Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl se zabýval paralelními světy. Lex Luthor z paralelního světa přijde požádat členy JL o pomoc. V tom jeho je totiž on klaďas a JL jsou záporáci, kteří chtějí ovládnout svět. A to vše pomocí obří bomby. Každý člen se tu setká se svým zlým protějškem. No a nakonec spojí své síly a zabrání zničení všech Zemí. Škoda jenom, že to není o něco delší... ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než předešlá "Nová hranice". Dopomáhá tomu hlavně zajímavý námět paralelního světa, ve kterém JL jsou ti špatní a námi známí zloduši jako je Lex nebo Joker jsou ti hodní. A hned na začátku přijde malé zklamání v podobě toho, že z klaďasů na druhé Zemi zbyl pouze Luthor a zazdí se tak možné zajímavé interakce, které by setkání dlouholetých nemesis (ikdyž v tomto případě kopající za stejný mančaft) rozhodně vyvolala (rozhodně bych rád viděl, co by Batman dělal s hodným Jokerem alias Jesterem). Co naopak ocením hned je přemíra akce a minimum zbytečných keců. Je to vlastně nonstop akční jízda, která za celých 70 minut popadne dech tak 3x-4x. Animací je tento film takový příjemný standart, tudíž nic co byste ještě neviděli, ale ani nic na co byste nadávali. Z dabingu rozhodně vyniká Woodsův Owlman, který jako postava působí rozhodně dost zajímavě a celkově jeho motiv byl dost uvěřitelný (na blázna). Finále si něco málo vzalo z Watchmenů, něco z komiksů a ve výsledku bylo finále rozhodně jedním z higlightů celého filmu. Potěšilo mě (jakožto batman-fana), že přes Batmanovu nechuť zabývat se cizí Zemí nakonec stejně vše zachránil on (jak taky jinak, že?), ikdyž skákat tři metry do výšky z kroku se zlomenými žebry je asi dost i na komiks, ale to tu nemůžu rozebírat. 65% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nejnovější anime řež opět nezklamala. Nápad na scénář nebyl vůbec špatný a akce opět sype do plných, takže super. Snesl bych klidně delší stopáž, protože námět by to utáhl. Dál psát nemá cenu, už bych se opakoval. Dofám, že se Justice League dočkáme i ve filmové verzi podobně jako připravovaného marveláckeho The Avangers. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Celkem fajn jednohubka a oddech. Plno akce, sem tam nějaká vtipnější hláška. Nelze čekat žádnou hloubku či vykreslení postav, jde jen o akci. Na jednou kouknutí fajn. podruhé bych se na to už asi nedíval, jednou stačilo. Ale to neznamená, že je to špatné. Jen mě to nějak extra neoslovilo. Pro děti to bude asi fajn, dospělejší už moc ne. Howgh! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Povedenější a po hodně stránkách propracovanější díl ze stáje DC než Liga spravedlivých s přízviskem Válka. Mám rád neotřelé nápady, tudíž jsem rád přivítal ochutnávku z jiné paralelní Země, kde se nachází přesný opak hrdinů, jaké známe z ligy. Příběh je doopravdy kvalitní, nehází to na vás moc informací, tudíž se dokážete bez problémů orientovat v hlavní dějové lince. Dialogy se mi zdály více promyšlené, vše dávalo hlavu a patu. Líbilo se mi, jak zde byl Luthor z paralelní Země přesným opakem toho padoucha, který nám je tak dobře znám jako ústřední záporák Supermana. Owlman coby Batman bez slitování také překvapil, zlý Superman alias Ultraman ještě více. Podle mě je docela těžké natočit animovaný film o superhrdinech, který diváka dokáže překvapit a udržet jeho pozornost po celou dobu filmu, nesmí to hlavně působit dětinským dojmem. Zde se vše v zásadě vydařilo, zařadil bych to jednoznačně do vyšších pater. Za mě dávám 77 % ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Dalšími členy Crime Syndicate, kteří se ale nepotkali se svými alter egy nebo nebyli zmíněni jménem byli Angelique, alter ego Hawkgirl, Black Power, alter ego Black Lightning, Model Citizen, alter ego Looker, Breakdance, alter ego Vibe, Sai, alter ego, Katana, Aurora, alter ego Halo, Extruded Man, alter ego Elongated Man, Vamp, alter ego Vixen, Fortuneteller, alter ego Gypsy, Captain Super, alter ego Captain Marvel, Uncle Super, alter ego Uncle Marvel, Manhawk, alter ego Hawkman, Mr. Horrific, alter ego Mr. Terrific, Mary Mayhem, alter ego Mary Marvel, Megamorpho, alter ego Metamorpho, She-Bat, alter ego hybrid Man-Bat a Catwoman, Warwolf, alter ego Lobo, Scream Queen, alter ego Black Canary, Archer, alter ego Green Arrow, Olympia, alter ego Wonder Girl a alter ega postav Wildcat, Sandman, Power Girl, Doctor Fate, Zatanna, Firestorm, Red Tornado, Blue Beetle, Cyborg a Swamp Thing. (Caszidy)
  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)
  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)

Reklama

Reklama