Reklama

Reklama

Úředník Jack, který pracuje pro velkou automobilovou firmu jako koordinátor pro stažení výrobků z trhu, už šest měsíců pořádně nespal. Pohybuje se v jakémsi polosnu či polobdění a neví, co dělat. Lékaři, který mu hodlá předepsat cvičení a valeriánské kapky, se svěřuje, že je to skutečné utrpení. Lékař ale odvětí, aby se šel podívat za muži, trpícími rakovinou varlat – ti totiž opravdu trpí. A tak jde Jack na jejich terapeutickou skupinu a jako oni se vyplakává na rameni jednoho z postižených – Boba, ze kterého udělala hormonální léčba po odstranění varlat napůl ženu. Postupně začne navštěvovat i jiné terapeutické skupiny, až se jednou setká s dívkou, Marlou Singerovou,která je stejná podvodnice jako on. Také ona chodí na terapie, přestože jí nic není. Jack soudí, že by si měli skupiny rozdělit a každý chodit jen do těch svých... Na služební cestě se pak v letadle setkává s Tylerem Durdenem, mladíkem, který se živí příležitostnými pracemi – třeba jako číšník na banketech - a hlavně prodává mýdlo. Když po návratu domů Jack zjistí, že jeho byt vyhořel – v důsledku výbuchu – a on nemá kam jít, vzpomene si, že si vzal Tylerovu adresu. A požádá ho, aby mohl bydlet s ním. Tyler žádá jedinou věc: aby mu dal pořádnou ránu. Když to Jack udělá, ihned mu ránu oplatí. A je z toho pěkná rvačka, kterou si oba vlastně pochvalují: hned se cítí lépe. Tyler bydlí v ponurém starém opuštěném domě, v jehož okolí je pusto a prázdno. Mladíci začnou rvačky pořádat pravidelně, a přichází stále více zájemců: vzniká „Klub rváčů“ ... Po nějaké době se objevuje i Marla, která se začne pravidelně a hodně hlasitě milovat s Tylerem, zatímco Jack jen závistivě poslouchá. Do práce chodí stále méně a šéf Chesler se nestačí divit jeho pohmožděninám po rvačkách a nedbalému oblečení. Ozve se policista Stern, který v telefonu naznačuje, že výbuch v jeho bytě někdo vyvolal úmyslně ... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 951)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší filmová metafora o vyhořelosti tohohle (západního) světa a jeho odtržení od kořenů (lidské ztráty našich zvířecích pudů a přírodního v nás) a o krizi role současného muže v západní společnosti. Na podkladě - Pozor spoiler ! - schizofrenického rozdvojení osobnosti (která umožňuje Fincherovi tak efektní pointu) brilantně rozehrává příběh o moderním městském člověku, jenž si v sobě nese tisíciletou zkušenost předků, kteří uspokojovali své zvířecí pudy a adrenalin si do krve vháněli lovem, bojem a dennodenním zápasem o vlastní přežití, z čehož ovšem západnímu měšťákovi (muži) zbylo pouze sezení u ,,adrenalinových" sportovních pořadů a ,,vzrušující" popíjení piva... Přebytek nevybitosti a nespokojenost s takovýmhle světem řeší hlavní hrdina tím, že za asistence svého archetypálního alter ega začne vyhledávat adrenalinové aktivity, zejména všeliké bitky a souboje, z čehož nakonec pramení jeho úsilí o ustanovení pravidelné sešlosti podobně postižených mladých mužů a ustavení ,,klubu rváčů". Nedílnou součástí řešení této neudržitelné situace je vznikání podprahové zóny odporu a utváření drobných ohnisek ,,občanské neposlušnosti". Ve své podstatě velmi levicový až anarchistický film, který ale přesně popisuje problém mladých městských ,,jupíků". Chyba je totiž v systému. Bravurní a velmi efektní režie, skvělí herci, geniálně postižené podpovrchové téma této doby a tohoto světa. Rána do černého...ta podpovrchová vyprahlost civilizace, jejíž příslušníci již dosáhli všeho, mi silně narušila integritu spokojené životní sebereflexe... Vynikající adaptace kultovního románu Chucka Palahniuka, podvraceče systému... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No tak tenhle film jsem rozdejchával dlouho. Klub Rváčů je totální úlet miluju filmy kde se hrdina octne ve stavu bezmocnosti a jestli se něco takovýho nevyskytlo tady tak už nevim kde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jejich velkou krizí je jejich život.... Partyzánští teroristi, kteří neustále o chlup unikají životu, aneb jaké to je, když máte vážný problémy a nepožádáte o pomoc odborníka! To vše v DOKONALÉ REŽII D.Finchera (teď už se nedivím, že dokázal natočit výbornej film o kravině jako je Facebook). Příběh sám o sobě je ,,ujetina“, kterou zřejmě ti mladší budou (MUSÍ) obdivovat. Já, i když souhlasím a vidím spoustu dokonalosti + velký potenciál pro několikanásobný shlédnutí - po tom prvním zůstanu někde uprostřed. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Pravidelně beru Diabonal a Wisterol. 2.) Otevírám fabriku na výrobu mýdla. 3.) Nevím, co je to schizofrenie. 4.) Moje nejoblíbenější věta je ....,,VŠÍ SILOU MĚ PRAŠTI!“. PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Kvalitne naložený chaos.............. Soundtrack The Dust Brothers : 1. Who Is Tyler Durden? [5:03] ,2. Homework [4:37] ,3. What Is Fight Club? [4:43] ,4. Single Serving Jack [4:14] ,5. Corporate World [2:42] ,6. Psycho Boy Jack [2:57] ,7. Hessel, Raymond K. [2:49] ,8. Medula Oblongata [5:59] ,9. Jack's Smirking Revenge [3:58] ,10. Stealing Fat [2:21] ,11. Chemical Burn [3:35] ,12. Marla [4:22] ,13. Commissioner Castration [3:06] ,14. Space Monkeys [3:24] ,15. Finding The Bomb [6:45], ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fincher je režisérká elita ! Chytré,nahláškované,stylové,lehce znepokojivé a ke konci složitě překombinované,krom závěrečné pointy,kterou ve filmech nemusím je to bezchybný a jedinečný film,který si 5* určitě zaslouží. Brad Pitt je zde neuvěřitelnéj frajer a na jeho soulož s Marlou nejspíš nikdy nezapomenu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhůře stravitelný, ale názorově a myšlenkově nejnabitější a pro někoho asi i nejpodnětnější Fincherův film. A po zralé úvaze i můj nejoblibenější. Anarchie, bitky a chvílemi i bezvýchodná situace, deprese a beznaděj. Ale hlavně toho života v něm! Živoucí energie všech povah na jakoukoli denní, noční či osobní dobu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čo piješ, Fincher? Hovoriaci tučniak, nadržaná Helena Bonham Carterová ako návštevníčka klubu pacientov s rakovinou semenníkov, mydlo, anarchia, chaos - a predovšetkým vynikajúci spôsob, ako dať výpoveď zo zamestnania a ešte na tom poriadne zbohatnúť (ďalej napr. AMERICKÁ KRÁSA). Kino Považan 2000 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me nejoblibenejsi Fincheruv film