Reklama

Reklama

Multimilionář, bankéř Nicholas Van Orton (Michael Douglas), dostane od svého zhýralého bratra originální dárek k narozeninám: hru - ďábelskou, nebezpečnou, která se nedá ani dohrát. Hru, která naruší jeho soukromí a zničí jeho kariéru. Nicholas chce za každou cenu zjistit, kdo tahá za nitky, a hru zastavit. To však nelze. Jakmile do hry vstoupil, musí ji dokončit, ať je konec jakýkoliv... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 414)

Guran 

všechny recenze uživatele

Pěkný film s Douglasem a Pennem, kde do poslední chvíle nevíte, o co ve filmu jde. David Fincher je talentovaný režisér a ve svých filmech to dává najevo. Velice se mi film líbil. ()

kslaww 

všechny recenze uživatele

Hra ve které si zahraješ roli kterou by jsi si jinak nezahrál...paráda?...no nevím!...Každopádně skvěle vymyšlené v čele s Douglasem strhující až do konce. ()

Berty00 

všechny recenze uživatele

Neviem no mňa nejak Hra nezaujala ani obsahovo,ani audiovizuálne...Davida Finchera si ako režiséra veľmi cením a jeho diela ma vždy dostanú (Až na Votrelca) ale toto bolo tak obyčajné...Tá zápletka o ničom,klasika,Michael Douglas nič moc ako vo väčšine filmov...Audio v podaní Howarda Shora slabota nato aké epické diela má nasvedomí...Asi by som si aj viac vedel predstaviť Seane Penna v hlavnej úlohe a Michaela Douglasa vo vedľajšej... ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Už úvodné titulky zostavené z archívnych domácich videí bez slov rozpovedajú o vzťahoch v rodine hlavných postáv. Od začiatku môžete tušiť. že to bude zaujímavý film. Thriller, ktorý ma po celý čas šponoval na 100% a k tomu to neustále poklepkávanie na piano ma dostávalo priam do zúfalstva. Vždy, keď si myslíte, že dej sa začína rozjasňovať, sa opäť všetko zmení - geniálne napísané. Dej sa s vami pohráva, chvíľu ide náhle a agresívne, chvíľu sa vlečie a zdanlivo sa nič nedeje. Ale opak je pravdou, lebo toto je HRA a ako hraje s Douglasom, tak sa hraje aj s vašimi pocitmi. Až keď si človek po skončení filmu dá okamžité repete alebo aspoň poriadne prejde myšlienkami od začiatku na koniec, zistí, aký majstrovský mind f*ck to je. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Druhého zhliadnutia (hoci po dosť dlhom čase) som sa relatívne obával, pretože som mal pocit, že keď viem ako to všetko dopadne, nemôžem si tento film naplno vychutnať. Opak bol však pravdou, a opäť som sa nechával unášať famózne natočeným thrillerom. Snáď len Fincher dokáže takto perfektne vygradovať atmosféru filmu, pri ktorej sa doslova dostávate do kože hlavného hrdinu a zachvacujú vás podobné prejavy úzkosti a paranoje. Oukej, priznávam, že pár krát som mal aj ja pocit, že niektoré scény boli v scenári tak trocha nasilu prispôsobené výslednému efektu, a pri tom sa nenápadne vyhli logickému vyústeniu, ale pri všetkým tých dejových zvratoch, emóciách a pocitoch, ktorými ma film neustála zavaľoval, musím len uznanlivo pokývať hlavou a priznať si, že Fincher je v tomto obore jednoducho majster. 90%. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Vyděsilo mě to víc než jakýkoli horor a překvapilo snad ještě víc než úmrtí v seriálu Hra o trůny. Něco tak šíleného a zároveň geniálně vymyšleného jsem opravdu nečekala. Scénář naprostá jednička, atmosféra temná jako u každého Fincherova filmu. Prostě neuvěřitelné. Jen mě trochu zaráží, že Nicholas po tom všem, co musel vytrpět, neutrpěl nějaký nervový šok nebo se nezbláznil. Kdybych prožila něco takového já, už bych se asi nevzpamatovala. A když ještě deset sekund před finálním koncem chce skoncovat se životem, přijde mi opravdu zvláštní, že je najednou naprosto v klidu a už ho nic takového netrápí. ()

