Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 245)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Byl jsem poměrně překvapen sledovatelností, tří hladových dam na honu za nějakou tou zábavou. Sem tam slušný fór a většinou i poměrně dobré herecké výkony. Všechno dopadlo více méně jak jsem čekal, ale pár příběhových zákrut mě mile zaskočilo. Slušná oddychovka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ženy v pokušení jsem nikdy nechtěl vidět, ale zjevně bych dělal chybu. V rámci povrchního českého komediálního žánru se jedná o špičku ledovce a nečekal bych, že bude film tak krásně odsýpat. A taky, že je Lenka Vlasáková tak sympatická...75% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten legendami opředený surový útok na už tak dost nízkou úroveň českého filmu? A já pořád, kam se schoval. Eli Balzerová se zapoměla na divadle a Vojtík Dyků se po éře Hádka a Kotka-Mádla stává novým univerzálním souložníkem českého kina. Tak báječný mladý muž a už činoherec! Není to báječné, holky? V kombinaci s nevšedně trapným Macháčkem je to skutečně lahoda. Bod čistě za propagaci antikvariátu v Bělehradské. Mínus za to, že jsem to minula v Otavě, ale plichta za pozvánku do multiplexu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Velké překvapení jsem prožil, když začaly hrát titulky a já si uvědomil, že Ženy v pokušení nejsou vůbec špatným, ani vůbec hloupým filmem. Ze začátku to sice vypadalo, že tohle bude další průměrná česká komedie, jenže pak přišla na scénu energická babča Eliška Balzerová a ten film rázem ožil. Opravdu, jako by někdo (konečně) zařadil dvojku a snímek začínal uhánět vpřed. Vlastně když se to vezme kolem a kolem, největší síla zde spočívá v obsazení - Lenka Vlasáková je příjemná a skvělá herečka, která má pěkný hlas, Veronika Kubařová je pěkná a rozhodně snaživá, Macháček je (opět) v roli lehce blbého dobrodruha taky fajn a Eliška, to už je kapitola sama pro sebe. Jediný, kdo mi tu nesedl, byl Dyk. Nevím, ale nevěřil jsem mu to ani za mák. Sice by se dalo říct, že Ženy v pokušení jsou filmem primárně zaměřeným na něžnější publikum, ale ani chlap by se u toho neměl tolik nudit a co víc, myslím, že tohle v pohodě přežije bez nějakých trvalých následků. Což se o jiném filmu pro ženy (napadá mě např. tenhle) říct nedá. 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jen horko těžko hledám mezi českými zástupci film, který by mě zásadněji oslovil. Přesto se tu a tam našel (Kráska v nesnázích, Venkovský učitel, Tajnosti). Vlastně se mezi ně dá počítat i poslední Vejdělkův film Václav, na kterém se dají vyčíst velké ambice. Vejdělek se sympaticky vyvíjí a z lidových komedií přesedlává na silnější témata, kde humor spíš jen probleskuje kdesi na pozadí. Nejprve ale trochu rýpání.. Stejně jako Václav ale i Ženy v pokušení trpí nejasným dramaturgickým rozvrhem. Divák chvíli sleduje komedii, pak zase rodinné drama s vážnými momenty. Navíc jsem si přál, aby ve mně snímek mohl víc doznít. Mnohdy namísto emocionálního mrazení divák čelí prázdnému utnutí děje, situace.. I tak většinou vybruslí se ctí (bez pocitu trapnosti a studu), a to je jenom dobře. Samotný příběh je prostý. Matka načapá svého manžela v náručí vnadné černošky, oporou je jí dcera a foukat bolístky přijede i babička. No, babička.. každopádně okolo ústředního tria se ještě motá dceřin přítel, matčina potencionální nová známost a babiččin sepisovatel memoárů-další zářez. Zaslechl jsem něco o srovnání s nedávným diváckým hitem Líbáš jako bůh. No, buďme nohama na zemi. Vejdělkův snímek má nesrovnatelně vtipnější a navrch netriviální dialogy, hutnější zápletku a herectví bez umělé přepjatosti. To asi docením nejprve. U Lenky Vlasákové si divák chvíli musí zvykat na herecké pojetí své postavy, ale poté je znamenitá. Dokáže nabídnout sebeironii, nadhled i rozjařenost šestnáctileté puberťačky. Minimálně znamenitý je i návrat jedné české herecké lady na filmové plátno. Filmaři trestuhodně opomíjená Eliška Balzerová srší vtipem, půvabem, šarmem i charismatem a scény, ve kterých se objevuje, krade pouze pro sebe. Její živočišná Samantha ze Sexu ve městě má Českého lva dle mého jistého. A zaslouženého. Potěší i začínající naděje Veronika Kubařová, stejně jako pánské osazenstvo (třeba všeuměl Dyk neztrácí svou přirozenost ani v intimních scénách). Když chválit, tak je třeba vyzdvihnout i ty drobné detaily (nadvakrát nedořečená historka!!) a situační žertíky (skákání panáka po „mrtvém“ těle), které v českém filmu dlouho nebyly-chyběly. Sečteno, podtrženo.. Zhruba o deset patnáct minut bych zkrátil, ale jinak bych neměnil. Díky za to.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slabší Vejdělkův film, na české poměry přesto lepší průměr. Režie je příjemná a chvílemi i nápaditá (psycholožka Helena zpovídá sama sebe), herečky a herci doopravdy hrají (až na Jiřího Macháčka, který mě rozčiloval). Velká výhra je obsazení Lenky Vlasákové (kočka) a Vojtěcha Dyka - jejich výkonům nesahá nikdo ze zbytku ani po kotníky. Ne, ani Eliška Balzerová, jejíž tolikrát omílaná "herecká genialita" spočívá pouze v tom, že dělá a říká věci, které by od ní nikdo nečekal. Scénář se mohl vyvarovat (mnoha) laciných fórů. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Hédonistická babička je na zabití, příliš chtěné rádoby fóry tahají za uši a místo celistvé dramedy tu opět máme rozhádaný mix dramatu a komedie, ale přece ve chvíli, kdy někdo vytáhne informaci, že Ženy v pokušení jsou nenavštěvovanějším českým filmem roku, nemám zapotřebí se hned hlásit ke svým německým předkům. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

K mému úžasu je toto vcelku příjemná česká komedie, kterou jsem si dokázal užít, aniž bych se jakkoliv nudil nebo měl pochyby o tom, zda jsem si vybral ten správný film na nedělní večer. Těžko říct, co přesně mě na tomto filmu tolik zaujalo, že jsem si ho dokázal užít od začátku až do konce, možná za to mohl plynulý příběh, který se tak nějak pomalu odvíjel před mýma očima, takže jsem měl čas všechno, co se děje na obrazovce, v klidu pobrat a vytvořit si k jednotlivým postavám nějaký vztah. Nebo za to možná mohly příjemné herecké výkony všech zúčastněných, především tedy Elišky Balzerové, která si tuto svou roli evidentně dokázala užít, ale například také výkon Vojtěcha Dyka, který je mi sympatický už od té doby, co jsem ho viděl hrát v seriálu Velmi křehké vztahy, a na kterého se vždycky velice rád podívám, ať hraje kdekoliv. Jsem tedy bohatší o další příjemný a velice milý filmový zážitek a jsem rád, že jsem se rozhodl i přes mou počáteční nedůvěru na tento film nakonec podívat. Ať o tom přemýšlím jakkoliv, tak mě prostě nenapadá jediný důvod, proč bych měl tomuto filmu ubírat hvězdičky, vždyť jsem se parádně bavil a užil jsem si to, a tak jsem se nakonec rozhodl pro nadprůměrné hodnocení, které si film podle mého úsudku právem zaslouží. Uděluji čtyři hvězdy. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Hluboce očišťující a lehce evokující komedie „o neprobádaném území vášnivých neřestí.“ Sama žena mnohdy netuší… co vtipnou formou a nevtíravou nadsázkou s jemnou nuancí vytušil Jiří Vejdělek a tím odhalil mužům těžko odhalitelnou součást ženské taktiky. I ty filuto. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná česká komedie s kvalitním obsazením a pár hodně zábavnými momenty. Bohužel ty vážnější scény Vejdělkovi moc nejdou a jejich zakomponování do celku bylo docela nešťastné. Ale bavil jsem se i tak. Film, který na jedno podívání neurazí ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Česká romantická komedie? Ano. Příběh je romantický, komediální pasáže jsou skutečně vtipné a celý film je (alespoň v rámci žánru) uvěřitelný. Vejdělek opět režíruje s jistotou sobě vlastní a dokonale zvládá přepnout z odlehčeného tónu na ten vážnější. Herci hrají, jak nejlépe umí a Eliška Balzerová má Českého lva jistého. Občas to trochu šustí papírem, scénář se poněkud nevyváženě věnuje postavám a product placement je jako vždy otravný. Film je to ale stejně zábavný a pohodový, jak pro slabší polovičky, tak pro jejich mužský doprovod. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Konečně se film dostal i ke mě. Nebudu se tady zbytečně rozepisovat jak pohrdám českou kinematografií posledních let. Že je v posledních 10 letech český film v krizi je dostatečně známá věc. Hřebejk točí kraviny, Menzel netočí prozměnu nic a Troška má poprávu každý nový film v černých číslech. Člověka pak zaujme tenhle Vejdělek, který dokázal zabodovat již svými Účastníky zájezdu, z nichž se stal časem autobusový kult když jede člověk na dovolenou k moři. Václav mě moc neoslovil, ale možná bych byl připraven změnit názor. ROMing netřeba komentovat. Když se tak tedy rozhlédnu Vejdělek natočil svůj nejdospělejší kousek. Herecké výkony jsou na patřičné úrovni, humor není prvoplánovaný (nikdo sebou nemlátí o zem, chybí zbytečné vulgarity), dostatečně silný příběh a konečně, konečně (píšu to raději dvakrát) krásný vizuál, krásné kulisy, krásné prostředí, krásná příroda. Jak mi tohle v českých filmech chybí. Sečteno podtrženo, 65% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Byla jsem v pokušení hodit na ten film sranec a raději zasednout k PC, kde mám nějakou rozdělanou práci s francouzským klíčem v podmořském městě Rapture, ale nakonec jsem zůstala dřepět před TV a nijak zvlášť toho rozhodnutí nelituji. Občas film o babách pro baby může být celkem příjemným zážitkem. Eliška Balzerová si roli evidentně užívala a pár hlášek rozhodně stálo za to ("Nepodceňuj IQ své frndy!"), ovšem techtle-mechtle nejmladších zajíčků mě až tak moc nebraly. První polovina byla komediálnější a pohodovější oproti druhé, kdy už ty vztahy byly na můj vkus kapku postavené na hlavu. Nicméně já jsem konzerva, tak moje mudrování neberte vážně. "Ženy v pokušení" mě neohromily, bránici polechtaly jen decentně a nabídly i porci nepřevratného moudra, nezklamaly. 66,6% Mimochodem, proč ženské považují za super chodit na tenoučkých, lámavých chůdách, díky kterým si uženou leda zlomeniny, zadělají si na fyzické problémy a v životě nedoběhnou na zastávku včas? Není nad poctivé, pohodlné tenisky! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Počáteční obavy a nedůvěra se nakonec rozplynuly a já musím říci, že jsem po dlouhé době viděl film, který se mi uhnízdil v hlavě i na další den. K současným komediím přistupuji velmi opatrně, jelikož se jim u nás příliš nedaří. Tak příjemný film, jako jsou Ženy, se již dlouho neobjevil. Jistě, mnohý divák v určité fázi dokáže odhadnout vývoj dalšího propletence osudů postav, ale díky hereckým výkonům a nenucenému humoru to prostě nevadí. E.Balzerová se ukazuje býti stále větší hvězdou, která filmu kraluje s jistotou atomového torpédoborce. Jak mi vadí prvoplánová vulgarita současných filmů, tak rozkošně pronášené průpovídky ,, Nepodceňuj IQ svojí frndy!" či ,,Já s mou pičulinou přežila tři režimy..." místo pohoršení rozesmály. Dokonce i z truchlohry udělali tvůrci černohumorný kolotoč v duchu britských komedií a amerického seriálu Odpočívej v pokoji. Milé, úsměvné a zábavné. ,,Poslední nájemník vypadl nějak narychlo..." ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Konečně po delší době opět dobrá česká komedie! Vynikající herecké výkony, dobré scény, komické dialogy, zajímavý (avšak předvídatelný) děj, perfektní prostředí...Spokojenost :) Dokonalá prácička pro oddech. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že mne to spíše řekvapilo a dalo se koukat. :-) Milá komedie o vztazích ve všech věkových kategoriích... respektive ve třech generacích jedné rodiny. ()

balone 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla svižná, vtipná, ale když se film přehoupl do poloviny druhé, tak dle mého názoru film začal být až moc dramtický, jakoby romantický a všechen vtip byl pryč. 50% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Někdo může napsat, že ty české filmy jsou na jedno brdo - generační a rodinné problémy, manželské problémy a nevěra. Ale Ženy v pokušení mne přijemně překvapily i když obsahují vše co jsem vypsal. Je to takový hořkokyselý a sladkokyselý příběh s pikantními a chutnými hereckými výkony. Asi jsem gurmán a zkousnul jsem ho a hodnotím jak hodnotím. ()

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama