Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 4

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

POMO 

všechny recenze uživatele

Láska na všetky pohľady. A najlepší DC od Man of Steel. Parádne zachytený stret fantasy sveta skrytého ostrova s jeho čistými hodnotami a ideálmi, so svetom reálnym v jeho historicky najťažšom období, aké pamätáme. Dve šikovne napísané, a po celú dobu presne režírované postavy, zastupujúce tieto dva svety. A ich prehlbujúce sa vzájomné porozumenie a nevyhnutná náklonnosť. Podarilo sa nejakej inej komiksovke s tak silným fantasy backgroundom tak trefne nastaviť zrkadlo svetu? Wonder Woman má srdce, ctí predlohu, je chytrá, sexy a nemá jediný hluchý vtip. Štyri a pol. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Kapitán Homokokot konečně podlehne genderovým přetlakům a nechá si přišít kundu, změní se v mimořádně nesympatickou prkennou Židozonku s tak dokonalým šišoidem na krku, až má jeden při pohledu na něj neodolatelnou chuť šoupnout ho zadákovi do mlýnu a pokládat pětky. Takže jediným trochu seksy rozptýlením je první dvacetiminutovka, kdy může divák, znechucený zajisté urputně depilovanou Icákou Rabínovou, alespoň úchylně přemítat nad kapku prošlým, ale pořád jedlým sendvičem, obloženým Bobinou Piš a Mrs. Nýlsenovou. A pak už následuje jen obvyklá pícnina pro dementy, řecká mytologie pro zvláštní školy a Kapitán Homokokot ryloudyt s androgynně feministickým poselstvím pro škaredé týnejdžerky s kníry, nezletilé pokojové masturbanty a otylé chovatelky koček za zenitem. Sice s fokusem na Velkobrity a asi proto méně patetické, nicméně pořád anemické, mentálně nestravitelné a zdravotně závadné. Ono sledovat totálně koženou vypleštěnou izraelskou štěrbinu, jak v neušpinitelném plážovém outfitu zajišťuje klid na Západní frontě, potírajíc světelným bitchíkem a kanálovým poklopem kulometná hnízda císařské armády, to je něco, jako čumět v nekomediálním spektáklu na Miče Bjůkenena, kterak v těch svých červených trenkách a s kovovými předloketníky mlátí na pobřeží v Palm Bitch třeba Godzilu a se seriózním výrazem u toho dělá na povislých kozách TA-BLE-TY. A u takovéto sofistikované podívané se buď můžete v záchvatu huronského smíchu poprskat lahváčem, anebo si samým napětím retardovaně cucat palec v klecovém lůžku a polámanýma pastelkama s mohutným přetahováním kompulzivně vybarvovat omalovánky se Supergejem. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tuctový a nesmyslně dlouhý comicsový origin (když by se vyndalo 45 minut, o nic nepřijdete), který vrcholí stejně přeplácaným finále jako Batman v Superman. Gal Gadot střídá dva výrazy s jednou hrdinskou pózou - představa, že s její hrdinkou uvidím další biják mě upřímně děsí - a akce je zase snyderovským odvarem. Fakt mě to nebavilo, i když Pine zachraňoval, co mohl. 50% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman (2017) je od Supermana (1978) zřejmě první filmový komiks, který se nesnaží být "temný", "realistický" ani "něco jako...", nýbrž kráčí hrdě ve stopách té nejnaivnější tradice vlastního média. Sice jeho jednotlivé části působí jako samostatné sešity téže komiksové řady pro malé kluky... pokaždé od jiného scenáristy i kreslíře, leč bez oněch meta-meta-rovin to zejména v dnešní době vyvolává vlastně osvobozující dojem upřímného braku. Jako onen typ komiksu, o němž Umberto Eco psal ve Skepticích a těšitelích. (S těmi ostatními DC filmy to naštěstí moc společného nemá, i když se prolog a epilog snaží sugerovat.) