Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 245)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Typicky česká tragikomedie, kdy nevíte jestli se tomu máte zasmát, či plakat. Macháček opět v jedné ze svých klasických rolí, všichni zahráli na jedničku a já jsem se opravdu pobavil. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Milé a svieže české prekvapenie, od ktorého som absolutne nič nečakala. Eliška Balzerová prekvapila zjavom, optimizmom a všetko, čo zo seba dala, pôsobilo celkom prirodzene. Je ťahúňom celého filmu. Aj keď sa sem tam pritrafil nejaký trápnejší dialóg, filmu ako celku to veľmi neuškodilo. Geniálnu scénku v rakve si budem pamätať ešte dlho. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou s velikou radostí sleduji jistou renesanci českého filmu. Zdá se, že doba debilních komedií a sponzorsky provařených kravin je pryč, a nastává doba lepší. Velkým pozitivem je velice sympatický výkon Elišky Balzerové,která podle mého udělala 90% kvality, slušně si vede i Vlasáková s překvapivě sympatickým Dykem. Naopak mi moc nesedlo to malé neštěstí, ale to je asi věc názoru. Takže na závěr, jsem spokojený a určitě se vrátím:-) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Chtěla jsem větší výstřih. Vypadám jak usedlá bába." "Mami, nemohla by ses aspoň na svém vlastním pohřbu chovat slušně?" ___________ Naprosto výborná romantická dramedie a výstižná generační výpověď, která mě nečekaně bavila - určitě jedna z nejlepších z luhů a hájů českých za poslední roky. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to nebylo jen atmosférou v kině při premiéře, ale v době, kdy jsem si zvykla od nových českých filmů, komedií obzvlášť, mnoho nečekat, mě Ženy v pokušení velmi příjemně překvapily. Film má spád, spoustu výborných situací a neuvěřitelně rychle utekl. Občas to samozřejmě trochu zaškobrtne a zašustí papírem, ale palec nahoru. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má vkus a podle všeho i pravdu, ale schází jí jakýkoli dramaturgický impuls, kvůli němuž bych měl chuť si ji někdy zopakovat. Herci jsou fajn (až na Dyka), prostředí je fajn a dokonce i ten příběh má něco do sebe, ale veškeré pocity z filmu vyšumí stejně rychle jako zvuk potlesku po hezkém sportovním utkání... 65% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se ze mě snad stal skalní fanda Jiřího Vejdělka, ale v našich luzích a hájích je to nejlepší Woody Allen, co do vztahových komedií. Děj měl pro mě zcela opačný spád než pořadí aut, jaká Helena pomáhala roztlačit. Zatímco začátek přijel v ojetém favoritu, na konci si to Ženy v pokušení frčely našlapaným sporťákem. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Skoro všem českým filmům se úspešně už nějaký ten rok vyhýbám (Protektor a Tři sezóny v pekle jsou vyjímka, ty aspoň něco slibovaly), protože všechny mají WTF efekt. Dobrovolně bych na to nešla, ale za vším se skrývá vtipná historka (''půjdem na film, který zrovna teď začíná'')... Říká se mi to hodně težce, ale Ženy v pokušení je dobrý film. Uff, je to venku. Už to aspoň vypadá trochu víc světoveji než všichni ti retardovaní bratři a sestry, které každoročně rychlokvašeně vyvrhnou. Takže: máme tu kvalitní děj a poměrně zajímavou zápletku, pár trapných scén, ale zase zaraceně dost dobrých vtipů, ne těch prvoplánových v Kameňák stylu, ale takových, za které by se ani nemuseli stydět tvůrci zahraničních sitcomů. Herci jsou další věc, nečeká se od nich oscarový výkon, ale všichni byli sympatičtí (Vilma na hrad!:)), tak proč ne. (jednou jsem se zařekla, že nebudu filmy dělit na ty s českou úrovní a tou světovou, tudíž dávám tři hvězdičky, ale to je na romantickou komedii dost slušné skóre!) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No srovnávat tohle s kameňákem je přeci jen trochu mimo.... Mainstream nemainstream, jedná se o svižnou moderní komedii u které se párkrát dobře zasmějete. Lenka Vlasáková alias Helena byla velmi uvěřitelná. a Balzerová prokázala komediální nadání. Slušný přůměr. * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Téma natočené už nejednou v celé světové kinematografii mnohokrát lépe. Nevím proč byl kvůli filmu takový rozruch, když si kolikrát pustím ČT1, dočkám se mnohem zábavnějších a vydařenějších filmů, které jsou rovnou natáčené pro televizi a nikdo je necpe zbytečně do kina, v neděli večer solidní oddychovka před spaním, u které se dá ještě něco dělat, aniž byste o něco zásadního přišli, ale v kině asi vyložené utrpení. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ženám v pokušení jsem se vyhýbal jak čert kříži, už jen ten lacinou ztřeštěnost evokující název, na plakátu vytlemená načančaná Balzerová a velký divácký úspěch (bohužel fungující v našich končinách jako nepřímá úměra ke kvalitám filmu) takřka zaručovali, že film za můj čas nestojí, podobně jako třeba troškův Doktor od jezera hrochů. Jenže člověk není imunní vůči vnějším vlivům a občasné kladné rezence, nadprůměrné zdejší hodnocení, Vejdělkova předchozí tvorba a nátlak manželky mě donutily se na film podívat a posléze nelitovat. Zábavný film, který určitě není ztřeštěný, je velmi dobře zahraný a jak Vlasáková, tak její filmová dcera jsou k nakousnutí a svým způsobem i Balzerová, která si film tak trošku ukradla pro sebe. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jeden z těch snesitelnějších českých filmů, dokonce jsem ho už viděl asi dvakrát. Řemeslně zvládnuté lépe než většina tuzemské konkurence, herecky zahrané slušně. Eliška Balzerová ve variaci na Samanthu ze Sexu ve městě mi nějak extra trapná nepřipadala, Lenka Vlasáková byla taková přirozená a její dcera mi přišla jako kráva. Vojta Dyk byl dobrej a Macháček se tam moc neohřál. V rámci českejch komedií palec nahoru. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nijak extra ohromující, přesto však šmrncovně svěží a vtipná dvouhodinka. hláškami okořeněný dobrý scénář, kvalitní obsazení, fajn hudba. škoda, že to nejlepší bylo vyplácáno do traileru, škoda, že se tvůrci nevyhnuli tradičně do očí bijícímu product placementu, škoda, že to občas někde zaskřípalo... ale co, bavil jsem se, a to je to hlavní. no jak je někde nějaká eLiška, nemůže to bejt špatný ;-) 80% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Největší devízou nejnovějšího Vejdělkova počinu je výtečné ženské herecké osazenstvo v čele s Eliškou Balzerovou, která po dlouhé době dostala pořádnou roli, a skvělá hudba Honzy Muchowa, který opět dokazuje, že v českém prostředí naší současnosti nemá konkurenci. Velká výtka padá na Šáchovu kameru, která místy připomíná televizní inscenaci (až na jednu flashbackovou scénu - ta je výtvarně zajímavá). Režie zručná, ale Vejdělek - scénárista si několik těch příliš laciných vtipů mohl odpustit. Příjemných 7/10. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Eliška Balzarová měla skvělý hlášky, ale chyba tohohle filmu byla v tom, že nejlepší hlášky nastrkali do traileru a člověk už se pak tolik nesmál. Šla jsem na to, protože jsem se potřebovala odreagovat od maturitní písemky, jinak bych na to do kina asi nešla. Podařilo se, jako odreagování dobrý, zasmála jsem se. Ale bylo to pro mě moc dlouhý celkovou stopáž bych z 2 hodin zkrátila na hodinu a půl a bylo by to lepší. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Všechno začíná velice skvěle a rozběhnutě, dialogy jen řežou, nápady jsou orginální, jeden je zvědavý, kudy to autoři povedou dál. Jenže postupem času nastupuje všednost, z konvenčního a předvídatelného vývoje se plíží nuda, dialogy už nemají jinou funkci než komentovat děj, až všechno končí očkávaným sladkobolným nepravděpodobným štěstím. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Prostředí 8/10/// +skvělé herecké výkony, postava Elišky Balzerové ji je napsaná na tělo, rovněž i ostatní postavy jsou výborně napsané i zahrané, je tu humor, jsou tu emoce -chvilku mi trvalo vstřebat jak je to úžasný film/// Už dlouho, předlouho jsem u žádného filmu nevystřídal tolik emocí. Smích, radost, smutek, pobavení, napětí. Na tomhle filmu jsem si zamiloval všechny postavy a oblíbil všechny herečky. Jsou rozkošné, jedna jako druhá. To že pánové nemají tolik prostoru je celkem pochopitelné a rozhodně to není na škodu. I tak to u Macháčka, Zacha a Dyka byla sázka na jistotu. A pak především je to film o třech dámách, každá je jiná a má jiný pohled na svět, přesto si každá nakonec najde své místo na tomto nebo onom světě. A opět se vrátím k tomu, že dnešní komedie, zvlášť ty české málokdy pořádně pobaví. Tato to splnila výtečně./// Celkem 90%/// ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Nenáročná česká komedie určená spíš pro mladší a střední generaci. V současné produkci se jeví jako dobrá výplň multikin společně se Supermanem 4, Piráty z Karibiku 5 a Auta 3. Svoje publikum si vždycky najde. Pozitivum je, že na rozdíl od trapných romantických komedií nabízí i dramatický rozměr na úrovni propletence milostných vztahů. Problém je, že jednotlivé postavy místy působí příliš šablonovitě a pohybují se ve velmi úzkých mantinelech, které jednoznačně vytyčují tok děje. Dostáváme tak poněkud zkreslený svět odtržený od času a reálných lidských starostí. I při studiu mezilidských vztahů, které jsou zde hlavním tématem, je film příliš úzkoprsý. Každopádně je to film, který neurazí (Krom některých babiččiných průpovídek, které jsou za hranicí zdravého vkusu.). Z konkurence hollywoodského braku vychází vítězně. 62% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Rok po Poledňákové přichází on, mého srdce šampion Vejdělek a rehabilituje ženy i vztahové komedie. A já opravdu opravdu upřímně děkuji :-). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Scenárista a režisér v jedné osobě Jiří Vejdělek to měl celkem propracované, ale přesto mu pár drobných detailů uniklo. Hlavně je z něj konečně zdatný vypravěč. Zpočátku to bylo takové rozpačité a zahnané do nepříliš pravděpodobného extrému. Nevěra s černoškou v českém filmu je totiž jev velmi zřídkavý. A právě tohle potká psycholožku Helenu, fundovanou odbornici na partnerské vztahy, a po tolika letech spořádaného manželství si to snad ani nezasloužila. Ocitla se tedy ve stejné situaci jako většina jejích klientů. Ještě štěstí, že je na blízku její dcera Laura, její svérázná, extravagantní a sexuchtivá maminka Vilma s jadrnou mluvou a ještě větší štěstí, že je na blízku mladý zajíček Jakub, který je přítelem její dcery a shodou okolností se s její matkou spustí. Jenže tohle milostné vzplanutí nebude mít dlouhé trvání, přidají se výčitky a do všeho zasáhne krutý osud jménem smrt. Film se postupně velmi zlepšoval a svůj rozpačitý úvod vylepšil nasazením ostrého kalibru v podobě postavy Vilmy, bývalé herečky vzpomínající na zašlou slávu, a která si i přes svůj pokročilý věk neodpírá sexuální radovánky, i když je nevyléčitelně nemocná, navíc si celý život vedla archivní sbírku plnou bohatých milostných zážitků, kterou hodlá knižně vydat. Eliška Balzerová zvládla roli s noblesou a šarmem a díky ní postava nesklouzla k pirotesknímu pojetí. Ani další herecké výkony neměly chybu, v některých případech lze hovořit i o autentickém podání postav (Kubařová, Macháček). Film o ženách paradoxně možná více ocení muži, protože pohled na ženský svět tady dostal úplně nový rozměr. Velmi příjemný rozměr z diváckého hlediska. 60% ()

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama