Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 1

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

otík 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadne, když spojí síly kapitán Kirk a Superman v ženském provedení. Myslím to s nadhledem, ale v mnohém film samozřejmě Supermana připomíná, blíží se samozřejmě také Captainu America 1, v mnohém připomíná Snyderovi filmy a hlavně přes mraky digitálního bordelu je to stále snesitelné a dějově sice očekávané, ale v podstatě milé. A taky dokáže dnešní generaci aspoň malinko připomenout hrůzy 1. světové války. A to na spektakulární blockbuster není málo. Za mně velmi slušná spokojenost a rozhodně pojďme do dvojky, protože minimálně Gal Gadot si to zaslouží. PS: hudba Ruperta Gregsona-Williamse překvapivě velkolepá a na jeho poměry nebývalé akční, už se těším na soundtrack ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Začátek u Amazonek ok. U lidí průměr a tak se to táhne až do konce filmu. Občas jsem se i dokonce nudil, což je na komiksový film opravdu zlo. // 50% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, aké by to bolo odvážne, keby Diana zachránila nemeckého špióna... a nekriticky prilepšujem, pretože rozmýšľať nad logikou a zákonmi komiksových filmov tak, ako to tu robí väčšina nespokojných užívateľov, je jednoducho absurdné. Takisto by som hádzal 6 hviezd z 5 aj keby tam Gal Gadot v tom kostýme iba 2 hodiny sedela a strúhala ceruzky - už len za tú oslavu božieho diela v podobe ženskej krásy. Ale ono je to ešte okrem toho aj plné citu a estetiky a s príbehom, ktorý nepotrebuje permanentne burácať a zahlcovať ma digitálnym bordelom - a presne v tých momentoch konfrontácie odlišných svetov je to číra dokonalosť! ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dočkali sólovky s první ženskou superhrdinkou na poli filmů. Wonder Woman udělala přesně to, co se od ní očekávalo. Vrátila mnoha lidem důvěru ve filmy z DC univerza. Po slabém Batman vs Superman rozhodně příjemná změna a krok správným směrem. Samozřejmě nějaké mouchy to má, ale co! Akce je zde opravdu hodně a je na co se koukat. Navíc je i pěkně přehledně natočená. Neakční části nenudí. Vývoj hlavní postavy pěkně graduje a když dojde k boji se schopnostmi, tak to ve mě vždy příjemně zachvělo a chtěl jsem aby to nekončilo. Efekty jsou povedené a hudba utváří atmosféru užili jsme si i nějaký ten vtípek který netlačí tak na pilu jak STUDIO MARVEL. Dopředu to táhne hlavně chemie mezi hlavními hrdiny. Tohle chce pokračování. Gal Gadot je jako Wonder Woman fantastická a těžko bych si představil jinou volbu. Výborný výkon předvedl také Chris Pine. A závěr filmu byl pro mě překvapující, nečekal jsem to a bylo to výborné vyvrcholení. Lepší čtyři hvězdy. Za mě super zážitek! ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo v kinech tak strašně moc úspěšné? Za co, proboha? Už ta základní premisa je úplně pitomá. Jdu zabít boha války, aby se zastavila válka? Proč ten bůh asi existuje? Tak snad jsou různí bohové, každý se stará o to, co se děje mezi lidmi, každý má přidělenou svou roli, tak co se do toho Diana sere? Samotná Gal Gadot se sice vizuálně na Wonder woman hodí, ale s hraním je to horší. Neustále mě vytáčel ten její flegmatický výraz během akce. Buď je tak strašně špatná herečka, nebo ji prostě před zeleným plátnem nechali máchat rukama vytrženě z kontextu a ona ani nevěděla, jestli zrovna odráží kulku nebo proskakuje oknem, takže ve výsledku je úplně mimo. Zpomalovaček je tu hodně jako důkaz, že plno režisérů vůbec nechápe jejich smysl, tedy - zpomaluje se úplně každá nepodstatná volovina (viz ta první hned na začátku filmu). Na komiksový film se tam extrémně moc kecá, akce jsou tam všehovšudy jen tři. Dvě hvězdy dávám jen za to, že oproti DC katastrofám jako BvS nebo Suicide squad to aspoň drží pohromadě. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

