Reklama

Reklama

Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (928)

choze 

všechny recenze uživatele

Želví nindžové byli vždycky jen přiblblou oddechovkou pro děcka, ale přiblblou oddechovkou pro děcka plnou zábavných, okázale bizarních a absurdně blbých nápadů. Pomineme-li samotné netradiční ústřední hrdiny (kterými byli jedny z nejpomalejších zvířat na zemi pasovány na nindža bojovníky), měli jste tu drsňáka Trhače vtipně ponižovaného živým mluvícím mozkem z jiné dimenze, dále zmutované kance a nosorožce se samopaly, robonindži, které želváci kosili po stovkách, aniž by přitom musela ukápnout jediná kapka krve, obří Technodrom-Hvězdu smrti vesele kočující newyorskou kanalizací, želváckou technododávku... v želvím vesmíru se zkrátka mohlo stát cokoli, pokud to bylo náležitě střelené a cool. A tady abyste byli rádi, že oproti kinoanimáku z roku 2007 tu je aspoň ten Trhač a technododávka se mihne až v uplném závěru. Příběh mi byl ukradený, překopaný origin mi moc nefungoval, akce soustředěná do druhé půlky byla slabá, Tříska působil spíš slizce než sympaticky a fungovaly jen ty pěkně nadesignované a občas i vtipné želvy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Děkuju CSFD projekci za to, že jsem nemusel platit za takový hovno. Na želvy se nedalo dívat jak nechutně je někdo nadesignoval, ale to je jen ta moje největší námitka... Vlastně ani nejsem způsobilý tu něco hodnotit a komentovat, poprvé v životě jsem v kině usnul a hned asi na třetinu filmu. Vraťte mi je zpátky animovaný. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipný pilot, kde mi ale chyběl trochu širší kontext (jako třeba u Spidermana nebo Supermana, asi až v druhém díle). A Megan Fox po těch úpravách vypadá hodně tragicky, s Arnettem mi k sobě ani trochu neseděli a Fichtner měl dostat více prostoru. Jeho Eric Sacks je k pláči šablonovitý. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Teenage Mutant Ninja Turtles" - štyri zmutované korytnačky, ktoré ovládajú bojové umenie ninjov. Žijú v kanalizačnom systéme pod New Yorkom. Majú veľkosť urasteného dospelého muža. Trénuje ich obrovský potkan. Vedia rozprávať. Mená majú ako talianski renesanční maliari (Leonardo, Donatello, Michelangelo, Raphael). Sú to klaďasi, čo chránia obyvateľov New Yorku pred mocným zločineckým gangom. Toto najnovšie filmové spracovanie z produkcie Michaela Baya je určené prioritne pre detského diváka. Keby som mal desať rokov čumel by som na to s otvorenou hubou a z kina išiel s blaženým úsmevom na tvári. Mám však už štyridsiatku na krku a preto tomu viac ako tri hviezdičky nedám. *** ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hele, tenhle film mi je tak moc jedno, že fakt nevim. A přitom by stačilo tak málo - trochu přepálit nadsázku, která je minimální, vykašlat se na 3D, který stejně nemá efekt, a naopak nevykašlat se na příběh až na takový úrovni, že některé hlavní postavy prostě zmizí z děje a už se neobjeví. Fakt toho chci až tolik? 2 a 1/2 ()

Galerie (213)

Zajímavosti (24)

  • Pri prvej scénke, kde April (Megan Fox) fotí korytnačky, drží telefón hore nohami. (speedy7929)
  • Necelé 2 týždne po vydaní filmu stačili na to, aby producent Michael Bay dostal zelenú pre pokračovanie. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Tříska (Danny Woodburn) nabízí Leonardovi (Pete Ploszek) meč, říká, že jde o katanu. Katana je ale ve skutečnosti meč samurajů a nikoliv nindžů. Správně by mělo jít o typickou zbroj nindžů, meč šinobigatana, jinak známá také jako nindžató či nindžaken, která má kratší čepel a lépe se tak hodí pro boj zblízka. (CANNIBAL)

Související novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (více)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (více)

Reklama

Reklama