Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

j.bena 

všechny recenze uživatele

W.Disney přináší struhující pravdivý příběh o Mohutném Ryzákovi – přezdívaný svými fanoušky důvěrně „Big Red“ – který se stal počátkem 70. let v USA doslova národním hrdinou díky neuvěřitelným vítězstvím, při nichž lámal jeden rekord za druhým. Jeho starty byly ukázkou fantastické síly a dokonalosti, kterou turf nikdy předtím ani potom nespatřil… Krásný rodinný film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé. Ale nechal jsem se jí unést. Disney občas moc dobře ví, jak na diváka, to se musí nechat. Z počátku jen další sportovní film o outsiderovi (tentokrát v roli outsidera Diane Lane v životní roli), ze kterého se postupem času vyklube zážitek, který doporučím komukoli a kdykoli. Ke konci mě děj vůbec nikam nepustil a se zatajeným dechem jsem hlavnímu hrdinovi držel pěsti i přesto, že jsem už dávno věděl, jak všechno dopadne. Randall Wallace je bezpochyby rutinér, kterému se však pokaždé (Muž se železnou maskou, Údolí stínů) podařilo mě přikovat do křesla. Jsem rád, že se mu to povedlo i tentokrát. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle ten kůň nepředběhne ani tlusťocha zalitého v betonu, který za sebou táhne nákladní vlak." Nepatřím mezi odborníky, kteří na dostizích prohrají sázením několik tisíc dolarů týdně, ale jsem si takřka jistý tím, že legendární kůň, jakým Secretariat bezesporu byl, by si zasloužil větší poctu, než jakou nabídla tato rodinná pohádka z Disneyho produkce. Hromada nabídnutého klišé je totiž ze vzduchu neustále podporována trpícími zástupy symfonicky vlezlých smyčců se snahou vyloudit slzu v mém oku, na což jsem alergický, ale celé to alespoň částečně zachraňuje stylově sprintující ryzák a zejména pestrobarevné módní kreace jeho trenéra. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmů, myslím tím sportovní, má z hlediska napínavosti pro diváka jeden handicap. Divák předem tuší, jak příběh skončí. Není divu, ze sportovního prostředí se totiž filmy o outsiderech netočí. Takže vítěz je předem znám. V tomto poutavě natočeném přiběhu to však není na újmu a divák si přesto přijde na své. Oceňuji u tohoto příběhu podle skutečné události, že autoři nám na konci filmu představili fotografie skutečných postav příběhu, i to, že hlavní představitelka skutečného příběhu si ve filmu dokonce zahrála malou roli. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem úplně propadl a vůbec mě to nevadí. Tady asi záleží, jaký máte vztah ke koním. Já si zavzpomínal na roky strávené ve stájích a možná jsem proto kapku zaujatý. Ale snímek je nádherný. Kamera vynikající a obzvláště, jak bravurně je zde zachycena dynamika sprintujícího koně! Ta rychlost a síla je zde neuvěřitelně cítit. Že se jedná o pravdivý příběh, je příjemná třešnička. John Malkovich zde má šmrnc podivína a nepřekvapivě mu to sedí. Dlouho jsem se u filmu necítil tak dobře a odreagovaně, jako u tohoto snímku. Pro mě plný počet, možná zaujatě, ale spokojeně!!! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Trofej za víťazstvo v "The Triple Crown" použitá vo filme nebola kópia, ale skutočný originál, ktorý pre natáčanie požičalo múzeum z Kentucky Derby. Trofej však musela mať špeciálny dozor počas celého natáčania a prevozu z múzea i späť. (U_S_O)
  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)
  • Pět koní si zahrálo roli Secretariata. Neobsazovanějším koněm byl Trolley Boy, zvolen samotnou Penny Chenery v konkurzu na nejpodobnějšího koně Secretariatovi. Trolley Boy dokonce kráčel při filmové premiéře po červeném koberci v Hollywoodu. Těchto pět koní, čtyři angličtí plnokrevníci a jeden quarter, mělo pomocí speciálního make-upu udělány tři bílé ponožky, nosní pruh a hvězdičku. (Anchi)

Reklama

Reklama