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pro mě zdaleka nejzajímavější origin, co doposud předvedl DC Comics a vlastně i všechny marvelovky dohromady. Je vidět, že to točila ženská, takže není kladen důraz na digi bordel, ale na příběh a ten šlape perfektně. Protiklad „divící se Diana vs. nový, dosud nepoznaný svět“ funguje skvěle a přináší spoustu vtipných situací (celé kino se smálo), zasazení příběhu do doby 1.světové války je v comicsu originální a neokoukané a ty trikové orgie na konci jsou v pohodě stravitelné. Navíc to má silný protiválečný apel, takže další palec nahoru. A Gal Gadot? Ode dneška má nová hrdinka. Nodolatelná ve svém spravedlivém hněvu, upřímnosti vůči žasnoucímu okolí a nejenom, že je půvabná, ale i – jak to říct – tím správným způsobem emancipovaná, holky tohle musí milovat. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Mnohem raději bych to viděl natočené na sklonku padesátých let od Richarda Fleischera nebo přímo jako nějaký All Star Comics ze stříbrného věku. Všechnu tu šestákovou naivitu a patos bohužel spolehlivě zabíjí tradičně megalomanská digitální nabubřelost. Zaoceánský hype Patty Jenkins nemůže být víc mimo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nič mi tam nevadilo, dokonca ani digitálne finále. Možno preto, že sa DC prestali hrať na "temné a realistické osudové drámy" a konečne natvrdo okopčili marvelovský odľahčený štýl (konkrétne prvého Kapitána, ktorého je WW skoro doslovný remake, akurát s obrátenými pohlaviami ústrednej dvojice). Je to svižné, zábavné a má to cool komiksové momenty (najmä nástup zo zákopov a následný boj o dedinu). Pine je sympaťák a Gal Gadot sa so svojím "hereckým" výkonom do úlohy naivnej divožienky v skutočnosti perfektne hodí. Nehovoriac o iných jej prednostiach a zadnostiach. Spokojnosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se rozmohla móda točit akční nebo fantasy filmy s hlavními hrdinkami a tak máme možnost vidět nebo poznat celou řadu nových a krásných hereček, které mají co ukázat. V tomto případě Gal Gadot vůbec nezklamala. Její krása je vidět snad až z Měsíce a i na Marsu by pochopili, na co si na planetě Zemi mají dát pozor, kdyby ji chtěli místní Marťani dobít. Horší už je to ale se scénářem, se kterým jsem osobně měl problém. Amíci si asi myslí, že u nás v Evropě jsme úplně blbý a tak tu smíchali vizualizaci první a druhé světové války a udělali z něj líbivý mišmaš, který sice vypadá docela dobře...ale jinak je totálně hloupej. Naštěstí tu ale ke Gal Gadot přifařili Chrise Pinea, který byl snad ještě lepší, jak ona. Měl opět nádhernou roli. Horší už to bylo s nepřítelem v podobě Davida Thewlise. Herecky dobrý, ale jako nepřítel bych ho směřoval někam do úrovni hodný strýček s knírem a bonbóny. No...osobitost by z filmu čišela, stejně tak i kvalita, ale podle mě je to pořád málo na to, aby DC padlo alespoň na rovinu s Thorem nebo Strážci galaxie, kteří přivedli do komiksových filmů novou úroveň kvality...a zábavy. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nevím. Ne že by mi to vadilo, ale kdybych místo Wonder Woman mohl o dvě hodiny dýl spát, asi bych to považoval za lépe strávený čas. Úvod na ostrově Amazonek je pastva pro oči, akční scény jsou vcelku fajn do té doby, než se rozjede snyderovský digibordel, kdy všechno bouchá, svítí, je zpomalené a vypadá jak z blbé videohry, a Gal Gadot to sekne. Hraní jí sice moc nejde, ale vždycky vedle ní naštěstí stojí Chris Pine a je dostatečně cool a zábavný na to, aby to nějak dotáhl do konce. Bohužel to celé má minimálně o půl hodiny víc, než by mělo mít, prostřední část s legráckami v Londýně není zdaleka tak vtipná, jak by si tvůrci asi přáli, a zprasené finále bohužel ukazuje, že se Warneři stále nepoučili z chyb, které trápily jejich předchozí filmy. A já popravdě nevím, jestli na to budu mít náladu i příště. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $149miliónovTržby USA $412,563,408Tržby Celosvetovo $821,847,012Tržby za predaj Blu-ray v USA $87,792,460Tržby za predaj DVD v USA $19,394,135║ Dúfal som že sa konečne odrazíme v DC od dna príbehového blata po roku 2016, keď to proste neišlo ale neide to aj naďalej. Máme tu až strašne podobný klon Captain America 1 v ženskom prevedení. Áno Gal Gadol je moc moc sympatická ale tam to všetko začína aj končí. Herecky je veľmi slabá ešte že má tak peknú tváričku a príjemný úsmev. Dejovo ide už o 100x prevarenú kašu, ktorá už fakt nechutí. A hlavne pri tom, keď dej sa nikam zvlášť neposúva a sledujeme v dlhých pasážach toporné dialógy o záchrane sveta. Postavy dosť do prázdna a ešte keď nabehne verbovanie tímu podivínov - nímandov ako hrom ach ehhh, smutné, tragické a hlavne nekomické, lebo aspoň to to chcelo byť. Veru chýba tomu aspoň tá patričná ľahkosť, ktorá tam silu-mocu chce byť ale režisérka sa v tomto vôbec nevie predať. Triky ako kde niekde aj poslabšie. Aspoň že kamera tu nie je najhoršia, niektoré prelety lesom, či ostrovom amazoniek sú fajn, rovnako tak pri všetkých súbojoch. Negatív by sa tu dalo nájsť dosť. Našťastie tu máme akciu, ktorá chutí, ktorá má grády a je prehľadná. Normálne sa bojím, čo bude zač Liga spravodlivých. /videl v kine: 60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman je malý zázrak pro DC a jejich nejlepší komiksový film. A to přesto, že trpí všemi neduhy ostatních filmů (bojové scény ve stylu počítačových her ala Injustice, velice přetažená délka o dobrých 20 minut a díky tomu různorodé tempo vyprávění, většinu dobrých scén vidítě v traileru...). Oproti ostatním je však Wonder Woman podobná prvnímu Kapitánu Amerikovi. V čem? V tom poselství. WW je pozitivní film, který v až retro vizuálu všechnu tu naivitu a jednoduchost světa obrázků v sešitech. Postavy ve filmu fungují, Chris Pine je vynikající, i vedlejší postavy mají kvalitní herce (hlavně jedna nejmenovaná postava je velice zajímavá v závěru) a Gal Gadot je perfektní casting. Krásná žena, které to sluší na plátně každou sekundu. Látka je samozřejmě cítit rukou ženské režisérky, která si některé dámské prvky (amazonské pojetí světa, naivita hlavní hrdinky, scény s emancipací) pohlídala s přehledem. Akční scény jsou pokračování nastoleného trendu DC, kdy vládne videoherní stylizace a velká destrukce (síly úderů, neustále ničení okolí, destrukce se stupňuje, děj okolo bitev jako by neexistoval). Mě osobně to sedí, i když někdy cítím problém s délkou akce (ale to i filmu samotného). Tvůrčí tým DC právě délku a střih některých částí nezvládá ideálně a to je jedinou výslednou slabinu WW. Pokud vás totiž tato postava zajímá, film se Vám bude velice líbit, ale díky délce možná v pár okamžicích zazíváte... bohužel. Ale směr je správný, jen je potřeba se otrkat a nabrat jistotu. Méně je někdy více, bohužel Justice League nevypadá z ukázek, že by šla jiným směrem a jestli opět bude mít kolem 150 minut nebo víc... PS: cosplay Harley je minulost, WW bude nejoblíbenější cosplay na delší dobu... PS: velice zajímavý soundtrack, který hlavní WW motiv z BvS vytěžuje velice vkusně a neopakuje ho neustále! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Nemám extra problém s tím, že bych měl s filmy DC Comics (zvláště Snyderova větev) problém. A tenhle ani nedává nějaké důvody se v názoru prudce točit, právě naopak. Je podařený a nekončí na půli cesty jako pár jiných jejich pokusů, kde je výsledek oklamáním a celek působí spíš zbytečně - tohle není problém Wonder Woman! __ Tentokrát i jen tvůrčí dozor Snydera jde poznat a kdo na něj resp. jeho styl nadává jinde, bude nadávat i tady. Ty důvody tam jsou. Ale k WW filmu. Pasuje mi to retro historicko-válečné zasazení děje, perfektně mi sedí Gal Gadot, která se svým sladkým výrazem krásně podtrhuje počáteční naivitu hlavní postavy a roztomilé poznávání světa zlých lidí i emancipace. Chris Pine jí skvěle sekunduje a nejen jeho "pravdomluvné" pasáže jsou skvělé. Celek ovšem není bez chyb, ale i přes délku to slušně odsýpá, baví a určitě se na přídavky (týmové i sólovou dvojku) s Wonder Woman vyloženě těším. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tradičně strašidelné DCčko. První třetina je jako něco, co spadlo Schumacherovi pod stůl při stříhání Batmana a Robina. Jako by si ani nevšimli, že takhle už se dneska comicsovky točit nemůžou, aniž by se člověk nechytal za hlavu. Prostředek ok, blockbuster z 1SV člověk často nevidí... Poslední třetina opět klasický DC digibordel s příšerným záporákem. Chris Pine cajk... Celkově velký špatný, DC by se na to měli už fakt vybodnout. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Občas jsem jásal, občas jsem se chytal za hlavu. Wonder Woman trefila hlavní postavy, mýtický úvod a válečnou vřavu, zároveň ale nabízí faily, u kterých si vzpomenete na Green Lanterna nebo Fantastickou čtyřku. Kdyby to celé bylo o půl hodiny kratší, přepsalo se finále a vyhodily pokusy o dobový humor, mohla to být nádhera. Takhle mají Warneři na krku další průměr, který si vyloženě nabíhá do předvídatelných chyb. Nechápu, že to někdo neohlídal. Obalit tolik skvělých scén takovým balastem je totiž pomalu zločin. (6/10) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Další Batman vs. Superman? Podle konce to tak sice vypadá, ale do té doby jde Wonder Woman mnohem jistější cestou. Než se film dostane k přeplácanému a pohříchu fragmentovanému digitálnímu finále, nabízí překvapivě pomalý a poklidný origin, v němž každá situace trvá o něco déle, než bychom čekali. Kdyby ve střižně zůstala ještě alespoň půlhodina, tak bych se nezlobil, i tak se ovšem na Gal Gadot s Chrisem Pinem docela pěkně kouká a vstupenku chtít vrátit nebudete. Rozhodně zatím nejkonvenčnější a nejsolidnější film od DC, což sice stále neznamená mnoho, ale celému univerzu to může hodně pomoci. Podruhé bych to ale vidět určitě nepotřeboval. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je nesporné, že Gal Gadot neumí hrát, ale... Ona má až schwarzeneggerovsky conanovský šmrnc, kdy své neherectví a do uší bijící přízvuk přetváří ve svého druhu až z nouze ctnost, kdy Dianina naivita (neplést s hloupostí) díky tomu působí autenticky a roztomile. Ano, úvod na ostrově divoženek mohl (a měl) být kratší. A jediné, co lze pochválit na digibordelovém finále je, že oproti dnešním standardům je aspoň krátké a neroztahané na několik desítek minut. Přesto do zbytku filmu krutě nesedí, je ryze snyderovské a zbytečně devalvuje jinak skvěle koncipovaného záporáka „já nic, já jen poňoukám". Toliko k záporům a výtkám. Zbytek je v zásadě Donerův první Superman ve verzi pro fanoušky Xeny (proč vlastně matku Diany nehraje Lucy Lawless?); tedy nečekaně starosvětské, skvěle balancující na hraně uvolněného škorpení, dobové šestákovky a vážného tónu. S minimem akce (což je klad, ovšem minimálně ta z fronty je luxusní), díky tomu soustředěné na postavy a s vynikajícím soundtrackem. I proto to v ranku mainstreamových velkopopcornových komiksových spektáklů působí až překvapivě sympatickým dojmem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stejně jak u prvního Kapitána Ameriky mě naprosto pohltila komiksová retrostylizace, kde mají zlotřilí Němci nadpřirozené zbraně a kosí je rozličná parta klaďasů. Tohle já prostě můžu. Dr. Poison byla perfektní záporák. Divně vypadala, divně mluvila a byla prostě opravdu znepokojivá. Akční scény jsou taky fajn. Ale hlavně Gal Gadot je naprosto úžasná. Že je nádherná všichni víme, ale ona to i perfektně zahrála a dokázala tuhle vlastně docela debilní postavu prodat takovym způsobem, že jsem jí nepokrytě fandil a věřil jsem jí tu naivitu a dobráctví. To samé Chris Pine. Správnej chlapák dobrodruh s koulema a srdcem na pravym místě. Fakt jsem si tohle dobrodružství moc užil. 90% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Chjo, proč u nás musí žebříčkům návštěvnosti dominovat něco tak v druhé půli vypravěčsky rozpadlého a přívalem atrakcí ubíjejícího jako PIRÁTI Z KARIBIKU: SALAZAROVA POMSTA, když je v kinech nejlepší celovečerní film se superhrdinkou. (Ok, konkurence - CATWOMAN, ELEKTRA ad. - je bídná, ale i tak.) Film, na kterém je nejlepší, na kolik se vymyká požadavkům na komiksový blockbuster zapadající do širšího universa: žádné - pokud je mi správně známo - rozšíření vyprávění do jiného média; až na rámující úvodní a závěrečnou sekvenci a jednu fotografickou momentku absence návaznosti na další tituly ze sdíleného vesmíru; příklon k hrdé pokleslosti (blíž to má ke campu než v této souvislosti častěji zmiňovanému pulpu alias braku), kdy inspiračním zdrojem nebyla válečná propaganda (jako u KAPITÁN AMERIKA, s nímž je WW zavádějícím způsobem srovnávána), ale rané komiksy známé třeba z řady DCKK; stylistická eklektičnost, kdy se s proměnou prostředí či času změní i převládající barevné ladění i velikost rámování; nenapodobování jiných děl, a pokud, tak leda pro vymezení se vůči nim (Wonder Women na rozdíl od Supermana /1978/ nemá lidský kostým šedé myši, ale obléká si šat sufražetek); hravé podvracení určitých superhrdinských klišé (Chris Pine jako dáma v nesnázích) i společenských a stylistických norem (Chris Pine je určen pro pohled)... V mnoha ohledech je to konvenční (výstavbou, dvěma liniemi akce, obměnou mýtu hrdiny za mýtus hrdinky atd.), i tak ale radost nemalá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCI BOJOVAT ZA TY, CO NEDOKÁŽOU BOJOVAT SAMI ZA SEBE...“ /// Akcí a fantasií našlapaná komiksovka, která se dá brát vážně tak ze 3(4?)%. Ten zbytek má prej bejt zábava! A já uznávám, že třebas tenhle Superman ji tu zábavnost může (klidně nahlas) závidět (navíc má tahle baba výhodu, že nosí tělo Gal Gadot). WW je filmová komiksová omalovánka, která slouží k totálnímu mozkovýmu vyčištění. Často si říkám, že to přehnali se stopáží, ale jelikož jsem totálně „vyčištěnej“, nemám sílu jim odporovat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksový sešity s příběhy o Wonder Woman od DC Comics jsem nikdy nečetl. 2.) Přestával jsem věřit, že se někdy zhmotní. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 4,165 // Otvárací Víkend v USA: $103,251,471 // ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama