Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 246)

golfista 

všechny recenze uživatele

Především musím říct, že jsem se výborně bavil. Oddychovka natočená s osobitým přístupem scénáristy a režiséra v jedné osobě. ... Pokud někdo točí filmy pro širší masy s vkusem a herci mu hrají tak, že vám není ani na chvilku trapně, já nemám co vytýkat. .... Lenka Vlasáková nám nenápadně dopěla na úplnou špičku své herecké generace (pro mě i exteriérově :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympatická, šmrncovná oddychovka so závanom dobre vyváženej tragikomiky. Ako primetimeová náhrada víkendového výletu na chatu kvôli upršanému počasiu výborné. Vejdělek a Hoffman vedia čo a pre koho filmujú a robia to s ľahkosťou i vkusom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Význam některých lidových rčení a aforismů může být mnohoznačný a leckdy je obtížné jej pochopit. Někdy pomůže vizualizace. Jirka moc chtěl světácky ukázat žehlícím ženám, jak se vyzná v typologii kund a výsledkem je vyslazená kokotinka náruživého čtenáře Brávíčka, kde Vojtovi Dickovi chyběl k dokonalosti už jen Tomáš Hnus. Naprosto nepochybuji, že u toho nejedna porážková divačka či citlivý hoch v tangách a s mejkapem nadšeně odhalovali svůj vyhnitý chrup, já měl však nutkání odejít na toaletu s časopisem Dívka pod paží a šeredně se mu tam pomstít za způsobená audiovizuální příkoří. Jediným pozitivimem této infantilní telenovely tak zůstává výkon obou hlavních představitelek. Lenka opět dokázala, že se pro role iracionálních jeblých krav doslova narodila a paní Balzerová, ač již zralá k balzamování, si střihla snad nejsympatičtější roli své kariéry, kterou bych, pokud si přinesu kyblík na zvracení, označil snad i jako s... . Tak ne, sexy, to je už opravdu i přes čáru patologicky rozvinuté gerontofílie. Význam některých lidových rčení a aforismů může být mnohoznačný. Já už teď však naprosto přesně vím, co znamená "Splakat nad Vejdělkem". ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká komedie, vhodná na nedělní odpoledne a na oddych, s výbornou Eliškou Balzerovou excelující v roli nestárnoucí babičky proutnice. Vyvážený podíl tragiky a komiky, film, který rozhodně pobaví nenásilnou formou. Pan Vejdělek konečně našel styl, kterým by se mohl ubírat i nadále a natočil divácký hit, který neurazí ani kritiku. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří hrozně odvázaně a přitom je neuvěřitelně konvenční a stereotypní, naprosté genderové peklo. Po Líbáš jako Bůh se nám rýsuje nový český žánr: pragmatická komedie o maloměšťácích, kteří objevují luxus. S romantikou a vtipem to ale nemá nic společného. ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro se mi chce parafrázovat esemesku Václava Klause. Jsme opravdu odsouzeni k tomu, aby nám současný genderový mainstream podstrkával tyhle ploché kameňákové vztahovky na úrovni odpolední sitcomové estetiky? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuji, kdy jsem o "nové, svěží komedii s úžasnou Eliškou Balzerovou" slyšel poprvé - bylo to v rádiu někde kousek za Zlínem, a nejdůležitější představitelka mluvila o tom jaký je ten Jiří skvělý chlapík a jak byla ta práce úžasná a obohacující atd. ... Varující, že?:) Následovala nebývalá mediální masáž a před paní Vilmou nebylo úniku. Nicméně já statečně unikal jako francouzská armáda;) Po pár letech vášně vychladly a mně nezbývá než (opět) konstatovat, že máme nepřeberné množství pohledných hereček, a že to nebyl až takový nezávazný, lechtivý, "pro každého" teror jako jsem čekal. Sice je tam "vše", co má správný film pro manželské a jiné páry mít, aby se stal nejnavštěvovanějším titulem roku, a originality tedy moc nepobral, ale vedle "české Samanthy" povinně trousící laciné lascivní hlášky a "objevování umění užívat si a být svobodná" tu jsou až překvapivě lidské momenty, které by bez zde přítomných (velmi dobrých) hereček prostě nefungovaly. Vilmina samozřejmá prostituce (donuťte mě to nazývat jinak) a kurvičkovsko-blbkovské chování Laury mě sice nikdy nepřestanou štvát, ale i tak vidím Ženy V Pokušení jako podstatně menší zlo než Poledňákovic výplachy. A dokonce se možná někdy, za pár (nebo spíš dva až tři páry) let podívám znova. Takže kolik dát? Je to dobrý film? V jistém slova smyslu ano... ale díky Vilmě a Lauře mám jakýsi blok hodnotit nějak výrazně pozitivně. 60% bude slušný kompromis - nakonec stejně jsem kdysi dal i Románu Pro Ženy;) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem si myslel, že půjde o něco z drůbežárny a tak jsem se na film v kinech vysral a počkal až půjde na HBO. Zpětně toho docela lituju, protože ve skutečnosti se jedná o absolutně pohodovou záležitost. Skvěle napsané dialogy ženských postav pozvaly do mé tváře úsměv na hodně dlouhou dobu. Musím pochválit především Elišku Balzerovou, která do filmu vnesla neuvěřitelnou jiskru. Veronika Kubařová vypadá na slušnou kostičku, tu si ještě mile rád proklepnu. Hrozně se mě líbil ten její šibalský úsměv. Z mužských postav u mě zabodoval Jiří, jeho monolog u grilu byl vysoce pochoutkový. Celý film na mě působil hrozně elegantně, příjemně a zábavně. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hlavně nepodceňovat! Hlavně nepodceňovat!! Shlédnout se v tom může i vaše manželka/partnerka/tchýně/prababička/sestřenice!! A ani jí k tomu nemusíte dát nějaký důvod, chlapi!!! Mimochodem, co je to zač ten Vejdělek?! Já bych si toho maníka proklepnul! Jestli von nejni najatej nějakou feministickou lobby, aby i nějakej chlap po jejich boku bořil zaběhaný a staletíma prověřený zvyky (jako že ženská patří k plotně, ženská uklízí, ženská vychovává děti, ženská pere, ženská žehlí, ženská chlap{-a,-ovi} podrží, ženská nerozumí fotbalu atd. atd. atd. atd.)!! Ale toho bohdá nebude, aby nám ženský běhaly za zajdama, hrály ragby a rubaly uhlí!!! To se Vejdělek i s lobby přepočetli! Jen přes mou mrtfolu!!! (Bang! Bang! - ozvaly se dvě tupé rány a bezvládné tělo se skácelo k zemi) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já ještě neskončil pořádně s Kajínkem a už zase vidim jak zdejší machři přes filmy opět znehodnotili jeden velice příjemný a neskutečně pohodový film. Pročítám si takhle komentáře a nestačim se divit. Naši uličníci odborníci totiž dostali zdarma propustku na předpremiéru a srazili filmu hřebínek tak, že mu sebevědomí muselo klesnout k bodu mrazu. 60ti procentní hodnocení tak nenechalo dlouho čekat. Každopádně já jsem si počkal a po necelém roce si všim, že film nakonec vyrost do červených čísel. A při psaní komentáře drží v ruce solidních 73 čísel z celé stovky. Panejo páni odborníci. Kde to asi vzal? Že by přecijen v něm něco bylo? Něco co ocení jen slušný divák, který chce filmy vidět, a ne je kritizovat za to jaké jsou a jaké nejsou? Škoda že se z téhle kovbojky jen tak neprobojujete a budete si svoje rozumy hlásat dál. Jak vidíte, poslední dobou už Vám na ně nikdo není zvědavej. Strčte si tak svoje průměrná hodnocení s body, která určili, že právě vaše hodnocení bude na špici, s prominutím do řitě, a nechte obyčejné diváky sledovat filmy, které si to skutečně zaslouží. Ženy v pokušení jsou totiž naprosto pohodová zábava, která sice příběhem občas trošku blbne, ale kdo kdy řekl, že vztahy musejí mít přesně ucelený směr, takže bych si i ohledně této kritiky vůči Vám ten komentář odpustil. Na ty Vaše rádoby chytrý názory skutečně už není moc lidí zvědavejch. Takhle jste za poslední rok sundali už několikátej českej film. Po Tobruku, Kajínkovi a Bobulích to je tak další zářez, kterého já se nezúčastním. Ten film si prostě zaslouží vyzdvihnout, to spíše Vaše komentáře si nezaslouží zveřejnění. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $7,187,197▐ v pohode, pobavilo, nenudilo, na posledné roky jeden z mále príjemnejších Českých filmov /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká komedie bez trapného humoru? Konečně jsem se dočkal! Ženy v pokušení nesázejí na primitivní humor pro mladší 18nácti let toužící po prvním sexu, ani na přestárlé ženy toužící po svých romantických láskách, které nezažili. Vtip přichází nenuceně, někdy je to k popukání, někdy k pláči, ale stále je cítit jistá civilnost situací a trapasů. Jasně vyprofilované postavy jsou jednoznačné a ne zbytečně komplikované, stejně jako celý ten "ženský svět" bez pořádného chlapa, který by za něco stál (i když ty ženy jsou ve filmu taky často mrchy, že Lauro;-)). Dostal jsem víc, než jsem očekával a to je pro chlapa, u (na první pohled) spíše dámské zábavy, velké plus. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film a jak se ukazuje, Jiří Vejdělek je především dobrý scénárista. Málokdy se mi u romanticko-vztahové komedie stává, že se srdečně směji ne tomu, jak je film nedůvěryhodný až trapný, ale situacím a humoru v nich obsaženému. Jestli je ovšem něco na škodu, tak silně kontroverzně nepokrytě adorovaný hedonismus téměř všech postav. ,,Prozření" hlavní hrdinky v závěru snímku už bylo více než ryze sladěno s duchem dnešní mělké doby. Ženy v pokušení obrací navíc emancipační snahy na hlavu - film s ženskými hrdinkami určený tedy především pro ženy inklinuje k exponování slabých mužských postav - vypadá to, že to je obecný rys všech Vejdělkovo filmů. Ví bůh, do jakéže poradny to chodí on...:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