a zaroven jeho nejlepsi film. Tohle je proste neskutecnej mazec. Kdyz jsem film videl poprve, coz uz je par let, tak na me udelal dojem, ale co si tak pamatuju, byl na me krapet divnej. No a za tech par let jsem film krome sceny kradeni sadla a pointy naprosto zapomnel. Pak jsem si precet knizku, ktera je fakt dobra, ale daleko vetsi psycho nez film, az se v tom clovek misty ztraci. A proto, kdyz jsem film zkouk ted znovu, tak na me udelal maximalni dojem, protoze mi prisel oproti knizce srozumitelnejsi. V prvni rade musim pochvalit triky. Ani ne tak jejich kvalitu, precejen je 8 let uz misty znat, ale hlavne ty dokonaly zabery a napady. K tomu naprosto ultra drsnou a skvelou hudbu. Dale vynikajici, skvele propracovanej scenar, kde vse ke konci do sebe hezky zapadne a samotnej zaver je fakt cool a celej film neskutecne zaujme, ma dokonalou atmosferu, je sviznej, misty drsnej a misty naopak spis do cerny komedie a obcas tu je naka husta hlaska. Dale musim urcite pochvalit bitky, pekne drsny, realisticky a krvavy a je jedno jak velkej drtic se zrovna rve, na hubu dostane kazdej. No a dale je tu tradicne vyborna Fincherova rezie. Na zaver jsem si nechal herecke vykony. Helena Bonham je fakt super, dokonce v jedny snovy sekvenci ukaze kozy. Pak tu je Brad Pitt, kterej hraje fakt perfektne a predvadi jeden z nej vykonu, i kdyz treba v 12 Opicich byl jeste lepsi. A pak tu je Edward Norton, nechapu, ze nebyl aspon nominovanej na oskara, protoze on byl naprosto dokonalej, takovej urednicek, ale umel to rozjet. Je dobre, ze z nej neudelali krutaka jak v Kultu hakoveho krize, takle vedle nej aspon Pitt vyniknul. No zkratka naprosto dokonalej film. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po Fincherově "Sedm" můj druhý nejlepší film, jaký jsem kdy v životě viděl (TOP 2). Stejně jako u "Sedm", na filmu zbožňuji naprosto vše ... Příběh, herci, děj, konec, atmosféra, triky, kamera, hudba, hlášky, vychytávky, humor, filosifický odkaz na dnešní společnost ... Naprosto vše je téměř dokonalé!!! Fincher je mistr režisér a umělec. Překonat jej může jen on sám ... Točí filmy přesně podle mého gusta, filmy, které můžu vidět dvacetkrát a stále se mi budou líbit jako na poprvé ... Navíc v případě "Klubu rváčů" vždycky po dalším shlédnutí objevím nějaký nový detail, nebo mi doklapne nějaká maličkost. Je to neuvěřitelně vypiplané dílo, s mnoha vtipnými detaily a odkazy ... Dokonalé a geniální!!! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Hnusný film. Ale zároveň vynikajúci . Tento film mi naozaj zmenil život a púšťam si ho vždy keď 1. nemôžem spať, alebo 2. mám chuť niekomu napráskať alebo 3. keď v IKEA rozmýšľam ktorý kuchynský servis najlepšie vystihuje môj charakter. Marlu som zatiaľ nestretol ale snáď sa podarí. Norton je jasne lepší než Pitt, ale ani ten sa rozhodne nestráca. .... keď vidím ten koniec som rád že to šlo do distribúcie pred 11.9. :-) Po prečítaní knihy môžem len konštatovať, že i keď veľa vecí bolo zmenených , "ducha" knihy to vystihlo perfektne. V mojom svete stopuješ losa vo veľkom kaňone okolo trosiek Rockefellerovho centra.....I hope it´s coming soon. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

David Fincher mi jedno nedělní ráno ubalil takovou pumelici, že jsem se z ní sbíral celý den. Pořád jsem si myslel, že se ubráním, Fincher jen takticky kroužil kolem, ale nedal mi tu nejmenší šanci anticipovat. A pak náhle se svět kolem zpomalil, hlava mi ztěžkla. Přišel nečekaný, navíc bleskový a přesně umístěný k.o. úder (zvrat), po kterém jsem šel k zemi, a zbytek dokoukal v takovém polo-snu. Obě hlavní role skvěle zahrané, Pitt nemohl mít víc než 3% tělesného tuku. Silné, těžké, tvrdé, výborné! 63 miliónů dolarů(rozpočet)/101 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Fincherova perfektně schizofrenní jízda - a jako vždy s dokonalou kamerou. "Nesmělý" Edward Norton a všehoschopný Brad Pitt tvoří dokonalou dvojici, která dokáže ukojit všechny podprahové tužby - sex, násilí a ničení. Také Helena Bonham Carter svým vzhledem i projevem skvěle zapadala do stylově neudržovaného domu na předměstí, kde je sídlo projektu Likvidace. Trailer: http://www.csfd.cz/film/2667-klub-rvacu/videa/ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám nářez!!! Edward Norton a Brad Pitt tu předvádějí jedny ze svých nejlepších výkonů. David Fincher nám naservíroval neuvěritelně syrový, temný film, plný skvělých dialogů, který přímo přetéká nenávistí. Film, který ve mne zanechá neopakovatlný pocit na hodně moc dlouhou dobu...... Společně s Čistou duší nejlepší film o schizofrenii....... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o Chucka, jsem Faidřiny vlhký kalhotky. Jedná-li se o Davida, jsem Faidřino dobrovolně znásilněné blazeované vědomí, že čemu bych se v šestnácti možná ukláněla až pod zem, je o desítku let později skvěle natočená, odehraná a vcelku zábavná... póza. Která zůstává pózou až do závěru bez ohledu na to, že ten se autorovi předlohy zamlouval víc než jeho vlastní. I když slova anarchie, cynismus a nihilismus skloňuje i v neexistujících pádech, film mi na rozdíl od knihy nenabídl skličující poznání, že i zdánlivé osvobození je jen hryzání se do vlastního ohonu, a otevřel mi dveře dokořán, místo aby mi je se škodolibým zachechtáním přibouchl před nosem. A to mi sem krutě nesedí. Protože bez ohledu na to, co si jistí publicisté myslí, některé věci nebyly nikdy cool. Ani před 11. zářím. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Myšlenkový labyrint. David Fincher usedl do režijního křesla s pozlaceným opěrákem s halucinogenně prošitým vláknem, kde s okamžitým usednutím se začal vítr obracet. Daleko před tím, než se Fincher chtěl vracet Zodiacem do škatulky temného thrilleru, vybavil si knihovničku ultimátím dílem Chucka Palahniuka. Svéráznou beletrii, postmoderní duchem i stylistikou převedl film, který pojednává o zdánlivě běžných věcech. Kdo by ostatně někdy nemohl usnout? Těžko se určuje, kde končí realita a začíná halucinace v každodenní rutině v pohlcení Edwarda Nortona s Bradem Pittem a Helenou Bonham Carterovou v dramatu s kterým jsme v kontaktu po celých 140 minut. Sofistikovaný snímek, který mě uchvátil a mám chuť' se už nikdy neprobudit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Celkem mi vyhovuje být spokojenou součástí systému, kolečkem, které drží stroj spolehlivě v chodu, ale to je jen venkovní póza. Já jsem totiž ve své podstatě trošku rebel, který nechce být systémem odhalen a zcivilizován. Proto nikdy nezaložím spolek, který si bude nekontrolovaným způsobem vybíjet zlost, ale pozvánku do něj bych nikdy neodmítl. Mně se prostě tahle nakládačka konzumnímu způsobu života hodně líbila, ale k nekontrolovaně nadšeným ovacím mne Fincher ještě nikdy nedonutil. A to mi přitom nasadil pořádnou podpásovku v podobě skladby Where is my mind od Pixies, pro kterou mám mimořádnou slabost, ale přesto zatnu zuby, udržím bolest a nechám to na čtyřech hvězdách. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pořád si myslím, že to líp asi dopadnout nemohlo, jenže Palahniukovy knížky (aspoň ty starší) jsou přeci jen větší nářez. Už jen proto, že jsou psané z trucu. I navzdory vší ulítlosti jde ale pořád o studiový film. A pořád chci vidět Program pro přeživší. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Naprosto odzbrojující příběh, začínající jako malá revolta osobnosti, jež nemůže usnout a končící jako revolta celé společnosti, která se potřebuje probudit. Ba co příběh, tohle není jen cool blbinka, tohle je vizitka postpoderní generace, tenhle film nás svým způsobem definuje, tohle dílo můžeme zvednout nad hlavy a pak si s ním navzájem vymlátit zuby. Klub rváčů zvedne ze židle nejen inspirativním dějem, ale i dokonalou filmařskou prací. Genialita! 10/10 ()

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Disney zahazuje značku Fox

Disney zahazuje značku Fox

19.01.2020

Už je tomu téměř rok, co studio Disney dokončilo akvizici studia 20th Century Fox a všech jeho odnož. Od té doby se mnohé změnilo, několik filmů bylo zrušeno, pár titulů čeká reboot a menší nezávislá… (více)

Reklama

Reklama