kúpi koňa o ktorého nebol záujem a zrazu je tu šampión i milióny dolárov...menšou chybou na kráse je, že dostáva viac priestoru ako samotný Sekretariat. Mám rád tieto filmy o koňoch. Najkvalitnejší je Phar lap, ale páčil sa mi i Seabiscuat, Hidalgo alebo Black Beauty. Kone sú krásne, rovnako ako filmy o nich. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další spolehlivá pohádka od Walta Disneyho. Jede se opět podle léty stanoveného mustru. Tentokráte mi snad i chybělo napětí, protože mi bylo od začátku jasné že ten kůň bude vyhrávat, nečekal jsem že ale prakticky všechny závody. Abych upřesnil, závody samotné, všechna čest, skvělé. Jak různé pohledy kamery, tak hlavně rychlost dostihových koní. Mimo závodění se film jeví trošku alibisticky. John Malkovich se mi líbil v RED, tady si uhrál svůj standard. Diana Lane odtáhla celý příběh na svých bedrech a myslím že se jí to povedlo dosti solidně. Kdo miluje koně nebo má k nim hluboký vztah, rozhodně ať neváhá a film okamžitě vyhledá. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sentimentální pohádka o koníkovi, který skutečně žil, skutečně vyhrával a skutečně byl vyjímečný. Pokud jste to nevěděli, po filmu to vědět budete. A to je po obsahové stránce asi všechno. Scény dostihů jsou jinak nasnímány dynamicky a zejména poslední závod se dá svým způsobem vyloženě prožít. Herecké obsazení je bez chyby, všechny technické složky zůstávají věrné pojmu "profesionální mainstreamová limonáda" a typické atributy rodinného dramatu mě neurážely. Když si to shrnu, nevadilo mi na tomhle filmu v rámci očekávání vůbec nic (jedna slečna od koní povídala, že je tam několik nepříjemných kiksů, ale to jako neznalec neposoudím). Možná trochu dlouhé a určitě hodně sladké, nicméně vcelku zasloužené čtyři hvězdy. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ani přes to jak moc zbožňuju koně, nemohu tento film označit za dobrý. Vysloveně mi totiž nesedí patetický styl Randalla Wallace, který prvoplánovitě útočí na city diváka prostřednictvím všech možných prostředků. A zde je toho patosu až přespříliš. Začíná to u scénáře, který je prošpikován opravdu kýčovitými povrchními replikami, pokračuje to přes plytké herecké projevy ala TV Hallmark a pokračuje to tuctovou rádobydojímavou hudební kulisou. Krom toho je Secretariat film o koních, který zase tak moc o koních není. Místo scén s těmito nádhernými zvířaty, jsou divákovi předkládány nezajímavé životní problémy jedné rodiny a nadbytečné dialogy nadbytečných postav (novináři, rodiná hospodyně atd.). A když už konečně dojde na koně, tak teprve tehdy se dá film označit za slušnou podívanou. Těch pár záběrů z dostihů je natočeno velice solidně, jenomže to z Secretariata dobrý film neudělá. Natočit to někdo jiný, mohlo to být o poznání lepší, ale Wallace je prostě kýčař. ()

Reklama

Reklama