Reklama

Reklama

Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (928)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jste-li dítě nebo dětina, který navíc na Želvách Ninja vyrostl, myslím, že s tímhle filmem žádný velký problém mít nebudete. Já sice k Želvám nikdy přehnanou náklonností netrpěl (ale coby děcko jsem samozřejmě figurku jedné měl a na seriál se díval), ovšem nechal jsem se nalákat vidinou oddechové záležitosti, při níž se snad pobavím a budu mít na co se dívat. Splnilo se mi to hlavně díky svižným akčním scénám a sympatické Megan Fox (mnohem přirozenější než v Transformers). Jenže humor se nekonal - a když, tak cílil na diváky o dvacet a více let mladší. Titulní želvy se trikařům od ILM povedly a působily myslím tak uvěřitelně, jak jen to u dvoumetrových humanoidních plazů jde, Tříska dopadl hůře. Škoda také, že velmi dobrý soundtrack Briana Tylera nevynikl tak, jak by zasloužil - například při souboji Třísky a Trhače, což je jedna z nejlepších skladeb alba, byl slyšet jen vzdáleně a zvukové efekty ho hravě přehlušily. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Videla si to video, kde mačka hrá na klavír paličkami?" Ja som spokojný. Dokonca aj s Megan Fox. Je to presne taká blbosť, aká to vždy bola, ale tentoraz zhmotnená s pomocou megalomana Baya a teda za tomu odpovedajúci peniaz. Takže rozhodne žiadna lacnota. Akože zrovna Bergman to fakt nie je. Ale ja som na nindža turtleskách vyrastal (bol som Donatello a mal som plno plagátov a samolepkových albumov a chcel som skejbord) a môžem spokojne skonštatovať, že je to v pohode film. Takmer až 70 %. Jasné, je tam plno logických nezmyslov, ale to asi nikto normálny v takomto filme riešiť nebude . Dvojka je svojím spôsobom ešte o čosi vydarenejšia, nakoľko sú v nej veci, ktoré sa do jednotky nevopchali (Krang, Technodrom, Casey...). "Neboj sa, je to len maska." ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nulová očekávání jsou cenná komodita. Tady jsem nečekal lautr nic, jelikož mám Liebesmana zafixovaného jako člověka, který z průměrných projektů dělá podprůměrné (druhý Souboj Titánů), nebo bezmála příšerné (Světová invaze). A ono to šlo! Přepálená videoherní jednohubka s prvotřídními efekty sice často zadrhává a rozhodně není chytřejší, než průměrná želva (nezmutovaná), nicméně baví relativně vydatně, má funkční mytologii a působí kompaktním dojmem. Gangsta želváci nevadili, odfláklí klišé záporáci jo. Upřímně jsem zvědavý, co přinese další díl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Korytnačí mužíci majú v mojich spomienkach a infantilnom guilty pleasure špeciálne miesto a tak som nepochyboval o návšteve kina ani po triezvom úsudku vlažných trailerov. Film ako taký je nepochybne len štúdiovou jednohubkou, ktorá so štedrým rozpočtom namiešala zvláštny mix humorne ladeného príbehu, kvalitnej akcie a extrémne coolového vizuálu. Týmpádom neútočí na nostalgické spomienky priaznivcov pôvodného seriálu, ale skôr sa snaží získať na svoju stranu mladé publikum, ktoré potrebuje Shreddera na spôsob Transformera a hi-tech vychytávky na tej najvyššej úrovni. Škoda, že tvorcovia sa viac nezamerali na staršieho diváka a boli si vedomí, že s príbehom sa vôbec nemusia trápiť, ved dnešný detský divák je aj tak vymletý darca dolárov. Nám stačili vtipy o pizzy, bohatá nádielka mutantích monštier a stará dobrá Cowabunga! Ale akciou sa rozhodne nešetrilo, rozumná stopáž prináša síce aj nejaké hluché miesta, ale v takýchto filmoch sa s tým jednoducho ráta. Megan Fox filmu takisto neublížila, dokonca by som povedal, že jej participácia filmu pomohla, minimálne aspoň propagácii a niektorým scénam. Filmu najviac uškodil tretí rozmer, ktorý bol zase raz totálne zbytočný a vyslovene rušivý. Ale ak sa má táto séria ujať, tak by bolo načase. Dookola štartovať s týmto istým príbehom (zrod tajomných pancierovaných ninjov a O'Neilovej objavenie ich tajomstva) už nieje zaujímavé. Podľa tržieb všetko naznačuje ďalšej časti, ak sa však nezmení tvorcovská základňa, tak návštevu kina zamietam vopred. 70%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Takový šup sem, šup tam. Poněkud chaotický a špatně se v tom člověk orientuje. Zpracování mi v tomhle případě nesedlo. Většinou u filmů kritizuju to, když se začátek okecává a trvá dlouhou dobu, než se něco začne dít, ale tady jakoby se naskočilo rounou do rozjetého vlaku. Jako kdyby to už bylo pokračování Želvy Ninja 2. Chybělo mi to objevování, jenže tady se zřejmě počítalo s tím, že Želvy již známe jako své boty, takže se s představováním nebudeme muset zabejvat... ()

Galerie (213)

Zajímavosti (24)

  • Kevin Eastman, jeden ze dvou autorů původního komiksu, řekl, že filmy Pěst legendy (1994) a Zátah (2011) měly vliv na bojový styl, který nindža-želvy ovládají. (Zdroj: comicbookmovie.com) (ČSFD)
  • Korytnačky majú mená slávnych talianskych renesančných umelcov – Leonardo (Leonardo da Vinci), Michelangelo (Michelangelo Buonarroti), Donatello (Donatello, vlastným menom Donato di Niccolò di Betto Bardi) a Raphael (Raphael, známy tiež ako Raffaello Santi). (YoZo8)

Související novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (více)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (více)

Reklama

Reklama