Reklama

Reklama

Tamara Drewe

  • Česko Neodolatelná Tamara (více)
Trailer

Tamara Drewe se vrátí do svého rodného městečka Dorset, její matka zemřela a ona chce prodat domek, který zdědila. Tamaru zde dříve přezdívali nosáč, po plastické operaci však vypadá neodolatelně. Vedle jejího domku se nachází dům spisovatelů, který vlastní manželé Hardimentovi. Nicholas Hardiment je úspěšným spisovatelem a jeho manželka Beth se stará o celý statek, ve kterém žijí různí spisovatelé čerpající zde inspiraci pro své knihy. Tamara je novinářkou, ale hodlá napsat svůj první román o svém životě. Dívka požádá pohledného Andyho, který pracuje na statku Hardimentových o pomoc s renovací domu, aby ho mohla prodat za více peněz. Beth zjistí, že ji její manžel Nicholas podvádí s mladší ženou, která vystupuje v jedné z jeho knih. Beth zuří, ale když se jí Nicholas omluví, tak je šťastná, že zůstanou spolu. Do městečka přijede skupina SWIPE a Tamara chce udělat rozhovor s bubeníkem Benem, vezme ho k sobě, kde se spolu vyspí a začnou spolu žít. Ben po nějaké době požádá Tamaru o ruku a ona souhlasí. Andy před lety s Tamarou spával a teď po ní touží ještě víc a na Bena žárlí. Dvě místní puberťačky Jody a Casey platonicky milují Bena a často ho sledují. Ben se v městečku nudí, a tak přesvědčí Tamaru, aby se spolu vrátili do Londýna. Jody a Casey chodí do opuštěného domu, který Andy rekonstruuje a sní zde o Benovi. Na Valentýna dívky odešlou z Tamařina počítače Benovi, Andymu i Nicholasovi pozvánku na žhavý sex. Ben zuří, a tak se Tamara vrátí domů. Když uvidí Andyho, jak se líbá s jinou ženou, tak je z toho smutná. Pak k ní přijde Nicholas, který po ní vždycky toužil, a začnou spolu mít milenecký poměr. Beth si myslí, že Nicholas jezdí pravidelně do Londýna kvůli své další knize, ale on zůstává naproti v domě u Tamary. Jody a Casey je uvidí, jak se líbají a jejich fotografii pošlou Beth... (TV Prima)

(více)

Recenze (145)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Po delší době kouzelný film, který vážně nevážně a hlavně nenápadně přeskakuje od ironického úšklebku v staromilské atmosféře po drama hraničící s parodií. Jaro, léto, podzim, zima spisovatelských snobů tenkrát na venkově zvedá koutky a budí permanentní zvědavost, jaká se objeví další scénáristická perlička a kam se to s dějem vrtne dál. Nic není nemožné, jen těch 56% mi zas nejde na rozum. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Gemmička je kočena o tom žádná, ne nadarmo z ní strejda malarkey poslintal nejedno DVD. Z mý strany přiliš mnoho vztahů a zámotků, které ke se konci vyřeší dřív než řeknete borůvkový koláč, no zase tak rychle ne, ale brzy a to je hlavní chyba filmu, který jinak točí zábavné momenty s nudnými v docela vyrovnaném poměru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film se nádherně hodí slovo "decentní". Z toho vybočuje už jenom překrásná Gemma Arterton, která všecko to decentní, co ve filmu je, překračuje. Kromě slova decentní se k tomuhle filmu ještě hodí slova "pohodový" a "suchý". Tím to končí. Myslím si, že klasická vesnická nátura se mohla představit daleko líp, jako se třeba povedlo v dalším anglickém filmu - Angličan, který vylezl na kopec (a slezl z hory). Každopádně je to pohodovka a pokud člověk na večer nemá jiný film, dá se na to příjemně podívat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $560,391Tržby Celosvetovo $12,032,000 ║ Anglická sucharina nič viac /25%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Spisovatelé jsou zloději a lháři. Tento zásadní poznatek jsem si odnesl ze snímku, kterému sice zcela nerozumím, ale dýchla z něj na mne pohoda venkova, otřásl mnou smrad kravího lejna, zaujal mne vztahový megamix a rozhodně nešlo přehlédnout znuděnou nadrženost místních puberťaček. Až se zkrátka jednou rozhodnu napsat sto dílů encyklopedie o barvě ranní stolice Járy Cimrmana, tak si nějaký podobný Dům spisovatelů taky najdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Why does the asshole always get the girl?“ Odvěká otázka, na kterou ani Frearsův úsměvný kousek o škodolibé reciprocitě příčin a následků nedokázal najít odpověď. Tok Thomas Hardy - grafická novela - filmové plátno ukočírován s přehledem a odzbrojující upřímností, až jsem měl chvílemi pocit, že si do Dorsetu přijeli léčit tvůrčí krizi Woody Allen a Terry Zwigoff. No jo, když jsou vztahy a sex postavené na trucu, jsou slova: „Nedala bych ti, ani kdybys byl poslední muž na Zemi po atomový zimě!“ jen takovým plácáním do větru.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Námět není vlastně ničím originální: Hlavní hrdinka se po mnoha letech vrací do rodné vesnice, aby nejdříve tamní obyvatelé zjistili, jak moc se změnila, a aby v sobě i ona následně začala objevovat část svého starého já. Naštěstí je to ale celé zabalené do takového zvláštního indie kabátku a spíše než na zevrubnou studii jedné postavy se to zaměřuje na vykreslení celého maloměsta. Jinými slovy hlavní hrdinka je na plátně přibližně stejně často jako některé vedlejší postavy, čímž Fears příjemně načrtává hned několik příběhových linií, které se vždy čas od času propletou. Bohužel ze zajímavé struktury šlo podle mě vytežit víc a především závěr, kdy se náhle scénárista rozhodl všechny nitky rozmotat a dát postavičky do takových párů, jaké nám film v průběhu nenápadně předhazoval jako ideální, mě mírně zklamal. K Tamaře Drewe se tak sama asi nevrátím, rozhodně ale nemám pocit ztracených 107 minut. A pokud mi tento Frearsův počin v budoucnu ještě jednou skříží cestu, klidně se na něj podívám znovu. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Proč se to jmenuje "Tamara Drewe", když je tam tolik kaše a tolik postav kolem ? Tenhle film je jako výtvor pejska a kočičky, najdete tam zkrátka ode všeho něco.. Nezvládnutá psychologie postav ruku v ruce s nezvládnutým a překombinovaným příběhem netvoří moc dobrý celek. Gemma Arterton je výborná herečka s nezaměnitelným hlasem, ale tady hrála děv.. do které se divák jen těžko vcítí, její úmysly vlastně nešlo ani moc prohlédnout díky tomu, že tam bylo tolik vedlejších postav a příběhů. Paradoxně nejzábavnější zápletkou byla asi ta s potřeštěnou fanynkou (kvůli tomu by se na film měly dívát náctileté puberťačky, které brečí u filmů Pattisona a videoklipů Biebera, že je milují, aby pochopily, jak směšně působí..) - přestože byla vrcholně nesympatická (ale to vlastně všechny postavy tady). A další klady? Příjemné prostředí prosluněného anglického venkova a originální nápad s útočištěm spisovatelů.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa čudujem tomu nízkemu hodnoteniu, podľa mňa by si tento film zaslúžil aspoň 70% v priemere. Brilantná komédia od môjho obľúbeného režiséra, okorenená atmosférou britského zapadákova aj dobrými hereckými výkonmi. Bavila som sa od začiatku do konca, nechýbali ani výbuchy smiechu. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No, takový lepší průměr. Žádný výrazný vtip zde nebyl, takže jsem poklidně sledoval příběh, který sice neurazil, ale ani nijak výrazně nenadchl. Rozhodně jsem viděl horší komedie, ale abych řekl pravdu, od britské produkce bych čekal víc. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dost by mě zajímalo, jak se tak zajímavý režisér jako Stephen Frears mohl přimotat k téhle skoro až červené knihovně. Je sice fakt, že narozdíl od podobných fláků jdoucích na Primě se Frearsovi daří vybudovat celkem dobrou atmosféru zaprdlé britské vesnice a občas se snaží přijít i s nějakou humornou situací. Chatrně vystavěnou zápletku a nudné postavy ale stejně nezamaskuje. Debilita scénáře se nejvíce projeví hlavně ke konci, kdy to vypadá překvapivě na dost neveselý konec, který by pro mě byl příjemným překvapením. Jenže postavy a režisér najednou během pár minut naprosto přehodí a je z toho nesmyslný happy end. Gemma Arterton je mdlá a ostatních mi utkvěl v paměti jen docela vtipnej Dominic Cooper jako rockovej bubeník.50% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Tak trochu telenovela a príbeh z červenej knižnice zasadený do čarovného prostredia britského vidieka. Film vôbec nie je výrazný, neohúri, za to ponúka mix miestami až absurdnej drámy a komédie s typickým suchým humorom. Jeho devízou je, že sa v ňom riešia aj vážne témy úsmevným a odľahčeným spôsobom, v zápätí však to, čo sa nedá celú dobu vyriešiť sa zázračným spôsobom zvláda ľavou zadnou a v priebehu niekoľkých minút dokážu hlavné postavy urobiť závažné životné rozhodnutia. Úsmevné, milé, zároveň plytké a povrchné, no oddychové britské filmové osvieženie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Film samotný nie je nič moc, ale je to dobre a svižne zrežírované. Začiatok je trochu nudní a tie spisovateľské reči ma moc nebavili, ale akonáhle dostáva viac priestoru Gemma Arterton film je zaujímavejší a vtipnejší. Dej nie je nič moc. V podstate taká telenovelovská zápletka na Anglickej dedinke, ktorá je ale dobre obsadená a ako som už povedal dobre a vtipne zrežírovaná. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Gemma! Gemma! Gemma! To je shrnutí tří základních faktorů, které mě v průběhu filmu zaujaly a vysloužily si tři hvězdičky darované z hluboké lásky. Abych to ještě trochu upřesnil: Gemma Arterton má překrásný úsměv, Gemma Arterton má přenádherné oči, Gemma Arterton má ten nejhezčí nos pod sluncem hnedle po Gérardu Depardieu :-) Velká škoda, že jinak velmi zajímavý a sexuálně nezávazný příběh sklouzával až moc často k nechtěné parodii, že sympatické postavy tvořila převážně kolem pobíhající zvířata a že jeden z těch naprosto příšerných charakterů vyfásla i moje Gemma, k jejíž postavě jsem měl na konci bohužel dost velkou averzi. Jinak ale vcelku spokojenost- co jsem chtěl vidět, toho jsem se dočkal :) 60% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Takže od tohohle filmu jsem čekala něco úplně jiného a upřímně řečeno, byla jsem téměř už od prvních deseti minut zklamaná. A upřímně řečeno snad bych zasloužila nějákou cenu za to, že jsem se na to dodívala až do konce. Hrozná nuda. Naprosto nesympatická vesnice a všichni hrdinové taky. Snad jediný plusový bod na tomhle filmu jsem viděla Dominica Coopera. Dlouho uvažuju co tomu dát, ale nakonec teda přimhouřím obě oči a dávám 2* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Panebože, a o čom to bolo? O dvoch mladučkých pipkách, z ktorých jedna pomocou mailov narobila galibu, len aby si klofla svoj idol? Alebo to bolo o žienke, ktorá mala rada sex s mladými aj starými? Vtákovina ako šľak, jediné, čo trochu potešilo oko, bola pekná výprava a najmä nádherné exteriéry. Podpriemer. 40/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och, když jsem zde (téměř na den přesně před rokem) lamentoval nad ne příliš zdařilým filmem Gemma Bovery, ještě jsem netušil, že už 4 roky před tím byla natočena tato filmová adaptace jiné komiksové předlohy Posy Simmonds, která má se zmíněným filmem mnoho společného. Oba filmy nespojuje pouze to, že byly natočeny podle úspěšných komiksů Posy Simmonds (btw. Tamara Drewe na rozdíl od komiksu Gemma Bovery v čeština zatím nevyšla) a v obou hraje hlavní roli Gemma Arterton, ale i mnoho dalších věcí. Předně se v obou případech jedná o látku, která invenčním a svěžím způsobem přepracovává literární klasiku, na kterou odkazuje v početných aluzích (zatímco Gemma Bovery vykazuje mnoho paralel s Flaubertovou "Paní Bovaryovou", Tamara Drewe pro změnu odkazuje na román Thomase Hardyho "Daleko od hlučícího davu"). Pro člověka obeznámeného s předlohou je strašně zábavné sledovat, jak neobyčejně dovedně si Posy Simmonds pohrává se zaprášenou literární klasikou 19. století a oživuje ji pro nové tisíciletí. Zde podle mě pramení důvod toho, proč je zde tento film tak nedoceněný (aktuální hodnocení 58%) - pokud člověk neví, že čtyřlístek filmových postav Tamara Drewe & Nicholas Hardiment & Ben Sergeant & Andy Cobb odpovídá těm románovým Bathsheba Everdene & Gabriel Oak & Frank Troy & William Boldwood, nemůže si tento film náležitě vychutnat a užít si to nacházení všech parel mezi románem a filmem, které od sebe dělí dělí 136 let. Znalost Hardyho předlohy je na druhou stranu i trochu nevýhodou, protože člověk tak dopředu ví, jak to dopadne. Za druhé oba filmy spojuje výskyt mnoha stejných motivů, ať už je to nevěra, život na vesnici nebo třeba intriky (motiv podvrženého dopisu), jakož i pohybování se na vodách komediálního i dramatického žánru současně. Tamara Drewe tak podle mě ale dělá mnohem lepším způsobem a osobně se mi tento film líbil mnohem víc než ten druhý - ze začáku je to strašně příjemná, chytrá a zábavná podívaná plné bezstarostné atmosféry (a která si btw. skvěle utahuje z literátů), na konci však film dospěje k překvapivě dramatickému - a skvělému - konci. Tak perfektní vypointování všech osudů a brilantní zakončení filmu aby pohledal - během chvíle se všechno tak skvěle vyřeší, že to člověku prostě udělá radost. Nečekaně skvělý film, který je zde krutě podhodnocen, a který mě přiměl chovat naději, že snad jednou i tento komiks vyjde v češtině - velmi bych si to přál. Nejen všem fandům krásné Gemmy Arterton můžu tento film s klidným svědomím doporučit. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ve kterých slyším lidi mluvit "jak jim zopbák narost". Žádné omezování se, aby film získal mírnější hodnocenípřístupnosti; a na opak ani druhý extrém, kde se vyžívají ve fuckování. A to tato komedie z britského venkova nabídla. Language tak akorát. ()

Reklama

Reklama