matobystro 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe, ale fakt dlhej dobe som si kúpil DVD s názvom Hra. vedel som že to je Fincher a že je to dobre hodnotený film. Ten fil je úžasný, strhujúci, dvojica hlavných postáv (bratov) je skvelá. všetko ide skvele, ste zamotaný a napätí až kým príde koniec. Koniec ktorý ma neprekvapil. (spojler) Prečo Španielsko, zbytočné naťahovanie, ako mohol, do riti, skočiť presne do plachty, aká náhoda reklamy v televízii. Nič menej ako sedem alebo klub bitkárov ale ani nič viac, s výnimkou finále je to skvelý film. A preto tá jedna hviezdička ostáva ukrytá niekde uprosred Hry. Hra začína.....druhé zhľiadnutie: 5 hviezd ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Velmi originální námět s tolika zápletkami, že i přesto, že je čekáte a víte o nich, si stejně nejste jistí (ani nemůžete být), že "něco" není jinak, než se zdá. Nebo než si myslíte, že se zdá. Nebo vy snad víte, že si myslíte, že se vám to zdá? Nebo nezdá? Typický Fincher tak, jako ho máme rádi. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Hra dokáže strhnout svou mysteriózní premisou, výborným obsazením a přesným střihem. Navíc je zábavná, hravá a scenáristicky vypiplaná, ale bohužel v kariéře unaveného filmaře přišla mezi dvěma geniálními díly a to jí bohužel moc neprospívá, ačkoliv jde o skvělý film. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

"Pokud nepatříte do vyšší společnosti, neznáte tu rozkoš se ji vyhýbat." No musím uznať, že s Hrou rozohral Fincher vskutku zaujímavú hru. O tom, že sa opäť dokáže vyhrať s divákovými nervami a podarí sa mu udržať ho v napätí až do konca už asi nikto pri tomto chlapíkovi nepochyboval. Pritiahnutosť za vlasy nie je samoúčelná a musím povedať, že som si celkom užíval ako sa prostredníctvom Douglasovho kravaťáka so mnou Fincher ako divákom celý čas pohrava. Záver vnímam podobne ako POMO a u mňa je to jediná maličká prehra snímku. Inak nemám žiadne ďalšie výhrady, takže 8/10. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru to nedosahuje kvalit obdobných snímků, ale přesto je to velice kvalitní film. Dost zde dělá herecké obsazení, i jakási, „pravděpodobnost“ vyprávění. Občas je to trošku zdlouhavé, zde by pomohl střih a, tím by se zkrátila i zbytečně dlouhá stopáž. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Prepánajána, taká škoda toho konca. Potvrdzuje sa, že záver robí film, preto nakoniec len 4. Inak takmer dokonalé, nervydrásajúce, paranoidné. soundtrack na hranici geniality. M. Douglas vôbec nie zlý a Fincher - on snáď nemá zlý film. Pozrite si. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Výborný film Davida Finchera, který bravurně balancuje s divákem. Co je ještě součástí hry, kterou podstupuje bohatý bankéř jako dárek od svého bratra? Co už je za hranou a jaká je vlastně pravda? Kam až v této hře může hlavní hrdina klesnout? Co je to dno? David Fincher prokazuje své umění, Michael Douglas v době své nejlepší herecké formy. Snad jen závěr už je trochu přes příliš. ()

Rooseman 

všechny recenze uživatele

Oprostěn od všech osobních pocitů objektivně hodnotím film jako velmi, velmi povedený. Prvních čtyřicet minut mi dalo zabrat, Michael Douglas vypadal bez šťávy a v podstatě nic se nedělo, ale pak... Tolik dějových otáček a obratů už jsem hodně dlouho neviděl. Rozhodně zajímavá podívaná s detailně a skvostně vyobrazeným pocitem čiré zoufalosti místy přeměněného na euforii štěstí. David Fincher prostě umí a The Game je toho důkazem. Jde o v podstatě neustále gradující podívanou s unikátním finišem a při správném naladění je, alespoň pro mě, pět hvězd nevyhnutelných. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Fincher ako prestížny filmový iluzionista má vo mne uznanie a rešpekt, pretože on je jeden z mála ľudí svojho remesla, ktorý vďaka práci s atmosférou, hercami a scenárom dokáže vykúzliť nečakaný zjav, ktorý vyústi do záverečnej ,,facky“, ktorá vám objasní celý príbeh. Klavírna hudba urobí dosť na to, aby divák zostal v nekonečnom pozore. Jediné, čo nechápem je, ako si to v závere mohli všetci len tak vyžehliť, za všetky tie fyzické a hlavne psychické ujmy. U mňa 4*. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Po včerejším naprosto výborném Gone Girl jsme šli opět do ďábla jménem Finchera a opět jsme se většinou napětím nemohli ani dívat a s největší hrůzou jsme sledovali, jak se Michaelovi Douglasovi řítí život do pekel, otázkou zůstává, kdo za tím stojí. SPOILER: No, konec nás popravdě něco jako u Zmizelé celkem zklamal, totiž čekali jsme smrtelné odhalení záporáka a ono to nakonec skončilo jako rodinný film, ale překvapení se také počítá! Ale jelikož jsme viděli Se7en a ten film naprosto zbožňujeme, tudíž známe jeho konec, tak nikdy neřekneme, že Fincher neumí dotahovat své filmy. KONEC SPOILERŮ: Jinak byl tento film podle očekávání úžasný a být trošku lepšího konce, tak je tam stovka a nemálo k tomuto skvělému hodnocení přispěl i perfektní Michael Douglas, který přesně ukázal, jak by člověk vypadal v této situaci, tedy HROZNĚ! 95% ()

Reklama

Reklama