BrainStorm v opačném genderovém gardu (dokonce i ve stejném baráku a se shodnou profesí). Jediný větší rozdíl je, že Epstein je přeci jen lepší scenárista než Vejdělek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem u toho chcípal a sraly mě ty kecy matky hlavní hrdinky. Z hlášek jako "následuj vůni svý frndy" mi vstávaly vlasy hrůzou. Byl jsem ale nucen film sledovat dále a pak mě to začalo docela bavit. Následné prohloubení charakterů filmu prospělo. Navíc Vejdělek řemeslně zvládá, takže se z toho vyklubala celkem příjemná záležitost. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

ŽENY V POKUŠENÍ jsou nejlepším, protože na nic si nehrajícím a svou cílovou diváckou skupinu nejlépe oslovujícím Vejdělkovým filmem, ale i tak se jedná o neředěné měšťácké peklo, s kterým nelze za žádných okolností jako rozumná a slušná lidská bytost souhlasit. Ono je totiž problém v tom, že dost dobře nelze převzít určitý model, jako je v tomto případě ten ze SEXU VE MĚSTĚ, a přitom opomenout jeho národní specifičnost. Nemůžu ocenit s přehledem zvládnutou formální stránku, kdy klasicky hollywoodský "neviditelný" styl za pomocí "graphic-matchů" slouží vyprávění s motivovanými vzpomínkami a citem pro načasování, když ta slouží implicitnímu významu, který říká, že je bezva být kurva. Zatímco čtyři americké kamarádky byly emancipované natolik, že měly práci a byly finančně zabezpečené, a tak si nezávazně užívaly života, v české nápodobě je vše podřízeno optice hedonistické rašple, která si může vyrazit z kopýtka a dovolit si luxusní styl života, pokud dostatečně otevře svou bezednou pičku. Pokud dáváte vysoké hodnocení a neuvědomujete si, co je vám filmem podsouváno/nechcete to řešit - jedná se přece o "zábavu", tak s sebou snadno necháte manipulovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

To chce klidnej racionální přístup !!! ,,Ne, ne, ne, nepotlačujte svůj hněv – to není zdravé.... jen mu to pěkně řekněte, co si o něm myslíte – dokuď je čas!“..... Film o sexu pro všechny, které čeká (nebo jí snad již prochází) krize středního věku. Nebo jen pro ty, kteří ještě dokážou ocenit hezkej zadek L.Vlasákové! Konečně (!!!) také někdo u nás dokázal předvést složitost lidských vztahů s nadhledem a vtipnou nadsázkou, až to člověku začne připadat jako ze života. Ne za života dětí, ani náctiletých. A zřejmě ani třicátníci ještě nepuknou závistí nad tím, jak jsem si to užil. Ona totiž ani vyloženě smutná událost nemusí za každou cenu končit slzami. A co vy? Nemáte chuť to vyzkoušet? Nebo dát aspoň domino? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Hledám komedii plnou vztahů a sexu. 2.) Potřebuji návod na chytání II. mízy. 3.) Poznám Jiřího Helekala. 4.) Mám něco s nějakou černoškou. 5.) Na rentgenovým snímku mi to poslední dobou obzvlášť sluší. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama