Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 245)

bif 

všechny recenze uživatele

Muži v naději jsou lepší. To je třeba říct hned na začátek. Oba filmy mají stejný problém, nevědí jestli jsou komedie nebo drama, ale tak nějak to nevadí, prostě to je komediální drama :). Každopádně na český film je je to opravdu dobré. "Tak dáme aspoň domino ne?" :D. ()

Darckol 

všechny recenze uživatele

Po druhom videní mením názor - 7,0/10. Možno som sa potreboval len dostať do inej nálady alebo čo, ale skrátka teraz som si tento film užil o dosť viac. Prakticky nemám výhrady voči hercom a pochváliť musím hlavne celú hlavnú trojku (t.j. vitálnu ,,babičku - ak sa vôbec takto dá nazvať, zabrzdenú mamu a dcéru, záchrankyňu sveta :)). Úsmevné dialógy, samozrejme, filmu (ináč nakrúteným - ja tomu vravím - ,,českým" tempom) pomohli až na vyššie uvedené hodnotenie :) ()

zekkx 

všechny recenze uživatele

Vztahy Jiří Vejdělek možná trochu překombinoval, přesto byly Ženy v pokušení příjemným filmovým zážitkem, hlavně díky mým (na české scéně) oblíbencům Veronice Kubařové a Vojtovi Dykovi. ()

Eilean Donan 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako mám tento film chápať. Čo sa týka životnej autentickosti, tak to trošku premrštili (aspoň dúfam a hádam nie som natoľko naivná) a čo sa týka celkového obsahu, ten by si s klišovitosťou mohol podať ruky... chápať toto z mojej strany celkom seriózne by bolo chybou, preto sa uchyľujem k snaživému potenciálu ukázať niečo v intenciách vtipnosti (aspoň tej snahy)... a tak nebudem vážne brať ani „paradigmu“ - každý s každým. Aj ja sa, radšej, po zhliadnutí filmu snažím brať s rezervou, lebo ktovie prečo vo mne evokuje potrebu používať výrazy... a podľa toho adekvátne hodnotím aj za veľmi sympatickú Lenku Vlasákovú. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Tak kvůli takovému filmu se Blazeová svlékla?:-) Trend svlékání se na podporu čehokoliv jde napříč gendrovými, sociálními i kulturními stereotypy... Film vhodný pro fanoušky Vojty Dyka či Lenky Vlasákové či na oddychově strávené sobotní odpoledne u televize. Z mého pohledu má žel řadu much, který nespočívají ani v herectví, nebo nedostatku zábavy, ale v samotném hodnotovém základě, na kterém film stojí, a který je divákovi sugerován, jako návod ke štěstí. Za vrchol a vzor ženské emancipace je zde divákovi předkládán vyšinutý vzorec promiskuitního chování matky, vyznačující se extravagantností, nezakotveností a otevřenou manipulací samečků ke svým vlastním cílům. (Např. ke slávě – sepsání životopisu. „Nechci se stát součástí její sbírky...“, říká žurnalista, kterého matka angažovala. Žurnalistovi by mohla dělat babičku, nicméně se ho pokouší svést, aby lépe spolupracoval. Či pohodlný život – „nikdy jsem neplatila v restauraci“ – ...matka odchází bez placení od stolu, aby „vyškolila“ svou poněkud zastydlejší dceru – chce, aby se pokusila sbalit muže, který za ně útratu zaplatí.) Humor je vystavěn především na hláškování („neber mi světlo“, říká mrtvá matka v rakvi své vlastní dceři, v symbolickém závěrečném rozloučení). Za zdařilé považuji vykreslení scén, které dávají do kontrastu, jak hlavní hrdinka coby psycholožka odborně radí svým klientům ve vztazích, přitom ve svém životě trpí různými fóbiemi a negativními postoji. A pak také "chlapácké" rozhovory Macháček--Dyk. Náročnějšímu divákovi doporučuji vyhnout se Ženám v pokušení obloukem. Hrozí bolení hlavy a potvrzení impotence... českého filmu, komediálního žánru zejména.:-) ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Tohle naše město už dlouho nezažilo. Šla jsem si s mámou koupit lístek, že zajdeme do kina na ty tolik diskutované Ženy v pokušení, a před pokladnou jsme našly frontu až na náměstí. Tak jsme si ji vystály a koupily si lístky až na následující den. Lenku Vlasákovou mám hodně ráda a tahle role odbornice na vztahy/opuštěné manželky jí podle mě opravdu sedla, i Eliška Balzerová hrála výborně (a ne že ne), hodně se mi líbilo, že i SPOILER pohřeb nenutil diváka do slzavého údolí a zachoval si tvář komedie. Jo komedie... "celé kino" se vážně nasmálo, díky občasnému zachrochtání od smíchu mojí mámy jsem se trochu krčila v sedadle (ne, já chrochtala taky), já odcházela s tím, že se moc nedivím té návštěvnosti. Potom jsem tento film viděla v televizi a pozornost mi už trochu utíkala jinými směry... takže napoprvé za pět, na podruhé za čtyři... uvidíme, co bude na potřetí. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Sympatická komédia s veľmi výraznou Balzerovou a ďalšími sympaťákmi vo vedľajších úlohách. Oddychovka za 3*, lebo na takýto námet ťažko napísať neplochý scenár. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý - místy sice trapný - naštěstí ale i humorný film. Pokud vám nevadí některé otřepané dialogy a nekonzistentní a nelogický příběh, můžete se i docela bavit. ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

jeden bludišťák za Elišku Balzerovou a tím jsem taky skončila. Film se tváří jako český "sex ve městě" ale ruku na srdce, kdo se v dnešní době na Sex ve městě vlastně dívá? Lidé z toho už vyrostli, ale 70%? To je přesvědčivý argument toho, že české publikum (a hlavně to ženské) potřebuje neustálé důkazy toho, že jsou ženy SAMOSTATNÉ a finančně nezávislé na mužích... genderové stereotypy prostě v českých filmech frčí - a je to škoda ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to příjemně překvapovalo. Několikrát jsem se upřímně zasmál a celkově to docela dobře fungovalo a já se bavil. Pak se to ale začalo vléct a navíc mě už opravdu nudilo sledovat, kdo na koho hezky mrká, kdo se s kým chce vyspat, kdo se ke komu zase vrátí a tak dále. Podle mě měl film skončit cca o půl hodiny dříve. ()

Mayers 

všechny recenze uživatele

Nuda...Dyk si tady pěkně provětrá dyka ale jinak nic moc zapamatovánísihodného. Ale zas ta bábí, co získala Českýho Lva, měla docela šmrnc (+ ta černoška ze začátku). Dvě suché hvězdy. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy pro určitou cílovou skupinu, což jsou v tomto případě frustrované ženské.Přesně to popsal Verbal, netřeba nic dodávat. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Pustil jsem to náhodou a nelituji, docela jsem se bavil. Především Lenka Vlasáková mě od začátku dostávala, ať již ona či její postava se mi opravdu líbily. Přesto stále trvám na tom, že se jedná, v rámci české polistopadové kinematografie, o jednu z mála výjimek, na kterou se dá dívat. ()

POMÍK 

všechny recenze uživatele

Slušný český počin. Balzerová výtečná, na hranici svých hereckých možností. Místy sice zbytečně laciný humor, ale na české současné filmy kvalitní věc s fajn hudbou. ()

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Dle úspěšnosti a oblíbenosti filmu soudím, že z toho bude slušnej "Vejdělek" , stejně jako by si přál pan režisér a pan producent :-) Supr odreagovačka. ()

Chester7 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou byl v kině a protože nic nehráli nechal jsem se přemluvit. Smál jsem se, ano, místama to bylo vtipné a navíc jsem se musel smát sám sobě - myslím, že jsem tam byl nejmladší. Ale bylo to OK. ()

Bludicka.Julie 

všechny recenze uživatele

Pravě jsem se vrátila z kina, kde jsem se smála jak na lesy a taky jsem takhle brečela naposledy v osmačtyřicátým!:) Přesně mně na míru! Hlavně, že ho nevzala zpátky, hajzla!:) A celkově jsem z toho nějaká šťastná a nabuzená, holt je na čase poslouchat "iq své frndy!":D ...Co dodat...ja to MI-LU-JU!:) ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávená dvouhodinovka v kině oproti té hodině předtím v zácpě, tedy mi z toho vychází dobrý lék na stres. Už jsem ve věku, kdy ocením trapnost Macháčkovy postavy, honící se za mladými holkami a ještě nemám takovou sklerózu, abych si nepamatoval, s o kolik starší ženou jsem přišel o panictví. Co v tomto filmu mohou vidět ženy se mohu jen dohadovat, já se na začátku hodně smál, na konci permanentně usmíval a odcházel jsem dobře naladěný. Lenka Vlasáková je skvělá, Vojtu Dyka jsem ani nemohl poznat, když se nepředvádí, a babička Balzerová je skoro tak dobrá jako v Soukromých pastech. ()

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama