Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 245)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když jsem si pročítal text distributora, úplně jsem se oklepal, jak z něj čišela Hřebejkovina - typické milostné troj-čtyř-pěti úhelníky vznikající v českém rybníčku po čase začnou lézt krkem, a tak každý film, které se tomuto vymyká (ať už tím, že v něm nikdo nic podobného neřeší (viz. Účastníci zájezdu či Vratné lahve) nebo sice řeší, ale tak nějak jinak (třeba právě Ženy v pokušení) je příjemnou vzpruhou. O Ženách v pokušení jsem slyšel v dobách, kdy film byl v kinech, velmi rozporuplné názory, a tak jsem se docela těšil, jak film zapůsobí na mne. Manželka jej viděla v kině, ale nechtěla mi (potvora :) ) o něm nic říct, abych si udělal názor sám. A tak jsme si jednoho sobotního večera film pustili. A jak jsem již psal výše, film mne příjemně překvapil (mnohem více než třebas Román pro ženy, který jsme viděli o týden pozdějc). Jediným zklamáním je trochu melancholický konec, který jakoby vypadl z jiného filmu, ale sem tam je nutné přimhouřit oko... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Tak toto je presne typ filmu, ktorý vedia dokonale natočiť len český filmári a nikto iný. Je to vtipné, občas je to dokonca príjemne múdre, ale hlavne ani na chvíľku človeka neprekvapí trápnosť. Po sérii filmov čo som v poslednej dobe videl (Planet of the Apes, Source Code, Limitless atď.) je príjemné si opäť vo filme pozrieť "reálne" postavy s "ľudskými" príbehmi. Hudba Jan P. Muchow = výborná voľba. (8/10). ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Je to mezi 3-4* neboť začátek filmu asi do své půlky má neuvěřitelné tempo a náboj... ovšem s koncem to ubývá.... pár hlášek je tam, celkem i pravdivých.... jen prostě ten konec trošku více uvadl, než měl... ()

Allenka 

všechny recenze uživatele

Ani sexoš Dyk, ani skvělá Balzerová (která se fakt předvedla, i když měla ten odporný zlatý řetěz) to nezachránili. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Milé, nenáročné, české, roztomilé, občas vtipné, trochu stereotypní i nudné..Tento snímek má mnoho přívlastků, ale já jsem se bavil. Příznivci filmového klubu, ať se tomuto filmu raději vyhýbají obloukem..;) ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Mezi všema těma sračkama, co poslední dobou tuzemští režiséři vytvářejí jsou Ženy v pokušení opravdu silnej nadprůměr...samotné téma je zábavné, Eliška Balzerová v roli sexuálně ultrazkušené matky je fantastická a vždycky když otevřela hubu, tak jsem se strašně tlemil...opravdu zabodovala, vedle ní už jsou všichni ostatní víceméně komparz. Dokonce i (pupkáč) Macháček. Čekal jsem, že se tam objeví déle než na nějakou čtvrthodinku. Filmek samozřejmě chvílema hraje i na vážnější notu (holt každá nová komedie musí být aspon trochu černá a tragická, jinak by ji asi nepustili do kin, nebo já nevim...), abysme se furt jen nesmáli a konec se vyloženě v rychlosti snaží ukázat, jak to vlastně se všema dopadlo...to mi přišlo docela na hovno. Celkove dojem je tak na 80%...takže furt dobrý. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Přijemný film typu "Román pro ženy", ale horší. Horší tím, že mi z něj v hlavě tolik nezbylo. Je to ale film, který by se klidně mohl vysílat i v zahraničí a klidně i na komerční bázi. Nevím, proč si naši tvůrci myslí, že české filmy nejsou komerční, protože jsou inteligentní a možná i intelektuální. I u nás měl tento film vysokou návštěvnost. Myslím si ale, že Američané by z něj vytřískali víc. Problémy takovýchto novodobých český vztahových dramakomedií spočívají v tom, že podporují nevěru a nesnaží se o nějaký morální apel. Kdyby tam ale takový apel byl, nikdo by se na něj už nepodíval, protože morální stav vztahů v české společnosti je přesně takový, jak nám ho ukazuje tento a jemu podobné nové české filmy. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Svěží tempo časem ztrácí dech a ke konci jsem se začal nudit. Už to mohlo několikrát bez problémů skončit a máme tu další a další polopaticky dovysvětlující scénu... Eh. Jinak jsem se bavil, hlavní trio zvládá své postavy bravurně a také chlapi jsou výborní "protihráči". Škoda toho závěru, takhle z toho ve mě zůstala pachuť jakéhosi pilotního dílu nekonečného seriálu. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Nečakal som veľa a pravdou je, že som sa nesklamal... Ale na druhej strane musím priznať, že som to dopozeral a že som sa pár krát aj dobre pobavil (hlavne na Macháčkovi:). Takže priemerné hodnotenie je na mieste a pridám ešte fakt, že je to určite zaujímavejšie sledovanie pre naše nežnejšie polovičky. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Špica ! Já nic v takového nedoufal, ale našlel se český film v posledních letech, který mě docela zaujal a pobavil. Podle mě dost podobné filmu "Román pro ženy", tohle bylo možná i o kapku lepší... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapen jak moc jsem se bavil.Doma jsem tento snímek měl už dlouho ale teprve až mamka mě přesvědčila film dát do přehrávače natož ho do koukat.Dokud jsem koukal s ní tak jsem se královsky bavil ale jakmile odešla šla i kvalita vtipů dolů.Na tento film se krásně kouká ve společnosti ženského pohlaví, protože ty si budou pochvalovat většinu vtipu a životní pravd.Bohužel tady se nachazí zásadní problému filmu a to je že v celém filmu není žádná kloudně napsaná mužská postava.Obsazení ženský postav je ale boží jak Vlasáková tak i Kubářová ale hlavně Eliška Balzarová jenž si užívá každou sekundu.Příjemná komedie co neurazí ale taky nepředvede nic co bysme nikde jinde neviděli. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšený - tyto typické české hořkosladké komedie moc nemám rád, ale tady musím udělat výjimku. Eliška Balzerová mi vyrazila dech, šťabajzna je to teda a v takové roli ji chci ještě někdy vidět, doufám, že se mi to podaří. Jinak Vlasáková je taky skvělá, a kupodivu i ostatní herci. Jediný mi tam vadil Macháček - ale tak co, ne vše musí být dokonalé. A děj je taky zajímavý, stojí za to počkat si až do konce...i přes velké kvantum reklam (viděno na tv nova). ()

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama