Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (785)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Parádní oddechovka s řadou velmi komických scén, u nichž jsem se od srdce zasmál. Policejní dvojky, ať už Wahlberg s Ferrellem, jejich machři sokové či Dwayne Johnson a Samuel L. Jackson, jsou opravdu výborné, dobře vyvážené a dodávají na komičnosti a poutavosti. Líbí se mi, že hlavní hrdinové nejsou žádní supermanové, kterým se povede vše, na co sáhnou. Velmi kladně hodnotím také soundtrack. Příjemné překvapení, dávám slušné 4*, nejspíš jsem byl zrovna na stejné vlně jako tvůrci snímku a užil jsem si jejich práci od začátku až do konce :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, někomu stačí málo. Chtěli byste třeba vědět, co očekávám od oddechové komedie? No, tak například minimum nudy, scénář plný fórů všeho druhu, herce, kteří si s nimi poradí, spád, švih a alespoň trochu zručnou režii, pokud má být komedie zároveň i trochu akční... To všechno "Benga v záloze" (český název je rozhodně nejtrapnější část celého filmu) mají. Musím uznat, že mě velmi mile překvapila především dobře vybraná a sehraná dvojka Wahlberg a Ferrell (dialog o lvech a tuňácích vede). Michael Keaton coby kapitán "Kapitán" byl rovněž bezproblémový, proti Evě Mendes bych si nedovolil nikdy říct ani "ň", Steva Coogana mám čím dál raději a co se týče pánů The Rocka a Samuela L. Johnsona - no... Jediné minus - mohlo to být tak o 15 minut kratší. Tři a půl hvězdy ovšem směle zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

(UPDATE po druhém dni: Těším se, až to uvidím podruhé, a hrozně moc! Ústřední špičkující se dvojka je prostě k sežrání...) Nejlépe se hodí mírně převrácená metafora o nafouknuté bublině: McKayův film je od začátku plný svěžího vzduchu, postupem času ale úměrně s nabývanými minutami splaskává. Prvních dvacet minut je ohromná jízda, kdy divácké bránice praskají blahem, ke konci už ale spousta podobných vtípků nefunguje. Takže u mě tak půl na půl - první polovina bezchybná komedie (nepamatuji, kdy jsem se někdy v kině takto smál), druhá citelně ztrácí dech a pokulhává. Zkrátit to na délku běžného seriálu, neváhám s maximálním rankem. Jinak tento rok asi těžko najdete v kinech film s více (dobrými) hláškami. A Ferrell je machr. 22.11.2010; CineStar Anděl, ČSFD předpremiéra - thx! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neskutnečně trapné, neskutečně cool. Přiblblé hlášky, které polechtají bránici a přinejmenším podivné situace, kdy vám jejich nelogické řešení vyrazí dech. Zápletka je v podstatě zbytečná, ale člověk se nepřestane bavit. A ten začátek s Dansonem a Highsmithem je super. Finále je pak vykrádačkou mých eskapád v Grand Theft Auto. Panejo, vy máte ale hebké vlasy. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Geniálně mimózní Wahlberg a na své poměry snesitelný Ferrell jsou první půlku k nezastavení. Akce je sice průměrná (roztěkaná kamera sama o sobě dynamiku nedodá), ale vtipů je hromada, parťácká chemie je patrná a Eva Mendes poprvé v kariéře není na ránu pánvičkou do hlavy. Škoda, že se po polovině začně místo na humoru přidávat na řešení nesmyslné zápletky a žánrových klišé, které jinak velmi dobrý výsledek sráží o dost dolů, což jen podtrhuje nedomrlé finále a "what-the-fuck-ózní závěrečné titulky". Kdo je pochopil, prosím vysvětlit. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Incident, kdy bourací koule narazí do projíždějícího auta, byl během natáčení zachycen kolemjdoucím a okamžitě se stal internetovým hitem. Některá média ho dokonce vydávala za skutečnou nehodu. (Brousitch)
  • Po výbuchu v účtárně si můžeme vedle ležícího Willa Ferrella (Allen Gamble) všimnout jeho dřevěné pistole. V dalším záběru ji má zase v pouzdře a v následujícím už pistole vůbec není. (Brousitch)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama