Reklama

Reklama

Tamara Drewe

  • Česko Neodolatelná Tamara (více)
Trailer

Tamara Drewe se vrátí do svého rodného městečka Dorset, její matka zemřela a ona chce prodat domek, který zdědila. Tamaru zde dříve přezdívali nosáč, po plastické operaci však vypadá neodolatelně. Vedle jejího domku se nachází dům spisovatelů, který vlastní manželé Hardimentovi. Nicholas Hardiment je úspěšným spisovatelem a jeho manželka Beth se stará o celý statek, ve kterém žijí různí spisovatelé čerpající zde inspiraci pro své knihy. Tamara je novinářkou, ale hodlá napsat svůj první román o svém životě. Dívka požádá pohledného Andyho, který pracuje na statku Hardimentových o pomoc s renovací domu, aby ho mohla prodat za více peněz. Beth zjistí, že ji její manžel Nicholas podvádí s mladší ženou, která vystupuje v jedné z jeho knih. Beth zuří, ale když se jí Nicholas omluví, tak je šťastná, že zůstanou spolu. Do městečka přijede skupina SWIPE a Tamara chce udělat rozhovor s bubeníkem Benem, vezme ho k sobě, kde se spolu vyspí a začnou spolu žít. Ben po nějaké době požádá Tamaru o ruku a ona souhlasí. Andy před lety s Tamarou spával a teď po ní touží ještě víc a na Bena žárlí. Dvě místní puberťačky Jody a Casey platonicky milují Bena a často ho sledují. Ben se v městečku nudí, a tak přesvědčí Tamaru, aby se spolu vrátili do Londýna. Jody a Casey chodí do opuštěného domu, který Andy rekonstruuje a sní zde o Benovi. Na Valentýna dívky odešlou z Tamařina počítače Benovi, Andymu i Nicholasovi pozvánku na žhavý sex. Ben zuří, a tak se Tamara vrátí domů. Když uvidí Andyho, jak se líbá s jinou ženou, tak je z toho smutná. Pak k ní přijde Nicholas, který po ní vždycky toužil, a začnou spolu mít milenecký poměr. Beth si myslí, že Nicholas jezdí pravidelně do Londýna kvůli své další knize, ale on zůstává naproti v domě u Tamary. Jody a Casey je uvidí, jak se líbají a jejich fotografii pošlou Beth... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Paradoxne postava, podľa ktorej je film pomenovaný, je asi najmenej zaujímavo napísaná. Chová sa ako krava/štetka, ale je nám jasné, že raz "precitne", pretože niekde nablízku je ten správny chlap pre život a nám je jasné, ktorý to je. Ale aj ju si obľúbite. Hlavne vďaka tvári a všetkému inému na Gemme Arterton. Takže mozaika vidieckeho mestečka je pestrá, postavy sa chovajú proste ako chybujúci ľudia a Frears ich vzťahy natočil veľmi svižne. Možno je záver až príliš dramatický, ale má svoje opodstatnenie a celkovo z filmu cítiť onen britský good feeling. Takým menším bonbónikom je vizuálne stvárnenie predstáv dvojice puberťáčok, či iba jednej z nich. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dost by mě zajímalo, jak se tak zajímavý režisér jako Stephen Frears mohl přimotat k téhle skoro až červené knihovně. Je sice fakt, že narozdíl od podobných fláků jdoucích na Primě se Frearsovi daří vybudovat celkem dobrou atmosféru zaprdlé britské vesnice a občas se snaží přijít i s nějakou humornou situací. Chatrně vystavěnou zápletku a nudné postavy ale stejně nezamaskuje. Debilita scénáře se nejvíce projeví hlavně ke konci, kdy to vypadá překvapivě na dost neveselý konec, který by pro mě byl příjemným překvapením. Jenže postavy a režisér najednou během pár minut naprosto přehodí a je z toho nesmyslný happy end. Gemma Arterton je mdlá a ostatních mi utkvěl v paměti jen docela vtipnej Dominic Cooper jako rockovej bubeník.50% ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Takže od tohohle filmu jsem čekala něco úplně jiného a upřímně řečeno, byla jsem téměř už od prvních deseti minut zklamaná. A upřímně řečeno snad bych zasloužila nějákou cenu za to, že jsem se na to dodívala až do konce. Hrozná nuda. Naprosto nesympatická vesnice a všichni hrdinové taky. Snad jediný plusový bod na tomhle filmu jsem viděla Dominica Coopera. Dlouho uvažuju co tomu dát, ale nakonec teda přimhouřím obě oči a dávám 2* ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Britská komedie prodchnutá suchým humorem se točí okolo bývalého ošklivého káčátka, jež se do rodné "díry" vrátilo v podobě mladé krásné slečny. Atmosféra je celkem zdařile poetická. Okouzlující Gemma Arterton v titulní roli vyvolává dráždivé, vzrušující a inspirativní dojmy. Vedlejších postav je ale zbytečně moc a zápletka působí překombinovaně. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Půlhodinka pouhá stačila k tomu, aby bylo nad slunce jasné, že tento snímek není určený pro mě.. Vyprávěný příběh o Tamaře, bubeníkovi, Andym, partě spisovatelů a dvou střelených puberťačkách mi připadal místy přitažený za vlasy, chvíli to bylo vtipné, pak jsem uvízla v nudě.. Nicméně ten zdařilý závěr to vytáhl na tři hvězdy a upřímně přiznávám, že Luke Evans se mi líbil.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

  • Premiéra se konala 6. září 2010 v Odeon Leicester Square. (BLANIK.)
  • Film vychází ze stripů Posy Simmondsové vydávaných novinami Guardian. (ČSFD)

Reklama

Reklama