Reklama

Reklama

Úředník Jack, který pracuje pro velkou automobilovou firmu jako koordinátor pro stažení výrobků z trhu, už šest měsíců pořádně nespal. Pohybuje se v jakémsi polosnu či polobdění a neví, co dělat. Lékaři, který mu hodlá předepsat cvičení a valeriánské kapky, se svěřuje, že je to skutečné utrpení. Lékař ale odvětí, aby se šel podívat za muži, trpícími rakovinou varlat – ti totiž opravdu trpí. A tak jde Jack na jejich terapeutickou skupinu a jako oni se vyplakává na rameni jednoho z postižených – Boba, ze kterého udělala hormonální léčba po odstranění varlat napůl ženu. Postupně začne navštěvovat i jiné terapeutické skupiny, až se jednou setká s dívkou, Marlou Singerovou,která je stejná podvodnice jako on. Také ona chodí na terapie, přestože jí nic není. Jack soudí, že by si měli skupiny rozdělit a každý chodit jen do těch svých... Na služební cestě se pak v letadle setkává s Tylerem Durdenem, mladíkem, který se živí příležitostnými pracemi – třeba jako číšník na banketech - a hlavně prodává mýdlo. Když po návratu domů Jack zjistí, že jeho byt vyhořel – v důsledku výbuchu – a on nemá kam jít, vzpomene si, že si vzal Tylerovu adresu. A požádá ho, aby mohl bydlet s ním. Tyler žádá jedinou věc: aby mu dal pořádnou ránu. Když to Jack udělá, ihned mu ránu oplatí. A je z toho pěkná rvačka, kterou si oba vlastně pochvalují: hned se cítí lépe. Tyler bydlí v ponurém starém opuštěném domě, v jehož okolí je pusto a prázdno. Mladíci začnou rvačky pořádat pravidelně, a přichází stále více zájemců: vzniká „Klub rváčů“ ... Po nějaké době se objevuje i Marla, která se začne pravidelně a hodně hlasitě milovat s Tylerem, zatímco Jack jen závistivě poslouchá. Do práce chodí stále méně a šéf Chesler se nestačí divit jeho pohmožděninám po rvačkách a nedbalému oblečení. Ozve se policista Stern, který v telefonu naznačuje, že výbuch v jeho bytě někdo vyvolal úmyslně ... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 953)

Pilgrimka 

všechny recenze uživatele

Všechno je to v tvoji hlavě, hlavně nesmíš zabloudit. „Nikde jsme si nepřipadali tak živoucí jako tam. Ale Klub Rváčů existuje jenom v hodinách, kdy Klub Rváčů začne a než skončí. I kdybych mohl říci, že někdo dobře zápasí, nikdy bych nemluvil se stejným člověkem. Tím kým jste byl v Klubu Rváčů, jste nebyl pro zbytek světa.“ Knížní předlohu jsem nečetla, ale myslím si, že Fincher udělal co mohl a povedl se mu výborný snímek, který stojí za nejedno zhlédnutí. Atmosféra mě naprosto pohltila a nechtěla pustit, ale to mi nevadilo, protože se mi dostávalo vyjímečného zážitku, o který se taky postaral J.Uhls s jeho inteligentním, vtipným a vůbec výborným scénářem. Ať už to byly filosofické úvahy či typicky cynický humor, vše mělo hlavu a patu, a bylo krásně vloženo do filmu. Výkony Nortona a Pitta mě opět fascinují a uspokojují na nejvyšším levelu. I kdyby dostal Pitt roli červené karkulky, určitě by exceloval.Na soundtrack si taky samozřejmě vůbec nestěžuju. Zavěrečná scéna a v pozadí Pixies, yeah, I've got goosebumps! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl Fight Club podruhé. Bylo mi moc líto, že jsem znal pointu a přišel o to nádherné rozuzlení, které se ani během těch třinácti let z mé hlavy bohužel nevykouřilo. Na konci mne napadlo- vždyť oni to těm Arabům vlastně poradili- akorát to holt nakonec vyšlo jenom do těch dvojčat. Návod na likvidaci současného světa ale není základní myšlenkou filmu, pokud ovšem nějaká základní myšlenka vůbec je. Spíš jde o soubor pocitů. Závěrečný song od Pixies "Where is my mind", vybuchující bašty světové ekonomiky a borec s prostřelenou hlavou držící se za ruku se Helou Bonham Carter, to už samo o sobě je kult. Stejně jako oba báječní schizofrenici na scéně. 90% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že radikální návod na řešení marxovského problému odcizení v moderní kooperující společnosti bude mít tolik příznivců ? "Měl plán, který jistým tylerovským způsobem dával smysl." 4-5* ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Asi jsem neměl všech pohromadě, když jsem dal tomuhle filmu 3*. Podíval jsem na něj znova a zjistil jsem, že je to opravdu skvělej film s Bradem Pittem, kterej nikdy nebyl můj velkej oblíbenec, ale díky tomuhle filmu se mým oblíbencem stal. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Edward Norton mi po Kulte hákového kríža dokázal že je Pán herec! Fantastický film s typickou Fincherovskou atmosférou. ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

"Jsme průměrný děti historie. Lidi, který jsou k ničemu. Nezažili jsme válku, velkou depresi. Naše válka je duchovní válka. Naše deprese je náš život." Výborný film, který výjimečně ani trochu nepokulhává za svou knižní předlohou. Konec dokonce převyšuje, jak sám Chuck Palahniuk s pokorou uznal. Tyler Durden je jedna z mých nejoblíbenějších filmových postav. Ať už je to kdokoliv. Marla velká turistka v podání Heleny Bonham Carter je taky výborná. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Klub rváčů je film na antidepresivech, který si zrovna zapoměl vzít prášky na schizofrenii a prášky na spaní přestaly zabírat. Je to film který změnil život mnoha lidem včetně mě. Našel jsem se v něm a změnil mi pohled na svět a každým shlédnutím mě nepřestává překvapovat a pokaždé mi dá něco jiného nebo nového. ( 25.3.13/PC ) ( 14.4.13/MAC ) ( 8.5.13/TV ) ( 16.8.13/MAC ( ( 7.3.14/MAC ) ( 28.8.14/MAC ) ( 9.5.15/KINO/Sčítání lidu:2 ) ( 11.7.16/PC ) ( 1.3.2018/TV) ( 1.10.18/TV ) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Prostě bomba. Neviděls to? Tvoje chyba. Nepochopils? Tvoje chyba. Naplno vychytany nápady (třeba to s těma mýdlama, to je prostě sen). Skvěle zahrany. Nečekany. Pro mě vrchol Fincherovy tvorby. Audiovizuální sen. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU MET ME AT A VERY STRANGE TIME IN MY LIFE!!! Mno, už vím proč jsem se tomu filmu tak dlouho vyhýbal a taky vím, že nebudu mít nikdy potřebu si ten film pustit znovu. Už už jsem viděl jak tomu střílím dvě hvězdy, ale od půlky filmu to začalo bejt trošku zajímavější a úplně poslední scéna, kde začnou hrát Pixies to nakonec zachránila. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Asi jsem neměl všech pohromadě, když jsem dal tomuhle filmu 4*. Podíval jsem na něj znova a zjistil jsem, že je to opravdu skvělej film. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Pouze slova ktery vystihujou moje pocity: psycho, anarchie, totalni ulitlost, schizofrenie a v neposledni rade skvely OST. Pokud mate naladu na "neco trochu jinyho" a nemate doma 300 kilo plasticky trhaviny tak jdete do toho ;) ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Dal bych i více, ale... Fincher nám opět podsouvá něco k zamyšlení... Norton úžasný... Nemůžu si přestat vybavovat jednotlivé scény... Tak to má být... Fincher udělal nejeden vryp do paměti... Nadgenerační... ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Anti-establishment film, ktorý bol natočený veľkým a prachatým štúdiom. :-) David Fincher mal zrejme pri natáčaní Klubu bitkárov (rovnako ako Sedem) týždne geniality. Neviem či sa mu niekedy podarí preskočiť (alebo aspoň doskočiť) na laťku, ktorú si nastavil sakra vysoko. Rovnako prekvapivé je, že sa mu podarilo presadiť si u hlaváčov také konce, ktoré sú na míle vzdialené hollywoodskym veľkoštúdiovým štandardom. Formálna stránka filmu je, už tradične, úžasná a stopercentne sa hodí k celkovej nálade a vyzneniu filmu. Podfarbená super hudbou dua Dust Brothers (jeden z mojich obľúbených soundtrackov). Herci sú na vrchole síl. Ťažko sa dohadovať či je lepší Brad Pitt alebo Edward Norton. Pre potreby filmu, postavy a dej---geniálne typovo zvolení herci. Helena Bonham Carter si s chuťou zahrala takzvané dno spoločnosti. Fincher si tu (myslím že po prvý krát) doprial svoje uletené jazdy kamerou po miestnostiach, cez poschodia a za chladničku. :-) Film je schopný vzbudiť anarchistické myšlienky a svoju myšlienku (boj proti konzumnej spoločnosti, kde sa ľudia neustále ženú za v podstate umelo vykonštruovanými ideálmi) podáva dosť nezaobaleným spôsobom (ako inak by ale ľudia vôbec na ňu dávali pozor? - ako povedal v Sedem John Doe - "Ľudom nestačí poklepať na rameno, aby sa unúvali dávať pozor- treba ich po hlave buchnúť palicou."). Dnes po rokoch už síce nebudem behať dookola a rozprávať každému aký je svet skazený, ale to neznamená, že mnohé myšlienky z Klubu bitkárov nemajú nič do seba. Naopak. S odstupom času sa dá povedať, že sa jedná o generačný film- uvidíme ako ho príjmu tie nasledujúce. Stále jeden z mojich najobľúbenejších filmov. ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

TO je ale zvláštní film! Podivná a hlavně silná atmosféra. Edward Norton i Brad Pitt vynikající. Tísnivá atmosféra, ostatně jak je u Finchera zvykem.. Určitě to není Se7en, ale je to schizofrenické natolik, že si 5 zaslouží... ()

Columbus 

všechny recenze uživatele

Film se mi vyhybal celych deset let. Neprisel mi pritazlivy a tak nejak jsem se ho bal. Po milionech doporuceni jsem se premohl a muj instinkt me nezklamal. Prehypovana zalezitost, pouze Ed a Bred jsou plusem. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Brilantní režie Davida Finchera vede zajímavou myšlenku s perfektními hereckými výkony v čele, ani tentokrát nechybí nečekané zvraty. Nic nechybí, Fincher i tentokrát boduje. ()

vadic 

všechny recenze uživatele

Fight Club, jeden z milníků mého filmového života, nabývá v roce 2010 ještě na jiném významu. A mě napadá.....Je Social Network výsledkem obyčejného Fincherova filmařského dospívání a posunem k jiným látkám, nebo je to účelné natočení filmu o největším komerčním fenoménu posledního desetiletí, kterým by měl Fincher zákonitě v duchu svých nejlepších filmů pohrdat?? Jinak je pro mě Fight Club, jak už jsem se zmínil, milník. To mluví za vše. Žeru každou sekundu pod Fincherovou taktovkou, všechny herecké výkony, všechny kamerové a digi vychytávky, prostě vše. A jaká genialita je ukryta v tom, že na konci takového filmu hraje Where is my mind? ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Sice legenda, ale už mi není 15 aby mi ke štěstí stačilo vidět Pitta jak chčije do polívky, nebo se řeže s retardama ve sklepě. Dokonce mi celá ta jejich anarchistická partička lezla krkem. Nemůžu si pomoct, krásně natočená i zahraná, ale nesmírně zdlouhavá schizofrení hovadina. ()

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Disney zahazuje značku Fox

Disney zahazuje značku Fox

19.01.2020

Už je tomu téměř rok, co studio Disney dokončilo akvizici studia 20th Century Fox a všech jeho odnož. Od té doby se mnohé změnilo, několik filmů bylo zrušeno, pár titulů čeká reboot a menší nezávislá… (více)

Reklama

Reklama