První film z DCEU, který mi byl docela příjemný. Tedy je pravda, že to všechno kolem amazonek působí hodně starověce a je to až směšné. Ale když se podvolím tomu, že jsou spíš ze světa fantasy... A pak tu máme svět lidí a první světovou a... sakra, mám dojem, že jsem tohle už někde viděl. Ahá, Captain America a druhá světová - o tom už se nedá mluvit ani tak, že se to tím inspirovalo, to je prostě okopírované, ne?! Ale fajn, je tu Gal Gadot a to je ta největší přednost filmu. Její postava to sice digitálně přehání, ale její fyzická postava a fyzická krása to vše vyvažuje. Když Steve Trevor mluví o tom, že je spíš nadprůměr, to samé se nedá říct o herectví jeho představitele Chrise Pinea - to je totiž opravdu průměr. Vedlejší postavy průměr, záporáci dokonce poloměr, děj předvídatelný. Místama jsem se trochu styděl, že se jako dospělý dívám na takový film pro děcka, ale takové už DCEU prostě je. I přesto, že ve srovnání s předcházejícími filmy je to posun, pořád se nemůžu odhlodat a odhodlat dát tomu víc, než průměrné 2 hvězdičky. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

V IMAXu je to opravdu velmi působivé. Samozřejmě nějaké mouchy to má, ale co! Bavilo mě to, líbilo se mi to, bylo to překvapivé, vtipné, dojemné, zajímavé a efekty byly taky super! I jim odpustím, že některé scény byly až moc počítačové. Myslím si, že výběr herců se také velmi povedl a ostrov byl nádherný!!! Za mě super zážitek! ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Patty Jenkins odvedla sympatickou práci, je příjemné, že se vyhnula zahořklé politice a genderové demagogii, kterou Wonder Woman přitahuje jak žárovka můry. Důkazem tomu budiž 50.-60. léta, kdy byla tato postava uvrhnuta do až trapně submisivní polohy a spíš než coby archetypální feminní hrdinka sloužila jako společenský manuál ženám, s láskou vytvořený muži. Přitom stačilo jen o vlásek minout rovnováhu mezi ústředními protagonisty a nejen že by snímek přišel o podstatnou část svého kouzla, ale mohl zapálit oheň na střeše DC, který by se nejspíš horko těžko hasil. Příjemný pozitivní origin/reboot, jehož srdcem je interakce dvou hlavních hrdinů. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Komiksáky sú u mňa tak striedavo oblačno - niekedy ma bavia, inokedy mám pocit, že som na takúto srandu už trochu starej. Wonder Woman je druhý prípad. Niežeby som v kine trpel, ale bola to strašná kokotina. Určite celistvejšia a funkčnejšia ako Suicide Squad či Batman v Superman, ale zároveň sa jednalo o stokrát videný a neprekvapivý origin, ktorý svojou šablónovitosťou nudí. WB a DC sa evidentne začínajú posúvať od svojej ambicióznejšej temnej štylizácie smerom k bezpečnému, zábavnému a pestrému filmu pre celú rodinu á la Disney/Marvel. Z obchodného hľadiska pochopiteľný krok, ktorý sa pri pohľade na tržby a pre DC konečne pozitívne reakcie vypláca. Ich filmové univerzum tým síce trošku stráca vlastný ksicht a posúva sa smerom k neurážlivému blockbusterovému polotovaru pre masy, ale výsledky sú jasné. Určite by neuškodilo ubrať tak 20 minútiek z veľmi veľkorysej stopáže. Gal Gadot je krásna a typovo jej rola sedí, herecky veľa nepredviedla. Pine sa snaží, ale romanca s jeho pilotom a emócie, ktoré by mala vyvolať narážajú práve na polotovarovitosť, ktorá kričí z každého laškovania, osudového pohľadu či vtípku. Dva a pol. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku přišel stejně nekonzistentní guláš jako v případě BvS. Děj na ostrově amazonek vyvolával naději na vydařený origin film. Vše se ale pokazilo v okamžiku, kdy se hlavní hrdinové vydali pryč. Pak nastala divná splátanina, která mě nebavila. Nastalo tak další zklamání a o filmový svět DC komiksů už nechci moc slyšet. Neumí si připravit kvalitní scénář a zdá se, že hlavouni se stále nedokázali ze svých chyb poučit. Je to neuvěřitelný chaos. 40% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ koukatelný DC počin! Což vzhledem ke kvalitám filmů není nijak zvlášť velká lichotka. Scénář trpí (podobně jako jeho bratříčci z komiksové stáje) průhledností, nelogičnostmi a přepáleností (patriotismus, stopáž, zvraty). WW stojí na "girl power" Gal Gadot a zářezu do filmové historie co by první ryze ženská komiksovka. Příště by to chtělo lepší scénář, méně digibordelu v závěru (už se z toho stává pomalu DC trademark) a naučit Gal Gadot hrát. Ono obrátit koncept "žena = sexuální narážky, odhalování a zranitelnost" na mužské postavy bohužel nestačí. P.S. David Thewlis si zahrál nejtragičtější postavu své kariéry (jeho CGI flashback mi vypálil sítnice). ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Žena ve stylu Briene z Tarthu (o dvacet let mladší a čtyřicet kilo lehčí) metá šípy po nacistických grupách s hydrou na zástavách. A to je vtipné. Jelikož jakého osla mohlo napadnout dát na jednu stranu bojiště primitivy na koních na stranu druhou primitivy v tancích a bitevních letounech? Trefou do černého je bezesporu casting, ale ten v tomhle případě může film zachránit jen minimálně. Otřesná podívaná, jež dozajistě bude pokračovat. 47% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ako paralela k Marvelu ide o Prvého Avengera pre DC. Dokonca možno aj atraktívnejšieho v akčných súbojoch a prácou s vedľajšími postavami. Tam som si dosť obľúbil Chrisa Pinea. Gal Gadot ako silná ženská hrdinka obstála a jej dominantnosť a sila je cítiť. Máme tu krásne nadizajnové farby a výber lokalit. Čo dosť podkopáva nohy je prepísknutý záver. Ale že veľmi prepisknutý. Digibordel aj scenáristický gulaš v jednom. Inak by som nemal problém dať 4*. Wonder Woman je bežna komiksovka z radu ktorá poteší, pobaví no nezaryje sa do pamäti ako niečo extra. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Když jdu do kina, očekávám dobrý, filmový zážitek. Zde splněno o nic méně, ale ani o nic více. Nejsem fanouškem DC, mé filmové plány a zkušenosti se zatím zaměřovaly spíše cestou Marvelu, ale zde musím uznat, DC prostě umí navodit tu správnou, temnou atmosféru bez zbytečných opiček okolo. Diana je amazonka, jak se patří - skvělý výběr herečky, je opravdu velmi pohledná a jako takový dobrotivý, až naivní charakter, který se náhle objeví v dosud jemu neznámém světě, funguje výtečně. Zbytek postav, ať to byl onen hrdina pilot, či kterýkoliv z dalších členů finální party, překypoval charismatem. Příběh zasazený do období první světové hodně připomínal svým zasazením Kapitána Ameriku, jen s tím rozdílem, že zde byl kladen důraz na zvýraznění hrůz války a tedy i patřičné atmosféry. Bojové scény naprosto famózní (nezapomenu na okamžik, když se Diana jen s mečem a štítem vrhla na bitevní pole). Navzdory všemu skvělému, stále jde o dost předvídatelný kousek, který překvapí jen ve stylu „já to už od začátku tušil“. Ale baví a nenudí. 80% ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka komiksových časů. Příběh naivní, o to však roztomilejší a nebojácnější, princezny a jejího prince a jejich společném boji dobra proti zlu. Slušný rozjezd, vtipný humor a nejepičtější akční sekvence ze země nikoho, jaké snad filmové dc doposud nabídlo (Vykročení bojovnice ze zákopu jsem jisto jistě neviděl naposled). Přičtu-li ještě sympatické duo, zdařilý soundtrack a fakt, že se mi na Gal v jejím dresu hezky kouká, tak mi vychází velmi milé, sympatické filmové překvapení, s jinak trochu delší stopáží. "I believe in Love." ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dobrý origin od DC. Takto by sa to dalo zhodnotiť veľmi jednoducho. Gadot ma v tom sexi oblečku bavila, vedľajšie postavy spravili príjemný balast, dej pekná šablónka ale kvitujem zahrávanie sa s divákmi a nečakaný zvrat v závere. V globále mi vadí DC ponímanie finálnych súbojov, plných digitálneho smogu, zásadne v noci s prepálenými efektami. Rozhodne to ale bolo lepšie ako ten minuloročný nezmysel. Teraz ju už len zapojiť do Univerza a dať dostatočný priestor. 4 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

... pak se TO stalo a zničilo to celý film... pravidelní čtenáři bravíčka si pod pojmem TO vybaví tu správnou věc... stačilo, aby Gal nechali s vlajícími vlasy a dlouhýma nohama majestátně stát a bojovat, ale to ne... tady musí vše zachraňovat láska a přesládlý kecy... když se na konci začnou nácci objímat s nepřítelem, neubránil jsem se imaginárnímu zvracení... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kdyby by kdokoliv řekl, že DC natočený kvalitní a skvělý komiksový film, asi bych se dlouho nepřestal smát jeho naivitě - a pak by se smál on, že. Wonder Woman se totiž fakt povedla a skutečně bych si nikdy nemyslel, že v rámci DCEU vznikne tak vynikající podívaná, obzvlášť s postavou jako je Wonder Woman - protože Wonder Woman je prostě jako komiksová postava naprosto pitomá, i když ne tak jako Superman (protože pitomější postava než Superman neexistuje). Ale Gal Gadot si tu postavu úžasně užila, dokázala ji naprosto fantasticky prodat a krom toho je přímo božsky (hm...) nádherná, ale to všichni vědí. Diana je v jejím podání fakt sympaťačka a krom toho je přímo božsky (hm...) nádherná. Chris Pine byl fantastický a David Thewlis taky a pokud jde o postavy, mrzí mě, že víc prostoru nedostala Dr. Poison, je to strašně zajímavá postava. WW má ten nádhernej feeling kterej měl i první Captain America, a který se mi na něm tak strašně líbil, akce je natočená fantasticky (hlavně ta frontová), scénář je vynikající, vtipy fungují, akce funguje, dobrodružství je stylové a postavy skvělé, fakt naprosto skvělé. Kupodivu mi nevadil ani ten digibordel na konci, kdyby ten film točil Snyder, tak je to nejspíš tisíckrát horší, takhle je to naprosto únosné. Patty Jenkins je docela talent. WW jsem si užil, prostředí i zasazení je prvotřídní, z výsledku jsem nadšen. A těším se na dvojku. A teď napíšu něco, o čem jsem si nikdy nemyslel, že to napíšu a nevěřím tomu ani teď. NEJLEPŠÍM KOMIKSOVÝM FILMEM ROKU 2017 JE FILM OD DC. 90%. Miluju Gal Gadot, miluju, že dokázala z té postavy udělat postavu sympatickou a zajímavou a těším se, až ji zas uvidím. Všechny palce hore a nepochybně si dám repete (tento komentář je plný neuvěřitelných slovních spojení, to musí být sen!) ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama