Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 1

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně natěšený, trailery se mi líbily a věřil jsem filmu, bohužel DC Comics opět neukočírovalo svou kletbu a skončilo to né vyloženě zle, spíš rozpačitě. Gal Gadot je rozkošná, Chris Pine je vynikající ( poslední dobou téměř pořád) ostrov Amazonek s akční pasáží na pláži patří k tomu nejlepšímu, co film nabídl a potěšilo mne i zasazení do první světové války, což je vždy dobrý tak na branku kor když se jedná o komiks. Tímto plusy končí. Film má 140 minut a obsahuje pouze tři akční scény, sice delší, ale je to hodně nedostačující a výrazně se to projeví v tempu, které je tím pádem dosti nevyvážené. Humor příliš nefunguje, z akce divák na zadek nepadne ( možná z té úvodní), finále je vyloženě špatné a nezajímavý záporák to akorát umocňuje. Škoda mohlo to dopadnout lépe. Za lepší dobrou.70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém vesmíru stáje DC, který trval deset let, se v tomhle místě zablesklo na (nej)lepší časy, protože se přestalo bujet do všech žánrů, témat a směrů. Trailery sice lákaly na výbušnou akci prokládanou perfektně načasovanými vtípky, ale realita je úplně jinde. Z Wonder Woman se totiž před mýma překvapenýma očima vyklubala půvabná, nefalšovaná a pravověrná pohádka. Má v sobě archetypální boj dobra se zlem i ponaučení o jejich prolínání a nezbytnosti. Má v sobě víru v lásku a její sílu. A má v sobě i princeznu, které to s kapitánem Trevorem neuvěřitelně sluší a za jejichž dialogy asi na velkém plátně debutující scénárista Heinberg upsal duši. Krásná podívaná se všemi atributy staroškolských dobrodružných tradic. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Matka mala pravdu. Ľudia si ma nezaslúžia.“ WW na to nevyzerá, ale je to parádna postava. Pre DC znamená to, čo Captain America pre Marvel: cnostná, odvážna, hrdá, čestná, krásne naivná, fyzicky dokonalá a pre dobro ostatných ochotná obetovať život. Pôvabná Izraelčanka Gal Gadot svojím netradičným šarmom postavu skvele predáva. Film je dlhý, nedáva zmysel (prečo pomoocu lasa pravdovravnosti nevypočula aj zvyšných chlapov, ktorí ich prepadli v uličke?) a občas stagnuje (úvod napriek viacerým svetlým momentom pôsobí ako Xena a nie, nie je to myslené ako pochvala). Avšak ako celok mi to vyhovovalo a páčilo sa mi to. Robustné akčné scény. Mnohí tomu vyčítajú preplácané digitálne finále, ale po skúsenostiach s Batman vs. Superman a Jednotkou samovrahov som badal citeľné zlepšenie. Identitu Áresa som odhalil už keď sa daná postava objavila prvý raz na plátne. Občas je to WTF (ja tomu vážne nerozumiem, čiže Amazonky prišli na svet pred tisíckami/miliónmi rokov, napriek tomu normálne starnú a Diana je jediné dieťa narodené za posledné tisíce/milióny rokov?), strih je podozrivý (kam sa podel zvyšok posádky nemeckej lode? Snáď mi nikto nechce nahovoriť, že sa všetci poslušne vylodili na pláž do posledného kusa...?), obetovanie istej postavy na konci mi spočiatku nedávalo zmysel (ale potom mi to pani manželka vysvetlila), občas to stráca logiku (baba mačká tanky, rozprašuje guľometné hniezda a bez rozbehu skáče 20 metrov do diaľky, ale poradiť si s jedným trápnym snajperom nedokáže?), niektoré veci som nepochopil (oceňujem síce, že ostrov Amazoniek vyzerá ako antické historické veľkomesto, následne však do očí bije pocit, že sa v pôsobivých kulisách pohybuje 45 žien) a postavy sú slabo načrtnuté a vlastne ak by tu neboli, vôbec by to nevadilo (mám tušáka, že sú tu najmä preto, aby sa nejako „ospravedlnila“ stará fotka z Batman vs. Superman). Páčilo sa mi osviežujúce obrátenie rolí: žena megahrdinka a chlap nikoho nezmláti, je do popredia pretláčaná jeho fyzická atraktivita a vraví vety „milujem ťa“. Originálne bolo, že národ Amazoniek je braný ako skupina mediátorov. K tomu skvelý hudobný ústredný motív, nerušivé vtipy, pekná úloha pre Chrisa Pinea a fajn rámcovanie v súčasnosti. Chýbala mi potitulková scéna (alebo aspoň Batman priamo vo filme) a škoda, že sa z „jéj, bábätko!“ neurobil vtip na pokračovanie. Mimochodom, pamätáte si na toho drastického mladíka, čo v Troch kráľoch mučil Marka Wahlberga kvôli Michaelovi Jacksonovi?Cinemax TN 2017 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me prijemny prekvapeni, film, kterej se od ostatnich soucasnejch komiksaren odlisuje, hlavne samozrejme dobovym zarazenim, ale tady to vlastne i staci. Jak kdyby tvurci smichali neco malo z Thora s trochou vic prvniho Kapitana Ameriky, vysledek je fajnovej dobovej mix. Samozrejme bych si moh stezovat na to, ze film je, jak uz je tak trochu v pripade DCEU klasikou, asi tak o pul hodiny delsi, nez by bylo potreba a tak je v prostredni casti lehkej nedostatek akce, ale neni to nic, co by cloveka nastvalo, hlavne zasluhou sympatickejch postav. Gadot sice neni az takova kraska, jak se tu vsichni tvari a o jejim hereckym nadani by se dalo pochybovat, ale sympaticka rozhodne je. Mame tu sice jakoze prvni komiksovej film z hlavni hrdinkou, ale co si budem povidat, uplne stejne prostoru dostane super sympatickej Chris Pine, kterej "necekane" pusobi jako Kapitan Amerika sjetej pres kopirak. Jinak pribehove to nic extra napadityho neni, ale nevadi. Vybusny finale tu je spis jen tak do poctu a je dost podobny finale z Batman vs. Superman. Ale celkove, ackoliv se fakt da najit spousta vytek, je to proste zabavna jizda, ktera bavi od zacatku do konce. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Wonder Woman vrací HERO do slova superhero, což je na velkém plátně hrozně fajn sledovat. Zároveň ale dojíždí na příšerné vedlejší postavy, trapný humor a přeslazené finále, takže na to nejlepší od DC se zkrátka a dobře nechytá. Za skvělé první dvě třetiny a kouzelnou Gal Gadot si pro těch 7/10 ale v klidu doskáče a nezbývá než doufat, že konec roku ještě zachrání Zack Snyder. // edit: po nějaké době dojem padá, takže snižuju na 6. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Izraelská misska Gal Gadot je jako ikonická superhrdinská amazonka úžasná, kombinuje v sobě sílu, nevinnost i odzbrojující úsměv jak mohl snad nikdo, klíčový obsazení tedy TOP a takovou radost z herečky si nepamatuju. Dějově je to jeden velký milkshake řecký mytologie s alternativní verzí první světový (včetně generála Ludendorffa jako záporáka - bravo), což je mi osobně mnohem bližší zasazení než tahat sem furt nějaký píčoviny z vesmíru. A co mě překvapilo, postava tak spjatá s američanstvím a národní hrdostí tu zdaleka necpe vlajku Států světu do očí... Že by "časy se mění"? Jinak funguje Chris Pine, fungují emoce, humor, má to dost působivých zpomalovaček i nějaký to vyšší sdělení lidstvu v závěru. Fňuky ohledně délky nechápu, přišlo mi to tak akorát optimál, tohle není film co má mít hodinu a půl přece. Nenapadá mě, co by WW chybělo (snad jedině krev), má to v sobě i něco víc než jen vypočitavý appeal na vaše peněženky a s výjimkou SUICIDE SQUAD jsem zatím se současnou vlnou DC plus mínus totál spokojený. Škoda, že jsem se nekvalifikoval na women-only promítačku... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Gal GadHot je rozhodně tak žhavá amazonka, že bych si o ní spálila pipinu a pak jí chtěla pofoukat, ale tak jak jsem z ní nažhavená, tak film mě brutálně zchladil. Co to jako bylo? Vlkodlačí profesor Lupin z Harryho Pottera působí v roli boha války stejně věrohodně jako kdyby Samuel Lý Džeksn hrál Ádu Hitlera. Herec je to skvělej, ale nikdo by mu to nežral. Lupin je to samý. Když se tváří drsně, obalenej v brnění a metá blesky, tak jsem se hystericky smála co je to za píčovinu a kterej zhulenec ho do té role obsadil. To Kirk ze Star Treku mi ve filmu nevadí, místo vesmírný lodě padá tentokrát s letadlem a jinak je vlastně furt stejnej blonďatej ňuňan co silně připomíná hubenou verzi Kapitána Ameriky. Což vysvětluje proč z něj naše amazonka vlhne ve žlábku. Příběh je tak nějak o čtyři třídy horší než u animáku a žádný efekty to nezachráněj. Finálovej souboj působí jak ze Street Fightera když proti sobě Ryu a Ken metali koule stylem kdo z koho. Kdyby Gal GadHot nebyla v tom oblečku tak sexy, regulérně bych zachrápala. Jak jsem byla smutná, že jsem se na to nedostala do kina, tak teď děkuju všemocnýmu Buddhovi, že mi pošeptal do ouška ať se na to vyseru. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Po obsazení černocha Idrise Elby do role severského boha Heimdalla vše nasvědčovalo faktu, že v anketě o nejhloupější casting v dějinách kinematografie bude Marvel slavit hladké vítězství. Jenže konkurenční DC se rozhodně nenechal zahanbit a z rukávu vytáhl trumfové eso v podobě izraelské prsatice Gal Gadot, která ve Wonder Woman ztvárnila amazonskou bojovnici Dianu. Pochybuji, že se mezi fanoušky superhrdinských výplachů nachází alespoň jeden erudovaný lingvista či znalec mytologie, a tak přicházím se svým odborným etymologicko-mytologickým okénkem, které divákovi pomůže pochopit celou problematiku v širších souvislostech. Jméno Amazonek je odvozené z řeckého a-mazos = bezprsé. Nechávaly si uřezat či upálit svůj prs, aby jim nepřekážel v boji. Pro roli Diany by se tedy skvěle hodila například bezprsá Angelina Jolie, ale nikoliv její pravý opak Gal Gadot. Za toto vytrvalé prznění mytologie a plytký scénář založený na neustálé recyklaci dané látky nemohu ohodnotit jinak než odpadem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať dostanem, co chcem. Ať dostanem, co potřebujem. Ale ať nikdy nedostanem, co si zasloužíme." Tak fajn. Z hlíny uplácaná Diana se mi líbila, ostrovní ráj s amazonkami bych chtěl jednou navštívit a tady pozitiva končí. Já prostě nemůžu ani trochu brát vážně holku, která s bičíkem, mečíkem, víkem od popelnice a neprůstřelnými chrániči předloktí likviduje kulometná hnízda a veškerou německou bojovou techniku. Že je to comics a ona má superschopnosti, takže může všechno? Aha, tak to jsem se asi neměl dívat, protože mě by to víc bavilo jako komedie, ke které to při závěrečném boji s Áresem mělo dost blízko. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Asi nemá cenu podotýkat, že jde o nejlepší DCU film, důležité je říct, že ten film je opravdu dobrý. A to se mi origin Captaina moc nezamlouval - Wonder Woman nabízí totéž, jen lépe. Dokonce to chvílemi vypadá, jako by měl ten film srdce! A to dělá fakt hodně. Škoda, že některé motivy nedotáhne do konce, ale ok, musím být rozumný. Jediné, co mě opravdu iritovalo, ale bylo velmi špatné CGI. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šestákové dobrodružství přinášející nostalgii a naivní ideály stejně jako první kapitán Mérika či Sky Captain and the World of Tomorrow, citelný ženský vklad autorky Zrůdy (výsměch mužskému šovinismu), funkční zasazení do historického (sic nepříliš reálného) rámce a pulsující srdce hlavní hrdinky, které svou čistotou do našeho světa nepatří. Logika jednání nebožské stafáže sice pláče a natahuje se čas, než Diana ukáže Áreovi „nedovolené bránění“ a pošle ho na dobu neurčitou na trestnou lavici, ale kvůli Gal Gadot se to vzpíraní tanků uprostřed tradičního finálního digisajrajtu dá vydržet. U BvS jsem napsal, že pokud umí Wonder Woman vařit, má u mě šanci. Beru zpět. Vařit budu já; ona ať odpočívá a ve volných chvílích zachraňuje svět.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Wonder Trevor. V Marvelu už se těší na tantiémy, protože podoba s prvním Kapem je místy opravdu "nenápadná". Ale nevadí to. Stejně jako hromada dílčích slabin a dialogová sešněrovanost stále ne úplně herečky Gal Gadot. A to z prostého důvodu - MÁ TO SRDÍČKO JAKO HROM. A pulzuje čím víc je na place Pine, který je středobodem všeho a se kterým má Gadotka moc pěknou chemii. Do toho libová superhrdinská akce (No Man's Land!), ne úplně vyprázdněná rubanice v závěru (emocemi nacpaný flashback), moc pěkný soundtrack a hlavně pocit, že to tentokrát mělo scénář, nad kterým se někdo zamýšlel hlouběji než "musí to tam hodně bouchat". Nevěřil jsem, že DC uklohní inspirativní biják pro ženský. O to víc jsem v šoku, že ho vyplodili rovnou pro všechny. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

„Co udělám, nezávisí na tobě, chlape.“ Docela se těším na všechny ty diskuze, nakolik je Wonder Woman díky svému ženskému obsazení podvratným blockbusterem a milníkem v žánru mužských superhrdinských dobrodružství. Asi jsme se ale někam posunuli, protože jsem si po projekci říkal, že vlastně vůbec nevnímám, že je v tak tradičně mužsky obsazované roli žena. Částečně je to asi i proto, že Wonder Woman platí za poměrně bezpečný superhrdinský origin, kde pro jiné podrývání žánru moc není místo. Na začátku se řeší rodina a sebeurčení, pak se to trochu rozředí humorem, aby pak nastoupila poměrně intenzivní válečná řežba. Fakt, že je to poměrně hloupoučký a nejen postavami šílených oficírů to připomíná Captaina Americu, mi úplně nevadil, a vlastně jsem se bavil i přes klasické temné DC digifinále. Jinak totiž Wonder Woman vychytala neduhy Batmana v. Supermana i Sebevrahů, hlavně protože směřuje odněkud někam a má fajn postavy. Za mě mise splněna. Jo, a ještě k tomu bourání stereotypů, skoro úplně do naha se nesvlékne Gal Gadot, ale Chris Pine. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie vo forme vtipného a funkčného predstavovania postavy WW. Gal Gadot je prirodzene krásna, a Chris Pine je sympaťák. --- Kedy si už konečne tvorcovia komixov odpustia tie odporné posledné štvrtiny filmov s digitálnymi búrkami??? | Cinestar Anděl Praha, 4.6.2017 | ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Docela sympatický film u kterého mi asi podívanou pokazil jen překombinovaný závěr s nepříliš dobře koukatelným soubojem 2 bohů. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Asi by mě nejvíc bavil film Diana of Themyscira, který by se celý odehrával na ostrově amazonek. Ale i takhle je to moc fajn origin s velkým srdcem, kde když dojde na vyjadřování emocí v bitevní vřavě, nezní to tak pateticky, jak by se dalo čekat. Za mě zatím nejlepší DCčko ze Snyderovi stáje. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman trpí podobnými neduhy jako Batman vs. Superman ale má jasnou příběhovou linii a ví co chce říct. Gal Gadot se do své role parádně hodí, ale Chris Pine ji přece jen zastiňuje. On je tou kotvou, on připomíná že bez boje to nejde. Akce typicky Snyderovská plná často zbytečných zpomalovaček. Podoba s Kapitánem Amerikou tu je, ale oba filmy jsou jiného ražení. Celému snímku nelze upřít určitá ženskost, takže jde o ideální záminku vytáhnout holku do kina. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po Man of Steel konečně více než snesitelná DC komiksovka (která ovšem, co se týče rozsahu, nesahá MoS ani po kotníky). Stačí pouze přetrpět nijaký úvod v království amazonek a máme tu zábavný a kupodivu i celkem akční origin, který nikomu a ničemu rozhodně ostudu nedělá. Jop, a narozdíl od traileru na Justice League, tu zábavné momenty jsou opravdu zábavné ... čili žádné Flashovy rádoby hlášky a "vtipy", u kterých cringe factor dosahuje takových hodnot, že vaše vlastní prdel se vcucává do své vnitřní prdele, kde následně imploduje (ten trailer i film by už teď měl být odsunut někam do trezoru ... nebo alespoň Flash ... díky bohu, že se ve WW vůbec neobjevuje). ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama