Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh lékaře, který se sám dostává do role pacienta. Televizní hra na motivy stejnojmenného románu Oty Duba, zachycující obraz života lékaře, se soustřeďuje na "mimořádný případ", kdy se sám lékař stává pacientem. Obvodní lékař Ebner je vynikající odborník, oblíbený u svých pacientů. Bydlí se svou ženou, dcerou Miladou a vnučkou Julkou. Odmítne uschopnit pacientku, a přestože se domnívá, že jde pouze o ledvinové kameny, pošle ji do nemocnice. Tam ovšem pacientce odhalí nádor. Ebner ji později uklidňuje, ale o nádoru jí neřekne. Mezitím se nechá přesvědčit svým kolegou a přítelem Charouzdem, aby si nechal vyšetřit bulku na krku, jíž dosud nepřikládal zvláštní význam. Vyšetření podstoupí jen s největším sebezapřením a na nátlak rodiny. Výsledky nejsou zcela jednoznačné. Ebner však přesto začíná propadat depresi a obavám o svůj život. Nakonec si na radu Charouzda nechá bulku odoperovat. Charouzd mu však brzy sdělí špatnou zprávu: šlo o nádor. Ebner je hospitalizován kvůli ozařování, je však nemile překvapen přístupem lékařů, kteří s ním odmítají podrobně hovořit o jeho stavu. Uvědomí si ale, že podobný přístup dříve uplatňoval k pacientům i on sám... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zní to jako další česká detektivka, ale jedná se o silný příběh lékaře, který se poprvé v životě stává pacientem a své žezlo předává kolegům. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Ladislav Lakomý to celé drží svým výkonem nad vodou. Mně spíš oslovil námět, obzvlášť když mám s podobnou situací a následnými pocity zkušenost. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem lepší filmy na toto téma. Zde to bylo mrtvé, bezduché, a dost špatně hráno. Trochu to tahal pan Šárský, ale moc to nepomáhalo. Navíc jsem snímku nevěřil ani datum na hodinkách. Ano snad se tehdy našlo pár lékařů, kteří opravdu léčili a ne jen honili body, aby měli na třetí auto. Ale že by je pacient skutečně zajímal… A vůbec to bylo takové rozházené, neučesané, nemyté… ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Klasický televizní film osmdesátých let. Drama určené pro nedělní večer, hlavně aby tam bylo vážné téma k zamyšlení. Ale provedení značně pokulhává, a tak není důvod se na film podívat někdy znovu. ()

Reklama

Reklama