Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nejnovější anime řež opět nezklamala. Nápad na scénář nebyl vůbec špatný a akce opět sype do plných, takže super. Snesl bych klidně delší stopáž, protože námět by to utáhl. Dál psát nemá cenu, už bych se opakoval. Dofám, že se Justice League dočkáme i ve filmové verzi podobně jako připravovaného marveláckeho The Avangers. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pokračování ligy spravedlivých. Úroveň jasně nejde dolů a divákům nabízí lahůdku co se týká zpracování od výtečného grafického vzhledu po propracovaný příběh, který určitě zaujme. Řekl bych, že "Krize na dvou zemích" je o malinko lepší než "Zánik" z téhle série. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Pre mňa slabý príbeh. Dej o dvoch dimenziách, o druhom alternatívnom svete, kde dobrí sú zlí a zlí sú dobrí, je nezaujímavý a ani príliš originálny. Súboje superhrdinov s ich alter-egami sú nezáživné, s DC animákov som zvyknutý na prepracovanejšiu akciu. Tiež tomu nepomáha ani tá seriálová animácia. Na dobu vzniku by som očakával krajšiu animáciu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl se zabýval paralelními světy. Lex Luthor z paralelního světa přijde požádat členy JL o pomoc. V tom jeho je totiž on klaďas a JL jsou záporáci, kteří chtějí ovládnout svět. A to vše pomocí obří bomby. Každý člen se tu setká se svým zlým protějškem. No a nakonec spojí své síly a zabrání zničení všech Zemí. Škoda jenom, že to není o něco delší... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Myšlenka paralelního vesmíru s antihrdinama je skvělá. Bavilo by mě sledovat více filmů s opakem hrdinů a zloduchů jaké známe. Velká škoda, že z paralelní JL zbyde jen Lex Luthor (má cool oblek). Opět se mi potvrzuje, že postava Batmana je v posledních animovaných filmech od DC zbytečně mimo hru, protože pokaždé zachraňuje všechny a všechno. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)
  • V dokumentu o natáčení režisérka pro dabing hlavních postav Andrea Romano prozradila, že James Woods nahrál všechny své repliky pro postavu Owlmana přes satelit ze studia v Connecticutu. (Caszidy)
  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)

Reklama

Reklama